Vraag Wat is het verschil tussen een hostnaam en een volledig gekwalificeerde domeinnaam?


Ik ben nieuw in de wereld van het opzetten van servers en ben verbluft door de term hostnaam en volledig gekwalificeerde domeinnaam (FQDN).
Als ik bijvoorbeeld een server wil instellen die als host fungeert voor bestanden op het lokale netwerk, bijvoorbeeld een bestandsserver, wat moet ik dan een hostnaam gebruiken zoals myfileserver of iets anders?
Wat als ik een webserver, e-mailserver, enz. Wilde opzetten waartoe externe gebruikers toegang hadden?


47
2018-05-15 01:29


oorsprong


Kijk eens naar deze vraag en zijn antwoorden serverfault.com/questions/222095/... - Iain


antwoorden:


Uw hostnaam is de naam van uw computer.

Uw volledig gekwalificeerde domeinnaam is uw hostnaam plus het domein dat uw bedrijf vaak gebruikt .local.

Dus als de naam van uw computer is boben het domein van uw bedrijf is dat contoso.local, de volledig gekwalificeerde domeinnaam van uw computer (FQDN) is bob.contoso.local:

  • hostname: bob
  • Domein: contoso.com
  • FQDN: bob.contoso.com

In het geval van een domein zoals contoso.local Ik heb geen "externe" internetdomeinnaam gebruikt. Deze naam hoeft niet de enige manier te zijn waarop u de server adresseert.
Als u het beschikbaar maakt via zijn IP-adres, kunt u DNS of dat IP-adres gebruiken om externe gebruikers toegang te verlenen.

Wat meer informatie over DNS:
- http://www.howstuffworks.com/dns.htm
- http://en.wikipedia.org/wiki/.local

Bewerk: Bedankt voor de reactie op .local domeinen RobM


50
2018-05-15 01:37Dus de naam van mijn computer zou uniek moeten zijn in het netwerksegment waar ik ben? Ik ben verder verward door het gebruik van lokaal. Wanneer zou u lokaal gebruiken? Zou ik alleen .com, .net, etc gebruiken als de server extern toegankelijk was?
Dus als ik het opstel als contoso.com en het verwijst naar een IP-adres dat intern is, bijvoorbeeld 192.168.0.1, wat zou dat doen in plaats van het contoso.local te benoemen?
Uw "domein" in internet zin is zoiets als "peanutmonkey.com". Dan neem je je externe IP en op een DNS-server zeg je: "Wanneer een verzoek voor peanutmonkey.com binnenkomt, stuur het naar dit IP". Vervolgens accepteert en verwerkt een computer op dat IP het verzoek. Een "Lokaal domein" zou iets zijn waar een bedrijf 500 werkstations opzet en interne hulpmiddelen nodig heeft om hun IP's van hun naam te scheiden, maar niet wil dat internet dat weet. Dus ze hebben een interne DNS met domeinnamen die nergens anders dan op kantoor bestaan. - sclarson
Als terzijde, gebruik ".local" niet als uw interne domeinnaam. Het is een gereserveerde naam voor bonjour-netwerken (een Apple-protocol dat op meer plaatsen wordt gebruikt dan je denkt te zeggen: "Ik heb geen Macs dus ik ben in orde" zal niet helpen) en als zodanig raadt Microsoft het niet langer aan . - Rob Moir
Een klein punt - technisch gezien wordt een domein niet beschouwd als volledig gekwalificeerd zonder een trailing. aan het einde, en het impliciete lege label. Daarom www.google.com. is een FQDN terwijl www.google.com dit niet is. In de praktijk veronderstellen de meeste toepassingen (webbrowsers, e-mailclients, enz.) Dat een domeinnaam met ten minste één punt volledig gekwalificeerd is. - Murali Suriar


De hostnaam is gewoon de computernaam en de volledig gekwalificeerde domeinnaam is de hostnaam plus de domeinnaam ernaast ....

hostnaam: bigbox fqdn: bigbox.mynetwork.com

of gewoonlijk eindigt de fqdn in .local in plaats van .com maar dat is specifiek voor de omgeving.

Meestal zou u een private DNS hebben met daarin uw .local-domein en een afzonderlijke DNS-server voor het publiek waar uw .com leeft. U wilt uw .local-domein niet op een openbare DNS-server plaatsen, omdat iemand een manier heeft om een ​​lijst van al uw hosts te krijgen en uw netwerk blootstelt aan aanvallen.


8
2018-05-15 01:39

Zie het als 3 delen

Laten we zeggen, een universiteit genaamd FIU. (ja het is een echte universiteit) in de computerwetenschappen hebben we een domein cs.fiu.edu

we hebben ook andere servers genaamd moodle, de hostnaam van de server.

hostname = moodle
domain name = cs.fiu.edu
FQDN for that server is called moodle.cs.fiu.edu

nu is cs.fiu.edu een branch van het domein, fiu.edu. zo hostname = cs domein = fiu.edu FQDN = cs.fiu.edu (een aparte server die dat host) maar het domein cs.fiu.edu is van onze afdeling. Niet zeker of het logisch is. Maar er kan ook een scenario zijn.


1
2017-07-26 01:43