Vraag Is er schade aan het uitschakelen van de time-out voor een applicatiepool?


ik ben momenteel een kwestie bestrijden met ASP.Net minuten in beslag om een ​​pagina voor de eerste keer te laden. Door te spelen met instellingen heb ik ontdekt dat het uitschakelen van "Shutdown-werkprocessen na een tijdje inactief zijn" het probleem niet meer voorkomt ... Ik neem aan dat de reden waarom het voorkomt dat mijn probleem optreedt, te wijten is aan het feit dat het werkproces houdt niet op en daarom hoeft de app-pool zichzelf nooit te recreëren.

Is er enige schade aan het uitschakelen van deze optie? Welke gevolgen kan dit hebben?


47
2017-07-18 19:38


oorsprong
antwoorden:


Ik raad ten zeerste aan om de time-out voor inactiviteit in de meeste situaties uit te schakelen. Het is de standaard, maar het is meer bedoeld voor bulkhosts die willen dat ongebruikte werkprocessen worden beëindigd, zodat ze altijd kunnen aannemen dat ze niet allemaal op hetzelfde moment worden uitgevoerd.

Als u echter slechts een paar productie-app-pools op een server hebt maar af en toe geen bezoeker in een ruimte van 20 minuten hebt (d.w.z. 's nachts), wilt u niet dat uw app-pool stopt. Je hebt waarschijnlijk genoeg bronnen om al je app-pools tegelijk te laten werken.

Bovendien moeten de standaardinstellingen voor het recyclen van de app-pool na 1740 minuten ook worden gewijzigd. Ik raad aan om het dagelijks in te stellen voor een daluur, zoals 4:00 uur in plaats van elke dag op verschillende tijden te hebben. Daarover meer hier op mijn website.


49
2017-09-16 13:43

Deze instelling kan het beste worden ingeschakeld voor:

  • lekkende applicaties
  • servers met veel groepen van toepassingen

Er is niet veel gevaar om overweldigd te worden door app-pools als je er maar een paar hebt gedefinieerd.

Anders dan dat, heb ik het in veel gevallen uitgeschakeld, zonder nadelig effect.


14
2017-07-18 21:32

Ik heb begrepen dat als je na verloop van tijd de niet-actieve werkprocessen niet doodt, je massa's ongebruikte werkprocessen geheugen opslokt.

Ik veronderstel dat je het kunt proberen en zien of je een geleidelijke toename van het geheugen opmerkt. Er is een andere instelling die om de 1700 minuten een recycle doet of zo, dus dat zou echt oude werkprocessen opheffen.

De manier waarop we dit aanpakken met minder gebruikte websites is dat onze controlesoftware elke 10 minuten een aspx-pagina laadt.


4
2017-07-18 19:59Bedankt voor de info, ik zal het geheugen in de gaten houden. Welke controlesoftware gebruikt u? - GenericTypeTea
Tembria Server Monitor - Adam Brand
Volgens deze link (bradkingsley.com/iis7-application-pool-idle-time-out-settings) "Als de verbruikte bronnen van alle gecombineerde sites die op uw server worden uitgevoerd minder dan ~ 80% van de serverbronnen verbruiken, bent u waarschijnlijk in orde." Betekenis, het instellen van de idle time-out op '0' om in wezen uit te schakelen, kan in orde zijn als het bovenstaande in uw beschrijving past. - atconway