Vraag Wat is uw checklist voor wanneer alles wordt opgeblazen?


Gebruikers kunnen niet bij hun e-mail komen, de CEO kan niet naar de startpagina van het bedrijf gaan en uw pieper ging gewoon af met een "911" -code. Wat doe je als alles opdoemt?


40
2018-04-30 08:07


oorsprong
antwoorden:


Het eerste antwoord is kalm blijven! Ik heb geleerd dat de harde manier waarop panikeren vaak de dingen alleen maar erger maakt. Als dat eenmaal is gelukt, is het volgende om daadwerkelijk vast te stellen wat het probleem is. Klachten van gebruikers en managers komen vanuit alle hoeken naar u toe en vertellen u wat ZIJ niet kunnen doen, maar niet wat het probleem is.

Zodra je het probleem kent, kun je het plan beginnen om het op te lossen en beginnen je boze gebruikers een tijdschema te geven!


35
2018-04-30 08:10Dit is een reactief plan. Een echt noodherstelplan is al geschreven en getest voor elk kritisch bedrijfsproces. - spoulson
spaulson sure: maar het eerste wat je moet doen, is uitzoeken of je het plan moet activeren of dat het wegspoelen van de stroomonderbreker alles zal herstellen. - pjz
Dit is eigenlijk het beste wat je kunt doen, PERFECTE POST! Nadat je in staat bent om alle druk op je rug te houden, want zoals gezegd op een opmerking hierboven, zal iedereen naar je kantoor haasten om je te vertellen dat ze kunnen gaan waar ze willen. Eigenlijk zijn gebruikers meestal erg egoïstisch op dit moment en willen ze helemaal niet begrijpen, ze willen gewoon dat ZE dingen werken en ze geven niet om de rest ... Dus ben ik het helemaal eens met je bericht ! - Marc-Andre R.
+1 om onderscheid te maken tussen 'het probleem' en de symptomen. - bmb


Blijf kalm

Niet in paniek raken. Ademen! (Van het middenrif helpt het.) Als je meditatie hebt gestudeerd, kan dat ook helpen.

Wanneer je te maken krijgt met extreme stress, zal je lichaam in een vlucht-of-vechtmodus gaan, omdat je lichaam denkt dat het in een leven-of-dood-situatie is. Op dit moment zal je lichaam in feite minder bloed naar sommige delen van je hersenen pompen, waardoor functies als redeneren minder worden. Dit verlaagt effectief je IQ als instinct, in plaats van rationaliteit, begint het je hersenfuncties te domineren. Als je ooit in een verhit argument bent geweest of getuige bent geweest van een verhit argument, kun je deze symptomen herkennen als de emoties van mensen flitsen en rationaliteit een vakantie duurt. Later, wanneer mensen de kans krijgen om af te koelen, zullen ze eerder geneigd zijn te accepteren dat ze een fout hebben gemaakt of verkeerd zijn geweest, en zijn ze meer in staat om de andere kant te zien, maar in de hitte van het moment minder.

Het behouden van je kalmte en je verstand houden, zal ervoor zorgen dat je hersenen op volle kracht blijven functioneren en zorgt ervoor dat je rationele beslissingen neemt op basis van bewijs en reden, in plaats van emoties en angst.

Triage

Efficiënte toepassing van beperkte middelen om het grootste voordeel te behalen tegen de laagste kosten is hier uiterst belangrijk. Neem zo snel mogelijk de beslissingen welke dingen recht moeten worden gemaakt, die een tijdje (uren, dagen) kunnen wachten en die voor onbepaalde tijd kunnen wachten. Leer ook om te beseffen dat iets onverkoopbaar is en niet de moeite waard om te bewaren (bijv. De helft van de router is gesmolten, zelfs als dit je enige is, je kunt het niet opslaan, een nieuw exemplaar kopen en het ter plekke krijgen of iets vinden dat kan vul het gat tijdelijk in).

Behoud situationeel bewustzijn

Sta niet toe dat je aandacht wordt gevangen door een interessant probleem of door iets dat je nog niet helemaal begrijpt. Blijf gefocust op het grote plaatje en op het laten werken van de belangrijkste dingen.

Gebruik de wetenschappelijke methode

Vorm een ​​hypothese. Bepaal hoe je deze hypothese zou testen. Verzamel gegevens om de hypothese te testen. Let ook op het ontkennen van gegevens. Verfijn uw hypothese en herhaal de cyclus zo vaak als nodig totdat u voldoende vertrouwen hebt in uw hypothese om actie te ondernemen.

