Vraag Wat is het verschil tussen iisreset, recyclen, vernieuwen en opnieuw opstarten?


In IIS7 zijn er tal van dingen die je kunt doen die de website lijken te herstarten. Ik weet niet precies hoe ze allemaal met elkaar in verband staan.

  • voer iisreset uit vanaf de opdrachtregel
  • vernieuw een website
  • een app-pool recyclen
  • herstart een website

Kan iemand precies uitleggen wat iedereen doet alsjeblieft?


46
2018-03-15 01:40


oorsprong
antwoorden:


iisreset zal stoppen en de World Wide Web Publishing Service starten. Dit is uiteraard van toepassing op al uw groepen van toepassingen. Ik ben er zeker van dat je hebt gemerkt dat er een proces is gemaakt voor elke groep van toepassingen. Dit proces verwerkt aanvragen voor alle websites die ermee verbonden zijn. Wanneer je een groep van toepassingen recyclen, IIS zal een nieuw proces aanmaken (het oude bewaren) om verzoeken te behandelen. Vervolgens probeert het alle verzoeken over het nieuwe proces te verplaatsen. Na een time-out wordt het oude proces automatisch gedood. Gewoonlijk recyclet u uw toepassingsgroep om het gelekte geheugen kwijt te raken (mogelijk heeft u een probleem in uw toepassing als dit een normale bewerking moet zijn, ook al wordt het aanbevolen om een ​​geplande recycling te hebben). Wat betreft herstarten van een website, het stopt gewoon en herstart serververzoeken voor die specifieke website. Het zal zonder onderbrekingen doorgaan met het bedienen van andere websites in dezelfde app-pool.

Als u een sessie-georiënteerde toepassing heeft, veroorzaakt dit alles verlies van sessie-objecten.

Een website vernieuwen heeft geen effect op de service / proces / website en is slechts een UI-opdracht om de boomstructuur te vernieuwen (misschien hebt u een map toegevoegd die u niet ziet in de beheerconsole).


51
2018-02-03 13:41Heeft u een bron voor deze informatie? - Joshua Drake
@JoshuaDrake dit is een heel leuk artikel over iisreset versus app pool recyclen fullsocrates.wordpress.com/2012/07/25/... - Rashmi Pandit
als ik een website met een app-pool en meerdere applicatiemappen met hun eigen app-pools heb, start de website opnieuw op en herstart alle app-pools? - sonjz
Eén pool van toepassingen kan voor meerdere websites worden gebruikt? Of is het één op één? - James Wierzba


iisreset stopt en start de hele webserver. Dat is alles - al uw gebruikers verliezen hun verbindingen terwijl dit gebeurt.

Het recyclen van een groep van toepassingen stopt en startte de processen die horen bij de toepassing (en) die in die pool zijn. Strikt genomen heeft het niets te maken met de website (behalve de actieve inhoud van die applicaties.)


4
2018-03-15 01:44Hoe zit het met vernieuwen en opnieuw opstarten? - jimconstable
Dunno, ik heb IIS 7 niet veel gebruikt en ik heb zelfs geen IIS 6 voor me staan. Wat zegt Help dat ze doen? - mfinni


Om je twee andere vragen te beantwoorden:

  • Vernieuw een website laadt de gegevens opnieuw van de server
  • Herstart een website doet niet echt veel. Door de website te stoppen, zal het niet langer luisteren naar verzoeken op een van zijn banden. Als je het opnieuw start, begint het weer te luisteren. Processen die de website bedienen, blijven onaangetast.

4
2018-03-22 20:54

@Vlad Mucescu gaf een goed antwoord, maar het lijkt erop dat hij recycle beschrijft van een toepassing die hij over Overlapped Recycling spreekt. Er zijn twee soorten recycling: procesrecycling en overlappende recycling (bron MSDN):

Procesrecycling

De isolatiemodus voor werkprocessen biedt procesrecycling, waarbij IIS automatisch webtoepassingen vernieuwt door hun werkprocessen opnieuw te starten. Procesrecyclage zorgt ervoor dat problematische applicaties soepel blijven werken en is een bijzonder effectieve oplossing in gevallen waarin het niet mogelijk is om de toepassingscode te wijzigen.
Procesrecycling, dat volgt op het plaatsvinden van een recyclinggebeurtenis, kan op twee manieren gebeuren.
Als het werkproces dat momenteel de toepassingsgroep deelt, wordt beëindigd, start de WWW-service (W3SVC), die fungeert als het bovenliggende proces voor de werkprocessen, een nieuw proces opnieuw op zijn plaats.
Wanneer het werkproces wordt beëindigd, wordt tegelijkertijd een nieuw proces gestart. Dit type recycling wordt overlappende recycling genoemd. Het is de standaard voor alle groepen van toepassingen.

Overlappende recycling

In een overlappend recyclingscenario blijft het proces gericht op een recycle alle resterende verzoeken verwerken terwijl tegelijkertijd een vervangend werkproces wordt gemaakt. Het nieuwe proces wordt gestart voordat het oude werkproces stopt en verzoeken worden vervolgens doorgestuurd naar het nieuwe proces. Dit ontwerp voorkomt vertragingen in de service, omdat het oude proces verzoeken blijft accepteren totdat het nieuwe proces met succes is geïnitialiseerd en de opdracht is gegeven om pas af te sluiten nadat het nieuwe proces klaar is om de aanvragen af ​​te handelen.


0
2018-04-08 10:39