Vraag Wat is de aanbevolen grootte voor een Linux / boot-partitie?


Wat is de aanbevolen grootte voor een Linux /boot partitie?

En is het veilig om geen /boot partitie?

Ik zie dat sommige servers geen a hebben /boot partitie terwijl sommige servers een 128 MB hebben /boot partitie. Ik ben een beetje verward. is /boot partitie nodig? Zo ja, hoe groot zou dat moeten zijn?


42
2017-11-25 02:00


oorsprong
antwoorden:


Tegenwoordig is 100 Megabytes of 200 Megabytes de norm.

U hoeft geen / boot partitie te hebben. Het is echter goed om te hebben om flexibiliteitsredenen (LVM, codering, BIOS-beperkingen).

Bewerk:

De aanbevolen grootte is verhoogd tot 300 MB - 500 MB.

Zie ook: https://superuser.com/questions/66015/installing-ubuntu-do-i-really-need-a-boot-parition


36
2017-11-25 02:12200 MB is het minimum op de meeste moderne Linux-systemen, maar ik zou dit tot minimaal 300 MB vergroten om te voorkomen dat het opnieuw moet worden aangepast. - Wernight
@josten Ik zou elementaire OS op een enkele btrfs kunnen installeren zonder verder /boot partitie of probleem. Ik weet niet zeker waarom je dat zou zeggen. - Wernight
@josten Oké, sommigen meer "jij macht nodig. "Bedankt voor het verduidelijken. - Wernight
Ik wens dit ik dit antwoord vóór mijn installatie zie - geïnstalleerde Debian 8 met 100MB laars en realiseerde bijna de helft van de laarsverdeling weg is. - Codism
@ewwhite Waar komt deze aanbevolen maat vandaan? - Tim


Ik heb de neiging om een ​​1 GB te maken /boot. Ik laat een live CD-afbeelding achter met verschillende herstelhulpprogramma's in mijn /boot. Ik doe dit meestal voor systemen die ik op de externe sites ondersteun.

Met de juiste configuratie en voldoende geheugen kan GRUB 2 de afbeelding booten zonder de inhoud te extraheren. Een paar keer heb ik op afstand personeel gesproken over het rebooten van het systeem naar de live CD image en het starten van netwerken / ssh op een systeem dat problemen had, zodat ik dingen kon verbinden en repareren.

Dit is zeker niet verplicht of zelfs gebruikelijk.


31
2017-11-25 11:48Welke Live-cd heeft u in deze gevallen het liefste? - ewwhite
Voor mij is de distro van de keuze SystemRescueCD en Finnix is ​​een andere leuke. - Martian
U mijnheer, bent geweldig. - SpacemanSpiff
@zoredache Ik installeer arch linux op mijn externe harde schijf voor werkdoeleinden, ik zou graag een live afbeelding toevoegen zoals je zei dat je deed, voor redding, kun je me alsjeblieft links laten zien hoe dat te doen? - pahnin
@pahnin Hier zijn de instructies die ik heb gevonden om dat te doen: help.ubuntu.com/community/Grub2/ISOBoot (dit is waarschijnlijk de moeite van het zijn een eigen) - Ian


Wat is de aanbevolen grootte voor een Linux /boot partitie?

De /boot partitie bevat de GRUB-configuratie, de kernel met hun System.map, ... Ik denk dat ~ 100 MB voldoende is.

En is het veilig om geen /boot partitie?

