Vraag Windows Server kan de NTP-tijd niet betrouwbaar synchroniseren


Waarom lijkt Windows Server (2008, in dit geval, maar ik heb hetzelfde probleem in 2003 gezien) synchronisatieproblemen met het probleem? Ik heb deze fout in mijn systeemlogboek op verschillende servers gezien:

De tijdservice heeft de systeemtijd niet gedurende 86400 seconden gesynchroniseerd omdat geen van de tijdserviceproviders een bruikbare tijdstempel heeft verstrekt. De tijdservice zal de lokale systeemtijd niet bijwerken totdat deze in staat is om te synchroniseren met een tijdbron. Als het lokale systeem is geconfigureerd om te fungeren als een tijdserver voor clients, stopt het met het adverteren als een tijdbron voor clients. De tijdsdienst zal blijven proberen en de tijd synchroniseren met zijn tijdbronnen. Controleer het systeemgebeurtenislogboek voor andere W32time-evenementen voor meer informatie. Voer 'w32tm / resync' uit om een ​​directe tijdsynchronisatie te forceren.

Onder Control Panel, Date and Time, worden de Internet Time-instellingen ingesteld om mee te synchroniseren time-nw.nist.gov ; de laatste succesvolle synchronisatie was 2 dagen geleden, wat aangeeft dat er een probleem is. Maar als ik op de knop "Nu bijwerken" in dat dialoogvenster klik, wordt het inderdaad bijgewerkt met de tijd!

Dus waarom kan windows-server niet betrouwbaar synchroniseren via NTP op de achtergrond zonder ik handmatig ingrijpen? Wat doe ik verkeerd?


41
2018-04-30 18:16


oorsprong


Je bent niet alleen Jeff - jkp
Het lijkt erop dat dit misschien geen optie is voor domeincontrollers.
Welkom bij Windows SNTP hell. DLL Hell is net om de hoek en er is een tram op het half uur. De broodjeszaak is hier echter beter. - Scott Alan Miller
Heb je een andere NTP-server geprobeerd? us.pool.ntp.org - stukelly
Bedankt dat je dit hebt geplaatst. Als iemand in Windows land luistert, maak dan eenvoudige netwerkconfiguraties zoals deze eenvoudiger voor ons! Er zijn bepaalde dingen die onze servers altijd nodig zullen hebben, zoals een nauwkeurige tijd ten opzichte van de tijdzone. Er kunnen niet-triviale overwegingen zijn waarvan ik me niet bewust ben, maar dit is een terugkerend probleem en breekt ook WSUS als dit niet is aangevinkt. - Cawflands


antwoorden:


Jeff, ik heb dit gevonden artikel. Misschien iets voor jou. Je hebt dit misschien al gelezen, maar ik dacht dat het de moeite waard was.

HKLM \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ W32Time \ Config \ AnnounceFlags

Deze registervermelding bepaalt of de lokale computer is gemarkeerd als een betrouwbare tijdserver (wat alleen mogelijk is als de vorige registervermelding is ingesteld op NTP zoals hierboven beschreven). Wijzig hier de waarde REG_DWORD van 10 naar 5 hier.

BIJWERKEN Volgens Jeff is de beste bron van referentie http://support.microsoft.com/kb/816042


18
2018-04-30 18:27raar, dus je markeert het als "niet betrouwbaar", lol. OK, ik heb deze wijziging aangebracht, laten we kijken of het helpt. - Jeff Atwood
KB 816042: "... en maakt gebruik van de ingebouwde complementaire metaaloxide-halfgeleider (CMOS) -klok" - u houdt niet alleen van technische editors? - Duncan Smart


Windows Time Agent is een gratis controlepaneel applet voor het configureren van de NTP-server / synchronisatievermogen van Windows. Het fungeert als een front-end voor de registerinstellingen en stelt u in staat om meerdere NTP-servers te configureren en te zien welke resultaten u in realtime van hen krijgt.

Niet veel mensen zijn op de hoogte van dit bijzonder handige (en gratis) stuk software, maar het is een must-install op servers die ik onderhoud.


14
2018-06-14 14:43Bedankt, vriend. Windows Time Agent is een juweeltje. Het werd gewoon een must-have installatie op alle servers die ik ook beheer. - paracycle


Wanneer gesynchroniseerde tijd belangrijk is, gebruik ik NTPD voor vensters

http://www.meinberg.de/english/sw/ntp.htm

Ik installeer het, richt het op north-america.pool.ntp.org en vergeet het


8
2018-05-29 16:19

De manier waarop Microsoft suggereert om tijd te synchroniseren, wordt hieronder weergegeven.

M$ Time!

Dus waarom kan Windows NTP niet betrouwbaar synchroniseren? Het heeft te maken met hoe de tijd is ingesteld in een domeinomgeving. Van deze Technet artice:

Als de computer een lidserver of een werkstation binnen een domein is, door   standaard volgt het de AD DS-hiërarchie en synchroniseert zijn tijd met   een domeincontroller in zijn lokale domein waarop momenteel de   Windows Time-service.

Je gaat hier "tegen de stroom in" door te proberen lidservers in te stellen om NTP-tijd te trekken.

De "juiste" (dat wil zeggen de Microsoft-manier) om dit te doen zou zijn om de tijd in te stellen zoals weergegeven in de bovenstaande afbeelding, waarbij de PDC Emulator gesynchroniseerd is met een betrouwbare externe tijdsdienst zoals pool.ntp.org, met de domeincontrollers synchroniseren met de PDC-emulator en vervolgens de lidservers en pc's automatisch laten synchroniseren vanaf een domeincontroller.

Ik heb het proces van het bepalen van de tijd om op deze manier te werken gedetailleerd beschreven in dit antwoord.


5
2017-12-12 21:11ja, we wilden of wilden geen domeincontroller, alleen een groep van peer-servers. - Jeff Atwood
Oh, ik nam aan dat je deel uitmaakte van een domein. Ik denk dat je alle servers kunt instellen met behulp van de coamenn die gelinkt zijn aan de poll van pool.ntp.org. Misschien is time.windows geen geweldige tijdbron. Ik zou het opnieuw proberen met NTP-pool aangezien het ongeveer 3000 wereldwijde servers heeft en ongeveer 900 in Noord-Amerika! - Goatmale
We hebben het nooit betrouwbaar kunnen laten werken. Ik denk dat je gelijk hebt: betrouwbare tijdsynchronisatie in Windows Server is onmogelijk zonder een domeincontroller. Dat is helemaal kreupel. - Jeff Atwood