Vraag PDU-bedrading - is dit normaal (of zelfs veilig)?


Ik heb het zijpaneel van ons serverrack verwijderd, zodat ik een deel van de bedrading kan opruimen. Binnenin vond ik dat de PDU zoals op de afbeelding was aangesloten. In plaats van een binnenkomende stroomkabel zijn er slechts 3 ongeïsoleerde schopconnectors.

Is er een reden om het zo te bedraden in plaats van een C19 te gebruiken die geschikt is voor uw landkabel?

Of was degene die dit deed gewoon niet de juiste kabel bij de hand, en is dit goed genoeg?

PDU

Bewerk:

Als ik zeg ongeïsoleerd, zien de metalen delen van de spade connectors er helemaal kaal uit. Ik heb niet al te goed gekeken of er een duidelijke isolatie is of zoiets, maar het ziet er niet naar uit en het is live.

Bewerk 2

De juiste kabels worden dropshipped en zullen worden geïnstalleerd zodra ze aankomen. In de tussentijd gaat niemand er naartoe. Ik kan eenvoudig de stroom naar de PDU onderbreken, zodat vervanging geen probleem zal zijn.

Bewerk 3

De kabel naar de PDU is vervangen door een geschikte. Geen elektricien nodig. Geen branden, geen verwondingen. Yay! De defecte kabel is vernietigd, zodat niemand ooit in de verleiding komt om iets dergelijks te doen. Voor extra schade was het snoer waarop ze die schoppen bevestigden slechts een 18 gauge kabel, niet de 14 gauge die meestal voor servers wordt gebruikt.


50
2017-08-14 19:10


oorsprong


Heilige Flurking Schnit, Batman. - Tom O'Connor
Ook: Danger, Will Robinson! - Tom O'Connor
Ik deed het enige eerlijke ding .. Geplaatst dit op Hacker News. - Tom O'Connor
Oh. Oh Allemachtig. Werk je toevallig in de agf-industrie? - MDMarra
@mfinni nog in leven :) Juiste kabels zijn onderweg en ik zal wat noodonderhoud doen zodra ze hier zijn. Ondertussen gaat er niemand in de buurt van dat rek. - Grant


antwoorden:


Dat is schrikbarend slecht (sorry!). Als die kabel door iemand wordt uitgetrokken, zal hij op zijn best kortsluiten en hopelijk de stroomonderbreker activeren, waardoor hij mogelijk de stroom kan uitschakelen in andere rekken of zelfs in andere delen van het gebouw. In het ergste geval kan iemand worden gedood.

Persoonlijk zou ik het volgende doen:

  1. Bevestig het rek voorzichtig. Sluit het op, plaats een kennisgeving aan beheerders om het onder geen enkele omstandigheid aan te raken. Zorg ervoor dat mensen zich ervan bewust zijn dat er een gevaarlijke elektrische fout in het rack zit. Als je een serverfout hebt, het zij zo, dat is te gevaarlijk voor iemand anders dan een getrainde elektricien om er dichtbij te komen. De inzet is te hoog.
  2. Bel een erkende elektricien om dat te verhelpen.
  3. Plan voor downtime terwijl de elektricien doet wat nodig is.
  4. Zoek uit wie daar verantwoordelijk voor was en meld ze, als ze nog in loondienst zijn, aan het management, want ze moeten streng worden gedisciplineerd omdat ze andere mensen in gevaar brengen.

43
2017-08-14 20:36Douches van vonken wachten om te gebeuren. - Fiasco Labs
OP zegt dat de juiste kabels onderweg zijn. Ik denk dat je plan, terwijl het veilig is, overdreven is. U beschrijft de risico's en punten 1 en 4 zijn geldig. Een elektricien opbellen om een ​​dodgy kabel te vervangen is een verspilling van zijn tijd en geld. Haal de reserveonderdelen op, plan downtime, knal de stroomonderbreker en vervang de kabel. - Freiheit
@Freiheit, een elektricien instappen om een ​​kabel te vervangen is niet overdreven. Vertel dat eens aan de familie van je sys-admin als hij gefrituurd is. Een professional erbij halen om die kabel veilig te vervangen gaat niet veel kosten. Overweeg het feit dat de kans op risico = ernst *. Het risico is te hoog. Net zoals we niet zouden adviseren dat een elektricien een mailserver zou installeren (die weinig gevaar met zich meebrengt), zou een systeembeheerder niet moeten rommelen met elektrische systemen die ze niet volledig begrijpen. - Bryan
Een elektricien opbellen om een ​​dodgy kabel te vervangen is een verspilling van zijn tijd en geld. Misschien - maar mijn sympathieën leunen op Bryan's gezichtspunt, @Freiheit, want wanneer je zoiets vindt weet je niet wat er nog meer mis zou kunnen zijn. Ik denk dat dingen controleren en testen door een elektricien geen onredelijke stap is om te nemen nadat je zoiets hebt gevonden. Ik ben 3 keer geëlektrocuteerd door defecte apparatuur, slechts kleine schokken maar nog steeds erg pijnlijk en verontrustend. Als je voorzichtig bent met dit soort dingen, stop dan met overkill te zijn als het jou begint te worden die de schok krijgt. - Rob Moir
@Bryan en RobM - Ik zie uw mening. Ik had niet overwogen dat een gremlin vaak andere gremlins fokt en dat een getrainde elektricien die vaker zou herkennen. Ik had ook niet overwogen dat de taakrisico's voor een IT-persoon anders zijn dan waarmee een elektricien zou worden opgeleid of waarmee hij zou werken. Dank voor uw toelichting! - Freiheit


Ik zou me daar zorgen over maken. Als u ongeïsoleerd zegt, bedoelt u dan echt dat ze live en onbeschermd zijn? Als dat zo is, is dat niet veilig. Zoek een elektricien om te helpen, en blijf daar weg terwijl je het doet!