Ja. Maar een apart /boot partitie heeft enkele voordelen:

  • Als een rescue-partitie
  • rootfs is op een LVM, RAID, is gecodeerd of wordt niet ondersteund door GRUB
  • Misschien slaat het een paar seconden van de opstarttijd op

20
2017-11-25 02:33Ik ben relatief recent verrast met een bios dat ook geen toegang kon krijgen tot meer dan 1023 (?) Cilinders. - Random832
@quanta hoe 'kan een paar seconden opstarttijd besparen'? - Alessandro Pezzato
Omdat meestal / boot aan het begin van de schijf staat, wat meestal op de buitenste sectoren is, heeft het minder kansen om gefragmenteerd te raken en is het pad kleiner (minder directory-leesbewerkingen), het is meestal een primaire partitie (geen noodzaak om de logische partitie te lezen) keten). Maar ik betwijfel of je meer dan 1s wint. - Mircea Vutcovici


Het verschilt ook de distributie van distributie. Bijvoorbeeld, voor Fedora is minimum 250 MB[1] en 500 MB is standaard en als u van plan bent om (vooraf) te upgraden, is 500 MB vereist[2]. Als de ruimte geen probleem is, zou ik voor 1 GB gaan om te voorkomen dat de partities worden geschud, zoals ik moest doen bij een recente upgrade.

[1] http://docs.fedoraproject.org/en-US/Fedora/16/html/Installation_Guide/s2-diskpartrecommend-x86.html 
[2] http://fedoraproject.org/wiki/How_to_use_PreUpgrade#Not_enough_space_in_.2Fboot


6
2017-11-25 13:07

Ik heb zojuist geïnstalleerd Ubuntu 13.10 (Saucy Salamander) met een 105 MB /boot. Het installeerde prima, maar nadat het opnieuw werd opgestart, deed ik de updater en er werd gezegd dat er niet genoeg ruimte was.

Het wilde ongeveer nog eens 196 MB voor de upgrade; het moet een kernel-upgrade zijn geweest of zoiets. Dus moest opnieuw installeren met een grotere /boot. Ik ging voor 500 MB, en dat leek te werken. Het is maar goed dat het niet lang duurt om een ​​nieuwe installatie te doen :)


4
2018-03-24 01:52Ubuntu verwijdert oude cellen niet altijd na een upgrade. Dat moet je zelf doen. Anders kan het een aantal ervan lang blijven hangen. - Matt
Ik heb de standaardgrootte op mijn laptop gebruikt, die minder dan 100 MB is. Het gevolg is dat wanneer ik update, ik de eerdere update moet verwijderen, dus ik heb altijd twee versies op mijn computer. Op mijn nieuwe laptop zal ik 1Gb maken / booten. Op mijn bureaublad is het 500Mb, wat prima lijkt. - Christine


Moderne systemen worden over het algemeen geïnstalleerd met een veel grotere / opstartpartitie dan in het verleden. Het aantal is net gegroeid in de tijd.

Overwegen:

RHEL 5 heeft een 101 MiB / boot-partitie gemaakt.

RHEL 5 Partitioning

RHEL 6 heeft een 500 MiB / boot-partitie gemaakt.

RHEL 6 Paritioning

RHEL 7 creëerde ook een 500 MiB / boot-partitie, maar dit werd veranderd in 1024 MiB in 7.3, omdat als toelichting staat:

In eerdere releases van Red Hat Enterprise Linux 7 was de standaardgrootte van de / boot-partitie ingesteld op 500 MB. Dit kan leiden tot problemen op systemen met meerdere kernels en extra pakketten zoals kernel-debuginfo geïnstalleerd. De / boot-partitie kan in zo'n scenario vol of bijna vol raken, waardoor het systeem niet kan worden bijgewerkt en handmatig moet worden opgeschoond om extra ruimte vrij te maken.

In Red Hat Enterprise Linux 7.3 wordt de standaardgrootte van de / boot-partitie verhoogd tot 1 GB, en deze problemen doen zich niet langer voor bij nieuw geïnstalleerde systemen. Houd er rekening mee dat installaties die met vorige versies zijn gemaakt, niet hun / boot-partities hebben en dat ze nog steeds handmatig moeten worden opgeschoond om te kunnen upgraden. (BZ # 1.369.837)

RHEL 7 Partitioning

Mijn huidige EL7-systemen hebben ruwweg 200 MiB gebruikt in / boot, maar ik installeer meestal geen kernel-debug-pakketten.

