Vraag Hoe voer ik een eigen gTLD uit op mijn DNS-server?


Mijn organisatie heeft gekozen voor een gTLD en we gebruiken momenteel 3rd party (Verisign) om het op hun DNS-servers te hosten. Er zijn echter 2 problemen: we betalen nogal wat voor dat jaarlijkse (dat is de mindere kwestie); het bijwerken van gegevens is er ... ingewikkelde (ook voor onze organisatorische redenen).

We hebben echter een vrij groot DNS-systeem voor onze andere (niet-TLD) domeinen. Ik heb geprobeerd te zoeken of het mogelijk is om gTLD zelf te hosten, maar ik vond wel wat info voor nieuwe gTLD's, ik heb niet voor het overbrengen van bestaande gTLD's.

Kan iemand me wijzen op een overzicht / howto / readme, of kan ik gewoon uit ervaring spreken?

EDIT: omwille van een referentiepunt, laten we zeggen dat ik al eigenaar van .example ben. gTLD. Momenteel wordt het onderhouden op DNS-servers van Verisign. Ik wil het kunnen onderhouden op mijn eigen DNS-servers.


10
2018-04-01 08:57


oorsprong


Nou, niet echt gemengd, ik weet dat dit 2 afzonderlijke entiteiten zijn, maar voor mij is het slechts één bedrijf. Ik wil mijn domein verplaatsen naar mijn eigen DNS-server (extern gericht) en het domein is een gTLD. - StanTastic
Ik zou dat vermoeden iana.org/domains/root/manage is wat je zoekt, maar ik heb hier geen persoonlijke ervaring mee. - Håkan Lindqvist
@ Håkan Zelfde ervaringsniveau hier. Ik struikelde over de aanvraaggids voor newgTLD's, maar paragraaf 1.1.2.11 maakt vrij duidelijk dat de aanvrager het bestaan ​​van een register moet aantonen. Ik denk niet dat het mogelijk zou zijn om het volledige newgTLD direct te delegeren naar een set naamservers die geen deel uitmaken van een registerimplementatie. - Andrew B


antwoorden:


Håkan is in principe correct. Het goedkeuringsproces voor uw gTLD omvatte uitgebreide technische testen van het platform dat de server diende, zowel voor conformiteit met DNS-specificaties (zowel RFC's als gTLD-specifieke specificaties van ICANN), wereldwijde beschikbaarheid over zowel IPv4 als IPv6, prestaties van registerinterfaces (EPP , dat is) en meer. Aangezien u Verisign gebruikt, is het u misschien niet opgevallen dat dit is gebeurd, omdat hun platform een ​​hele reeks TLD's bevat en waarvan bekend is dat ze goed zijn (in dat opzicht tenminste). Als u uw gTLD naar een geheel nieuw platform wilt verplaatsen, vermoed ik dat ICANN wil dat de tests worden herhaald. Ik raad ten zeerste aan om rechtstreeks contact op te nemen met ICANN en te vragen hoe u hiermee omgaat.

[Opmerking: ik weet deze dingen omdat ik betrokken was bij het bouwen van het technische testplatform voor de huidige set van nieuwe gTLD's en ik heb zelf de meeste conformiteitstests voor DNS-standaarden geschreven.]


24
2018-04-01 13:14Dus, ik vermoed, alleen maar zeggen "Ik heb BIND loopt" is niet genoeg :) Maar wat zijn de technische redenen voor een dergelijk uitgebreid testen van mijn eigen gTLD-platform? Met andere woorden, wie - anders dan ikzelf - heb ik pijn als het platform niet robuust genoeg is? - StanTastic
Je zou iedereen die je domeinen in je TLD delegeert, waarschijnlijk pijn doen, dat kunnen miljoenen mensen zijn. De regels zijn geschreven met TLD's die werken als traditionele TLD's (zoals .COM) in gedachten. Het is dus overdreven voor een ijdelheid-TLD, ja, maar er kunnen niet echt verschillende regels zijn voor verschillende aanvragers. - Calle Dybedahl


Ik heb geen persoonlijke ervaring met de werking van een Nieuwe gTLD maar het antwoord moet toch wel zijn dat het mogelijk is om uw eigen naamservers (en andere services) te gebruiken. Ik denk dat de vraag eerder is "tegen welke prijs", waar ik geen direct antwoord op heb.

IANA's technische vereisten voor nameservers lijkt een eenvoudige technische baseline te zijn, in feite gewoon normale best practices voor elk domein. (Je moet ze natuurlijk nog steeds beoordelen.)

Het aanbrengen van wijzigingen in een gTLD-delegatie lijkt ook relatief eenvoudig, IANA heeft informatie over hoe een delegatie beheren direct beschikbaar en een op het web gebaseerde beheerinterface.

Echter, bladeren door de Nieuwe gTLD-handleiding voor aanvragers, het lijkt erop dat u tijdens het aanvraagproces IANA hebt voorzien van documentatie over hoe u zult werken in overeenstemming met hun beleid, waarvan een groot deel lijkt te gaan over de technische werking van het gTLD-register en nameserver-services (vermoedelijk beantwoord, althans tot op zekere hoogte, op basis van uw gebruik van deze extern geleverde diensten die u nu wilt vervangen).
Het lijkt erop dat het verstandig zou zijn om uw eigen aanvraag en de overeenkomsten die u met IANA hebt afgesloten te evalueren om de impact van deze geplande wijzigingen te beoordelen als het gaat om de naleving van het beleid en eventuele aanvullende technische vereisten die daarin zijn vereist.


11
2018-04-01 12:10+1 voor die laatste zin ... - Jenny D