Vraag Bouwvakkers vulden mijn SAN met beton en mineraalstof


Bijwerken: EMC heeft onze garantie en ondersteuning laten vallen, dus dit wordt een verzekeringsgeval. Dell zegt dat we een professioneel schoonmaakbedrijf kunnen krijgen om de servers op te knappen en onze garantie te behouden. Cisco zegt "misschien". HP is nog steeds stil :(

Laatste update: EMC draaide zich om en keurde het schoonmaken van een gecertificeerd bedrijf goed. De VNX is vandaag naar ons teruggestuurd en werkt prima. De rest van de serverruimte wordt ook schoongemaakt en onze verliezen zijn beperkt tot een paar tapedrives. De verzekeringsmaatschappij pakt de rekening op voor zo ongeveer alles.

De oorspronkelijke vraag:

Dit is het verhaal ...

De eigenaren van het gebouw waarvan we kantoorruimte huren, besloten om het exterieur te renoveren. Dit heeft te maken met behoorlijk zwaar werk op het niveau van onze serverruimte, inclusief het verwisselen van ramen die in een betonnen muur passen.

Mijn rode waarschuwing ging af toen ik hoorde dat ze hetzelfde gingen doen met onze serverruimte (ja, onze serverruimte heeft een raam.) We zijn een kleine winkel met 3 rekken en het raam is beveiligd met stalen staven.) Ik heb de aannemer expliciet verteld dat ze een tijdelijke muur tussen onze rekken en de originele muur moeten plaatsen - en om ervoor te zorgen dat de tijdelijke muur 100% lucht- en waterdicht is. Ze beloofden dat te doen.

De tijdelijke muur heeft een kleine deur erin, zodat werknemers de dag in / uit kunnen gaan (via onze serverruimte, wat de enige optie was ...). Bij verschillende gelegenheden kon ik de kleine deur halverwege sluiten tijdens het werken in de avond / nacht. Ik deed de deur op slot en dacht dat ze het hopelijk snel zouden begrijpen en de deur dicht zouden houden. Ik gaf zelfs een elektricien een mondvol toen ik zag dat hij de deur niet goed dichtdeed.

Op dit punt - ik wed dat de meesten van jullie een beeld krijgen van wat er is gebeurd. Ja, ze hebben waarschijnlijk de deur opengelaten tijdens het boren in het beton.

Ik presenteer u onze 4 weken oude EMC VNX: VNX disks VNX rack

Ik zal zelfs een kleine bonus plaatsen, hier is de APC UPS één rack verder weg van de tijdelijke muur. Zie de mooie kleine landingsbaan van mijn vinger? UPS

Wat moet ik doen? Het enige dat in je opkomt, is om alle leveranciers (EMC, HP, Dell, Cisco) te bellen en hen technici te laten sturen om alle spullen in de serverruimte te bekijken, of om een ​​soort gecertificeerde externe consulant te krijgen. om alles te controleren. Zou je productiesystemen in deze versnelling willen laten werken? Hoe lang?

Ik moet er ook rekening mee houden dat onze aircondition niet echt van bedrijfsniveau is, gezien de aard van onze kleine kamer. Het is gewoon een enkele omvormer, die één keer gefaald had voordat ik hier begon te werken (defecte omvormers leiden meestal tot druppelen van water).


49
2017-11-22 08:45


oorsprong


helaas, ik weet dat productie-achtige systemen in veel slechtere omstandigheden draaien (denk aan magazijnen). Maar het is niet ideaal voor enige rek, vooral voor nieuwe spullen. Ik zou onderzoeken of er een compensatie zou komen voor het opruimen, en misschien voor de onvermijdelijke fan die faalt. Het hangt echter grotendeels af van je luchtstroom en hoeveel elke eenheid er doorheen trekt. Maak ten minste de ruimte schoon, vervolgens de luchtfilters of luchtinlaten van de apparatuur en houd de temperaturen en koeling goed in de gaten. - Sirex
Ja - hoewel het geen goede zaak is, heb ik veel slechter en op een meer kritische en duurdere set gezien. Dus haal het wel, maar ik verwacht geen dreigende mislukking. - Dan
Jammer om te lezen dat EMC de garantie heeft laten vallen, de andere fabrikanten zullen hetzelfde doen als ik ... Wees niet bang om een ​​advocaat hier in te brengen ... - HTDutchy
Integendeel: wees bang om de advocaten hierin te betrekken. Krijg je bewijsmateriaal samen. Ja, krijg professioneel advies. We hadden een keer een ernstig probleem, waarin een advocaat ons vertelde dat we tastbare schade hadden. Bleek dat we het niet hadden, en na de rechtszaak tegen de verkoper, die we verloren hadden, hadden we een rechtszaak tegen onze advocaat, die buiten rechte werd gematigd. Wees heel voorzichtig met welke schade werkelijk bestaat en wie verantwoordelijk is. Als u een betrouwbare advocaat (haw) vindt, zullen zij u vertellen welke inspanningen de rechtszaak vereist en wat uw kansen zijn. Als ze zeggen dat het 100% duidelijk is, liegen ze. - Posipiet
Die arme baby's! - Ben Brocka


antwoorden:


