Vraag Hoe installeer ik de JRE op een Windows-server zonder Oracle adware?


Ik zou graag Java willen installeren op een van onze servers, maar ik ben terughoudend vanwege Oracle's bundeling van een Ask.com-werkbalk en een aantal virusscanners. ik heb lezen dat de java-updater deze zelfs installeert voor belangrijke beveiligingsoplossingen als ze ontbreken en de installatie van de werkbalk 10 minuten vertraagd ingebouwd heeft, zodat je deze niet meteen kunt verwijderen als je je per ongeluk hebt geïnstalleerd.

Het is niet nodig of gewenst om zelfs de Java-browser-plug-in te installeren, ik wil gewoon een mooie, schone JRE-installatie.

Ik heb gemerkt dat sommige applicaties zoals Atlassian Stash hun eigen JRE installeren, is er een geautomatiseerd installatieprogramma dat ik niet kan vinden? Kan ik de JRE-directory kopiëren naar mijn server vanaf een van deze?


45
2018-02-26 02:56


oorsprong


bad-the-baby-out-of-the-bath-oplossing: schakel over naar Linux en installeer Java vanuit de pakketbeheerder en je zult nooit meer met dit soort malware te maken krijgen. - Lie Ryan
Zou je uit bronnen van oppenjdk kunnen compileren? - hexafraction
IBM publiceert ook een zeer goede JVM met veel betere debuggingfaciliteiten (ibm.com/developerworks/java/jdk) en geen van die bijgevoegde Oracle adware / spyware-bagage. - zxq9
@ zxq9 Een niet-Oracle JVM? Oh godzijdank. Of misschien meer pertinent, bedankt u. - KRyan


antwoorden:


De off-line installateurs bij http://oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/index.html omvat geen gebundelde software.


59
2018-02-26 03:06+1 Alleen het online installatieprogramma heeft de meegeleverde software. - Chris S
Geweldig! De "Server JRE" is precies wat ik zocht. - Jason Goemaat


Er is een optie om toekomstige adware-installatie uit te schakelen in de Java-configuratiescherm.

Het Java-configuratiescherm (jre\bin\javacpl.exe) is te vinden in het start / app-menu onder de naam Configure Java of in het Configuratiescherm van Windows, onder de groep Programma's.

In het Java-configuratiescherm is de optie verborgen onder de Advanced tabblad helemaal onderaan. Het heet Suppress sponsor offers when installing or updating Java.

Java Control Panel > Advanced > Suppress sponsor offers when installing or updating Java


32
2018-02-26 15:49

Als u bereid bent om software van derden te gebruiken, probeer dan Ninite (ninite.com). Ik gebruik het de afgelopen jaren voor veel updates.

Het is een gratis installatieprogramma / updater zonder toezicht voor zaken als Java, Flash, Silverlight, webbrowsers, hulpprogramma's, ontwikkelaarstools enz. De installatie / update vereist geen interactie, start het programma en het installeert alles zelf, met uitzondering van alle werkbalken of andere dingen gebundeld met de applicaties die u installeert.

Selecteer op hun website het gewenste materiaal uit een lijst en een klein ~ 300kb exe-bestand werkt de geselecteerde software bij naar de nieuwste versie of installeer het als het nog niet is geïnstalleerd. Ik heb het eigenlijk op een Task Scheduler-taak op sommige computers gezet om ervoor te zorgen dat hun software up-to-date gehouden wordt (vooral de Flash-runtime).

Ze hebben niet elk stuk software beschikbaar, maar het dekt het meeste van wat ik nodig heb, inclusief de Java JRE en JDK. De betaalde Pro-versie biedt ook centraal beheerde updates, wat handig kan zijn voor een server.

Openbaarmaking: ik ben alleen een tevredenere free-tier-klant, heb nooit de betaalde service gehad of voor hen gewerkt.

Opmerking: Adobe heeft hen gevraagd Flash te verwijderen uit update-keuzes. Het is nog steeds beschikbaar als u betaalt voor de Pro-versie of als u een oud Ninite Flash-installatiebestand online vindt (controleer eerst de handtekening eerst).


10
2018-02-26 12:40Ook de moeite van het kijken waard is Chocolatey.org die gebaseerd is op opdrachtregel / powershell en gebaseerd is op NuGet. - James Snell


Staat u mij toe te verwijzen naar de antwoorden op a soortgelijke vraag Ik vroeg naar Superuser.com, waarvan ik denk dat ze vooral geschikt zijn voor het segment ServerFault.com/enterprise.

Ninite-pakketten kunnen, voor zover ik weet, niet stil worden geïnstalleerd (tenzij u betaalt) en GUI-opties zijn niet praktisch in een omgeving die groter is dan een paar computers.

Twee antwoorden omvatten registerinstellingen (die kunnen worden geïmplementeerd met behulp van Groepsbeleidvoorkeuren) en beheersjablonen, die kunnen worden geïmplementeerd via traditionele GPO's.

In dit antwoord, Danilo Roascio merkt op dat u een REG_SZ-registerwaarde van kunt toevoegen SPONSORS in HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\JavaSoft en HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Wow6432Node\JavaSoft. Stel de waarde in op DISABLE. Deze waarde kan uiteraard ook worden geïmplementeerd met behulp van Groepsbeleidvoorkeuren.

In nog een antwoord, Mike biedt een nette beheersjabloon die hetzelfde configureert, voor importeren in een groepsbeleidsobject.


1
2018-03-05 23:05

Nee. Het installeren van Ask is volledig optioneel (hoewel deze optie standaard is aangevinkt). Dus haal het vinkje weg en alleen Java wordt geïnstalleerd!


-1
2018-02-26 03:00Zelfs als u het uitschakelt, probeert Java het bij een automatische update opnieuw te installeren. Vergeet het vinkje weg te doen en het zal zichzelf 10 minuten later installeren, daarna moet je onthouden dat je het later moet verwijderen en je bent waarschijnlijk nog steeds je zoek- en startpagina kwijtgeraakt om te vragen in je browsers. - Jason Goemaat
@JasonGoemaat Ik denk dat je het ook kunt uitschakelen tijdens het installeren van updates. Ik ben geen voorstander van adware - het is helemaal niet leuk, en het is stom dat het met jre is meegeleverd, maar ik heb talloze updates geïnstalleerd, niet aangevinkt en nooit problemen gehad. - Andrew Savinykh
Helaas ben ik niet de enige die updates op de server zou uitvoeren, naast dat ik doorheen heb geboord wat ik dacht dat een normale update zou zijn zonder extra software te installeren zonder het vakje te herkennen om mezelf uit te schakelen :) - Jason Goemaat