Naarmate de Linux-kernel in de loop van de tijd blijft groeien, voornamelijk vanwege het toevoegen van stuurprogramma's voor hardware-apparaten, zal deze aanbeveling waarschijnlijk ook blijven groeien.

En nogmaals, zoals opgemerkt door anderen, is een / boot partitie niet strikt meer vereist voor de meeste installaties. VM's hebben het over het algemeen niet nodig, en UEFI-opstartsystemen hebben dit ook niet nodig (hoewel ze een EFI-systeempartitie hebben die moet bestaan ​​en groot genoeg moet zijn om verschillende UEFI-bestanden te bevatten). Een / boot-partitie is vereist voor sommige zeer oude legacy-systemen en voor het gebruik van LUKS full-disk encryptie.


3
2018-01-31 03:04

Het is meestal een functie van het aantal geïnstalleerde kernels en de grootte van hun initrds.

Voor een 3.0-serie kernel voert initrd ongeveer 13 MB uit. Voor de vroege 2.6-kernels was dit 3,4 MB. Dus, als je van plan bent om meer dan een paar kernels rond te houden, heb je minimaal een paar honderd MB nodig.

Hoeveel en of dit op u van toepassing is, is afhankelijk van uw gebruik. Als je meerdere keren opstart, kernels test en / of vaak upgradet, kun je op 100 MB onvoldoende schijfruimte hebben /boot snel partitioneren. Als je geen van deze dingen doet, zal het waarschijnlijk voldoende zijn.

Er zijn heel weinig redenen om te besparen op opslag (het is goedkoop, BIOS, mount en bootloader-beperkingen op blokken zijn meestal verleden tijd), en ik zie een duidelijke groei in kernelbronnen met de tijd, dus de veilige weddenschap zou zijn ~ 250 MB - 1 GB voor nu. Ik geef nog steeds over het algemeen de voorkeur aan een aparte / boot-partitie voor controle en isolatie, hoewel dit bijna volledig een kwestie van smaak is geworden (RAID-apparaten zouden een voor de hand liggende uitzondering zijn, LVM en codering en ook door anderen worden opgemerkt).


2
2018-06-29 00:11

Aangezien we een behoorlijk aantal Linux-kernelopslagvereisten en steeds toenemende initatieven hebben gezien, heb ik tegenwoordig (februari 2018) de neiging om 1 GB opslagruimte toe te wijzen voor /boot.

Zoals /boot is meestal het enige dat niet op LVM staat, het is de enige partitie waarvan je het formaat eenvoudig niet kunt veranderen. Dus "verspillen" van een paar honderd megabytes is meestal niet zo erg als een /boot bestandssysteem dat in 5 of 10 jaar te klein blijkt te zijn.


1
2018-02-06 23:02

Het hangt ook af van hoeveel kernels je beschikbaar wilt hebben. Een normale kernel, een "xen" kernel, een "desktop" kernel en in meer dan één versie vat het goed samen. Ik zou niet voor minder dan 500 MB gaan. Het later wijzigen van een partitie die vooraan staat, kost veel tijd.

Als u een virtuele machine maakt, kan een aparte (virtuele) schijf handig zijn voor verschillende partities (/ home, / boot, /) als u niet bekend bent met LVM.


0
2018-02-04 20:13

Ik gebruik altijd 100MB als ik systemen bouw. Ik veronderstel dat als je heel veel verschillende kernels gaat testen (of je eigen aangepaste kernels wilt maken), je misschien een grotere wilt, maar 100 MB is genoeg voor de meeste mensen. Zoals gezegd is het hebben van een aparte opstartpartitie om een ​​aantal redenen een goed idee.


-1
2018-06-29 02:16Huidige distributies willen 200MB +. - ewwhite
Update voor 2017: kan net zo goed je / boot meer als 500MB maken. 200 MB zal werken, maar opslag is goedkoop en het hebben van wat ademruimte zal leuk zijn. Gebruik je oordeel. - James T Snell