  1. Zorg dat alle technici erin zijn.
  2. Laat ze alle apparatuur controleren / reinigen.
  3. Verstuur de rekening naar de bouwplanner.

Echt, servers kunnen een bepaald niveau van stof weerstaan, maar dit is gewoon te veel. We maken onze servers regelmatig schoon tijdens downtime met een PC-vacuüm door 3M. Het is prettig om overal op kantoor te hebben.

Maar begin nu met schoonmaken. Hoe sneller je het stof eruit haalt, hoe beter. Probeer heatsinks en fans uit de buurt van stof te houden. Als een koellichaam of ventilator bedekt is met stof, is het vermogen om warmte af te voeren veel erger dan een schone eenheid.


21
2017-11-22 09:00In dat geval zou hij echt onderzoek moeten doen naar het inhuren van een dienst die gespecialiseerd is in antistatische reiniging van de serverruimte. - erimar77
@ erimar77: Onze verzekeringsmaatschappij is nu op die route :) - pauska


Ten eerste: wanneer de serverruimte een bouwplaats wordt, moet u om verschillende redenen alle servers verwijderen.

  • stroomstoringen
  • koeling uitvalt
  • toegang (je weet niet wie langs je servers loopt, op welk tijdstip)
  • mechanische stress door bouwmachines
  • directe schade door werknemers die stoten
  • reststof van de bouwplaats, met name metaal of mineraalstof

De enige veilige gok is om uw servers naar een andere kamer te verwijderen. Dit betekent extra shutdowns, maar in de loop van de bouwactiviteiten moet je de shutdown waarschijnlijk toch doen.

(let op, het volgende is mijn subjectieve mening) Nu is dit gebeurd. De fans zijn bedekt met mineraalstof. Dit vermindert mogelijk hun levensduur door de lagers te beïnvloeden.

Ik zou niet verwachten dat de servers massaal falen, maar ik verwacht een hoger percentage mislukkingen. Bij een vrij grote klant stegen de uitval van de ventilator na de bouwactiviteiten.

Maar aan de andere kant zou ik er niet alles aan doen om de systemen te reinigen. Als het reinigen tot schade leidt, is het waarschijnlijk groter dan een defecte ventilator. Tenzij, natuurlijk, als het stof metalen deeltjes bevat, die het hele spel veranderen.

Wat te doen? Maak de ruimte schoon, maak de buitenkant van de servers schoon, reserveer wat geld voor eerdere vervangingen in de toekomst.

De schade is zeer waarschijnlijk niet te rechtvaardigen. Het deel van de schade dat je kunt bewijzen, is waarschijnlijk niet de moeite waard om voor de rechter te verschijnen. U zou kunnen proberen om wat compensatie van de verhuurder te krijgen, misschien een verlaagde betaling of zo.


27
2017-11-22 09:08Wat we hadden moeten doen, is niet bijzonder nuttig, maar ik ben het wel eens met de punten die je opsomt. De schuldige is dat ik (nog) niet weet of er metalen sporen in het stof zitten. Het andere potentiële gevaar hier is het falen van de airco, wat kan leiden tot een vochtige lucht - die niet goed is in combinatie met beton en / of mineraalstof. - pauska
aangezien de site wordt gelezen door veel andere mensen, van wie sommigen misschien bouwwerk aan het naderen hebben, is wat je gedaan zou hebben eigenlijk behoorlijk nuttige informatie, gewoon een beetje te laat voor jou persoonlijk. - Sirex
Dat is waar. Sorry dat ik een beetje blij ben, mijn humeur is nu ondermaats. - pauska
Ik ben het hiermee eens. We installeerden nieuwe plafondtegels en tijdens het proces bedekten de werknemers de serverrekken met plastic zeilen. Gelukkig was ik daar en de thermische waarschuwingen genereerden een e-mailwaarschuwing, maar zonder dat zou het toast zijn geweest. Zodra servers vervuild raken door fijnstof, is het erg moeilijk om terug te draaien en kunnen de bijwerkingen langdurig zijn en tot zeer ongrijpbare problemen leiden. - Greg Askew