Wees Pragmatisch

Nu is niet het moment voor dogma. Het is prima om hier en daar een paar snelkoppelingen te maken bij het herstellen van een ramp. Dit is hoofdzakelijk een technische schuld. Bij veel bedrijven betekent catastrofaal falen catastrofaal omzetverlies. Het is beter om dingen te laten draaien, zelfs als het op een wankele manier gebeurt, dan om te strijden en het levensonderhoud van uw bedrijf te riskeren. Zoals altijd is oordeel hier uiterst belangrijk. Soms is het zinvol om een ​​boxfan op een serverrack te richten, soms niet.

Zorg voor jezelf

Hoe lang werk je al aan deze noodsituatie? Wanneer heb je voor het laatst wat gedronken? Wanneer heb je voor het laatst gegeten? Hoe lang ben je al wakker? Verbrand jezelf niet alleen omdat er een noodgeval is, neem de tijd om gehydrateerd, gevoed en uitgerust te blijven (voor het geval het een lange, meerdaagse slog is).

Rekruteren Help

Er zijn bijna zeker veel getalenteerde mensen in uw bedrijf die zowel gemotiveerd zijn als in staat om hulp te verlenen. Wees op uw hoede als u te veel mensen rondrent en problemen veroorzaakt voor elkaar. Wees ook op uw hoede voor irritante mensen door ze door een "firedrill" te steken. Vind mensen die al willen helpen, laat hen aan gerichte taken werken en zorg ervoor dat mensen met elkaar communiceren.

Communiceren

Communicatie is van cruciaal belang. Niets is zo eng als het onbekende. Wanneer mensen weten dat er iets kapot is, is een lege verklaring dat het in X uur een back-up zal zijn slechts matig geruststellend (zelfs minder geruststellend nadat X-uren voorbij zijn gegaan en dingen nog steeds verbroken worden). De druk die je speelt, kan je sturen in het geven van overdreven optimistische WAG-tijdschattingen, maar dit is de verkeerde koers. Zeg niet alleen dat je eraan werkt, zeg niet alleen dat de dingen tegen X worden opgelost. Wees open, toon je proces, detaileer je voortgang en je tegenslagen. Geef inzicht in het probleem, uw proces bij het opsporen en uw plan om dingen op te lossen (maar verdrink de mensen niet in minutiae). Laat zien dat het probleem niet hardnekkig is, laat zien dat dingen uiteindelijk goed zullen worden gemaakt, laat zien dat er competente mensen zijn over het probleem, deze dingen zijn geruststellender dan ongefundeerde tijdschema-beloften.


59
2018-04-30 11:26Heel goed - ik zou ook toevoegen rekruteren hulp als dat mogelijk is - Brent
@Brent ah ja, ik wilde dat toevoegen. Ik heb de juiste bewoordingen voor die sectie nog niet bedacht. - Wedge


Geen paniek.


24
2018-04-30 08:23In grote, vriendelijke rode letters. - Spoike
Ik heb gehoord dat roze een kalmerende kleur is. - Sophie Alpert
Pak een handdoek en laat een bericht achter "Zo lang en bedankt voor alle vissen". - Jauder Ho
Ze zeggen dat taupe heel rustgevend is - Glenn Slaven
Het is halverwege stemmend! - Andrew Grimm


Stap 0. Controleer of het niet uw fout is bij uw controlesysteem


22
2018-04-30 10:39LOL! Goed zo! Dit gebeurt zo vaak: P - Marc-Andre R.


log in op serverfault


12
2018-04-30 16:15

Boek meteen een vlucht naar een niet-uitleveringsland


11
2018-04-30 08:15

Controleer de basis eerst, het lijkt gek, maar dingen zoals

  1. Staat de stroom aan op de server? (als je off-site host)
  2. Is uw hostingprovider down?

Ik weet dat er veel tijd verloren kan gaan aan het zoeken naar een oplossing wanneer het probleem stroomopwaarts is


8
2018-04-30 08:23yep - als het allemaal naar beneden gaat - controleer het datacenter - en hun ondersteuningsforums. Als er 30 mensen online zijn, wanneer er meestal 3 zijn, raakt deze de fan. - Alister Bulman


Ik pingel dingen. Wat daarna gebeurt, varieert sterk, afhankelijk van de resultaten van de ping.


6
2018-04-30 08:25Gebruikte deze methode vandaag nog. Veel pc's konden niet afdrukken. Geprobeerd om database-server te pingen, OK. Gepoogd om printerlicentieserver te pingen, geen reactie. Resultaat = Serverfout! - Swinders
Mooi punt;) Ik doe dat veel tijd per dag voordat ik iets anders doe. Dit bespaart eigenlijk zoveel tijd: P - Marc-Andre R.