Vraag Amazon Linux vs. Ubuntu voor Amazon EC2 [gesloten]


Ik ben bezig met het opzetten van mijn eerste website op Amazon EC2 en ik probeer te bepalen welke distro ik moet gebruiken. Ik heb Redhat en CentOS in het verleden gebruikt, maar ik heb geen voorkeur voor welk systeem dan ook, ik wil gewoon het beste gebruiken (ik heb ook gedeeltelijk beheerde servers in het verleden gehad, dus ik heb niet teveel server gedaan administratie tot voor kort). De website is slechts een web-app geschreven in PHP en MongoDB.

Ik vind het een goed idee om een ​​lichtgewicht besturingssysteem te hebben dat wordt beschreven voor Amazon Linux, maar ik vrees dat het kan lijden aan compatibiliteit / updates in vergelijking met Ubuntu of andere opties die teams hebben die uitsluitend gericht zijn op een server-besturingssysteem. Enig advies?


50
2018-06-01 00:59


oorsprong
antwoorden:


Ik bevond me in een vergelijkbare situatie; volledig beheerde dedicated server, LAMP, CentOS. Toen besloten we om naar EC2 te gaan. Ik had ook heel weinig systemen of ervaring met Linux-beheer. Ik heb bijna geen ervaring met Ubuntu, dus ik kan echt niet spreken met het zogenaamde betere besturingssysteem.

Ik heb een aantal voorgebouwde AMI's geprobeerd met minimale OS-installaties van Rightscale, Alestic, Scalr en Amazon. Uiteindelijk heb ik al mijn eigen AMI's bovenop Amazon Linux gebouwd, eerst met versie 2010.11.01, nu heb ik al mijn aangepaste AMI's gemigreerd naar Amazon Linux versie 2011.03.01.

De keuze voor een Amazon Linux AMI versus de andere AMI-providers was niet eenvoudig. Ik speelde rond met en testte verschillende setups bijna een maand voordat ik mijn definitieve beslissing nam. Uiteindelijk, omdat ik CentOS wilde gebruiken, kwam het in feite neer op één ding. Ik dacht dat ik beter kon weten welke hardware-gerelateerde afhankelijkheden in het besturingssysteem moesten worden opgenomen dan de mensen die EC2 hebben ontworpen, gebouwd en onderhouden. Niets tegen Rightscale, Scalr of Alestic.

Zes maanden later, hoewel ik een paar hobbels in de weg raakte, was Amazon's Linux behoorlijk stabiel. Hoewel, ik heb besloten om een ​​deel van de software die we gebruiken van de bron (dat wil zeggen php 5.3, MySQL 5.5, enz.) Te compileren omdat ik problemen had met de voorgebouwde pakketten die Amazon in hun pakketrepository bewaarde.


21
2018-06-02 15:35

Sinds deze vraag is geschreven, heeft Amazon volledig vernieuwd Amazon Linux AMI 2011.09, met alle bootstrapping voor zowel CloudFormation als Amazon-tools.

Het bevat ook Nginx en PHP-FPM in de yum repos als u op zoek bent naar snel en licht.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws releases hier: http://aws.amazon.com/amazon-linux-ami/latest-release-notes/

Houd ook in de gaten beveiligingsupdates: http://aws.amazon.com/amazon-linux-ami/security-bulletins/

U hoeft zich over het algemeen minder zorgen te maken, omdat de AMI-server een bare-bones-server is met alleen de tools die nodig zijn om de services te starten die u echt nodig hebt.


39
2018-02-01 15:23

Amazon Linux is een rollende distro, zoals Fedora, of Debian-tests (een soort van). Naar mijn mening is het niet geschikt voor welk product dan ook. Ik ben verrast dat meer mensen dit niet beseffen. Dit betekent dat als u uw Amazon Linux-instantie, bijvoorbeeld 450 dagen geleden, heeft geïntroduceerd en vandaag een update uitvoert, u updates uit een geheel andere release haalt. Zodra een nieuwe release is gemaakt, heb je geen buffertijd meer en begin je direct met het ophalen van updates van de nieuwe release. Zoals je je kunt voorstellen, kan dit een opeenvolging van afhankelijkheden opleveren en heeft de neiging om dingen te breken. Om deze reden is het inherent onhandelbaar. Je kunt zoiets niet werken in een updatebeleid zonder dat het een absolute puinhoop is. Gebruik Amazon Linux niet voor iets serieus.

Ubuntu LTS is een goede keuze, net als Debian Stable of CentOS. Al deze geven je vele jaren aan updates voor dezelfde release.

Amazon Linux heeft ook geen bugvolgsysteem, gebruikers moeten vragen in de AWS Developer-forums plaatsen om een ​​bug tegen een pakket in te dienen! Er is ook geen manier om naar bugs te zoeken. Dit zou voor bijna iedereen een heikele kwestie moeten zijn.

Amazon Linux maakt het erg moeilijk om bronpakketten te achterhalen, onnodig.