17
2017-08-14 19:12

Dat is een brand (of een elektrisch ongeluk) dat nog moet gebeuren. Daar kan niets goeds van komen. Het is nalatig en niet-conform en zeker niet normaal. Ik kan me voorstellen dat het niet leuk zou zijn om in het geval ook een verzekeringsmaatschappij uit te leggen. Ik kan me een tiental verschillende scenario's voorstellen waarin die verbinding een ramp wordt voor de uptime, het eigendom of de veiligheid.

U moet onmiddellijk de stroomvoorziening boven die verbinding verbreken (bijv. Het andere uiteinde van het snoer). Persoonlijk zou ik niet de moeite nemen om met een elektricien de andere kant ervan te ontkoppelen, ervan uitgaande dat de andere kant niet net zo'n gruweldaad is en ook aanneemt dat er geen andere omstandigheid is die dat gevaarlijk maakt. Als u extra voorzichtig wilt zijn (het doet nooit pijn), draag dan een paar elektrisch isolerende handschoenen en neem een ​​spanningstester mee (ontworpen om te testen op netstroom) om te zorgen dat de leads aan de jerry-rigged kant van die kabel niet onder spanning staan.

Zodra er geen stroom in dat systeem zit, verwijder dan voorzichtig die bladconnectors (als ze eraf glijden), of nog beter, haal de PDU uit die omgeving en scheid de kabel van de rest van de assemblage elders. Vernietig de plug aan de andere kant van die kabel en gooi hem weg. Het is heel jammer dat je niet kunt achterhalen wie er verantwoordelijk voor is; ze hebben een strenge lezing van een brandweerman nodig.

Laat dit absoluut niet met stroom lopen! Kun je je voorstellen wat er zou kunnen gebeuren als een metalen voorwerp erin zou vallen, die bevestigingsrail met netstroom zou verbinden, of zoiets? Zelfs als je dat ding afsluit, is het niet veilig.

Zelfs als er een dunne laag van een of andere isolerende substantie in zat, zou dat niet lang genoeg zijn om het te beschermen tegen alle dingen die zouden kunnen gebeuren.

Het zou beter zijn als je zonder de overtollige krachtbron zou werken dan om je toe te staan ​​dat dat in je omgeving blijft bestaan. Ik zou de apparatuur zelfs eerder naar een ander rek verplaatsen (als dat geen redundante PDU is) dan dat op zijn plaats laten.


16
2017-08-15 03:41

Dit moet zeer snel worden verholpen! Die spade-connectoren zijn niet ontworpen voor de stroomsterkte die krachtig kan worden getrokken als alle aangesloten apparaten volledige belasting vereisen. Ook zal de aarde niet voldoende zijn als er een probleem zou zijn.

Alsjeblieft alsjeblieft plan dringende downtime NU! Isoleer de voeding naar de PDU en vervang deze door de juiste kabel. Dit is een enorm veiligheidsprobleem en moet worden gesorteerd, doorweekt. De kosten van een rechtszaak zullen meer zijn.


11
2017-08-14 20:43Die zien eruit als 14-16A-connectoren en die eruitzien als een 16A PDU. Ik zou me meer zorgen maken over het gevaar van elektrocutie dan dat de connectoren "defect" of de apparatuur zouden worden beschadigd. Uiteraard moet apparatuurschade niet lichtvaardig worden opgevat, maar ik zou me meer zorgen maken over het risico voor het leven en de gezondheid van mensen. - joeqwerty
Het is inderdaad een 16amp PDU. De connectoren werken echt goed ... totdat iemand zijn schroevendraaier laat vallen. - Grant


Weet je het zeker, dit zijn echt hoogspanningsleidingen en niet alleen de aarding, naar de aardlekschakelaar gaan? (oke, dat zou ook geïsoleerd moeten zijn, alleen voor de veiligheid, maar het zou gedurende meer dan een paar ms geen stroom moeten hebben - dan zal de ELS afgesneden worden).


0
2017-08-15 15:44Ik heb een dergelijke Dell PDU of een die zo dichtbij is als geen kans maakt. Dat is de kracht. - Rob Moir
Hij zegt wel dat daar de inkomende stroomkabel moet zijn. - mfinni
Absoluut zeker. Dat is de C19 / C20-connector van de PDU, en het andere uiteinde van die kabel is een standaard stopcontact (NEMA 5-15). En als iemand geaard zou hebben met een groene, een zwarte en een witte draad, dan zouden ze toch een verklaring hebben om het toch te doen. - Grant
Op veel plaatsen zijn aardlekschakelaars of GFI's niet vereist door code in deze toepassing en zijn ze vaak niet in gebruik. In elk geval moet u nooit, voor eeuwig, alleen op een GFI vertrouwen voor de veiligheid. - Falcon Momot
Ik heb nog nooit een aardlekschakelaar zien die bedraad is met spade-connectoren (dat wil niet zeggen dat het nooit is gedaan, maar mijn ervaring is dat het gewoonlijk op veilige wijze wordt vastgeschroefd waar je het niet per ongeluk kunt losraken). - voretaq7