35
2018-02-12 16:04Dit is alleen een probleem als u niet beschikt over een testomgeving om de update eerst uit te voeren. - ceejayoz
Wel, u hebt hier de enige juiste reactie weggestemd. Je denkt hier niet over na. Ten eerste biedt het geen voordelen ten opzichte van andere distributies, dus het is zinloos en contraproductief om jezelf door de extra problemen heen te loodsen. Waarom zou je onnodig werk voor jezelf maken? Ten tweede, je bent hier aantoonbaar verkeerd. Updaten van 2013.9 met pakketten vanaf 2015.3 is absoluut gek. Je kunt bijna niet alle dingen testen die hier kunnen breken. De meeste mensen gaan hiermee weg (net als wij) maar het is onmogelijk om een ​​beveiligingsbeleid te maken en te onderhouden met een rollende distro. - figtrap
Ik weet niet waarom Amazon Linux zo populair is, ik wed dat de meeste mensen zich niet realiseren dat het een testversie is. Als je Fedora zou aanbevelen voor een productieproduct, zouden de admins je de kamer uitlachen. Dit is precies wat je doet met AMZN Linux. Het is geen kwestie van "als" deze beslissing je in de toekomst zal bijten, het is een kwestie van wanneer. - figtrap
Geen voordeel? Het wordt uitgegeven door de leverancier van de infrastructuur waarop het draait. Eventuele AWS-gerelateerde problemen worden waarschijnlijk eerst in Amazon Linux opgelost. Ik ben redelijk tevreden over Amazon Linux, net als vele anderen, en we hebben er geen moeite mee gehad met beoordelingen van clientbeveiliging (inclusief heel erg kieskeurige financiële instellingen). - ceejayoz
youtube.com/watch?v=pWdd6_ZxX8c - ceejayoz


Als je al bekend bent met RHEL / CentOS, zou ik daar bij blijven. Er is geen "beste" distro voor een web-app-server. Het komt erop neer met welke hulpmiddelen en conventies u het meest vertrouwd bent.


4
2018-06-01 01:03Welnu, het punt is dat ik op dit moment niet aan iemand gebonden ben en dat ik er niet al te bekend mee ben (maar ik zou graag bekend worden). - James Simpson
Probeer dan een van elk op te zetten en kijk welke je het leukst vindt. - dmourati
Amazon Linux is gebaseerd op CentOS (forums.aws.amazon.com/thread.jspa?messageID=245351). Dus je hebt een vijfweg race tussen drie verschillende smaken van RHEL (CentOS, Amazon en RHEL zelf) en twee verschillende smaken van Ubuntu (11.04 en 10.04 LTS). Iedereen die je probeert te vertellen dat er maar één goede keuze uit die lijst bestaat, probeert je iets te verkopen. Dat gezegd hebbende, zou ik, voor de overgrote meerderheid van het servergebruik, serieus overwegen CentOS, Amazon en Ubuntu Server 10.04 LTS, in die volgorde. - BMDan


Hoewel Ubuntu het beter doet deze benchmarks, de tests dragen zelf bij aan het winnen van Ubuntu, en de verschillen lijken hoe dan ook niet groot te zijn.

Ik heb onlangs gekozen voor Amazon Linux grotendeels vanwege automatische updates, en ook vanwege het Ubuntu AMI-probleem gemeld door Steven en Ethan in de Quora-versie van deze vraag.


4
2017-10-11 23:49Voor bespreking van de bovengenoemde benchmarks: phoronix.com/forums/... - Daniel


Als je snel vertrouwd wilt worden, en graag dingen installeert zonder al te veel, dan zou ik ubuntu gaan. Over het algemeen wil je op een live webserver niet dit soort dingen kunnen doen! Mensen zouden ook beweren dat de keuze tussen RedHat, CentOS en Debian ligt. De hard core techneuten staan ​​erop dat ubuntu niet geschikt is voor live serveromgevingen omdat niet alles volledig beveiligd en getest is.

Mijn keuze zou ubuntu zijn, omdat het een stuk minder hoofdpijn is, ik heb nogal wat verschillende distributies gebruikt voor webservers, maar het wijzigen van firewallregels en dingen kan een stuk eenvoudiger in ubuntu.

Het enige andere ding is dat ubuntu een beetje meer topzwaar is in het gebruik van hulpbronnen, dus CentOS kan je een paar dollar per maand besparen op basis van de Amazon-methode van prijzen!


0
2018-06-01 01:20

In uw geval overtreft de bekendheid met CentOS / RHEL waarschijnlijk andere overwegingen.

De systemen waarmee ik werk zijn grotendeels op de rand geweest - nieuwe software met behulp van nieuwe technologieën en nieuwe versies. Hiervoor is Ubuntu een betere keuze; Ik vermijd pakketten te bouwen van broncode, en Ubuntu's pakketten zijn goed onderhouden (absoluut niet perfect natuurlijk) en standaard repositories hebben de dingen die we nodig hebben, en zo niet, dan zijn er repositories beschikbaar. Ik heb de neiging om één herziening van de laatste te blijven omdat problemen na een paar maanden worden opgelost.


0
2017-12-03 13:07