Vraag Verschil tussen laptops voor gebruik thuis en voor gebruik op kantoor [gesloten]


Ik ben op zoek naar wat munitie voor het hogere management.

Een van de dingen die ik regelmatig krijg, is ...

"Waarom zijn de laptops die we voor het kantoor kopen zo duur als ik goedkoop kan zijn bij Best Buy."

Dus sommige van mijn standaardantwoorden zijn;

  1. Metalen scharnieren
  2. Duurzame koffer
  3. Uitstekende klantenservice
  4. 3 jaar garantie (standaard, niet gekocht extra)

Wat is er nog meer?


10
2018-06-17 15:26


oorsprong


Gebeurt dit in andere industrieën? Heeft een restauranteigenaar geen schijn van kans bij een commerciële oven van $ 10.000 als je bij Sears een consumentenoven voor $ 500 kunt krijgen?
Er is een groot, zichtbaar verschil tussen een commerciële oven en een thuisoven, zelfs voor een leek. De pc-industrie doet zijn best om te zeggen "alles heeft een Intel-processor en Windows", dus de verschillen zijn veel minder vanzelfsprekend. - crb
Ik denk dat het probleem fundamenteel is dat consumentenartikelen niet eenvoudig "pauzes" vermelden en "niet precies goed werken" op de lijst met functies en voordelen.
Ik werk in datamining, en we kopen gaming-laptops omdat ze ons datasets laten analyseren op snelle GPU's, gekke max RAM en grote 1080p-schermen hebben. - Neil McGuigan


antwoorden:


Mijn gedachten ...

1- Duurzaamheid en onderhoudsgemak - de "business class" -systemen zijn ontworpen en ontwikkeld om gestandaardiseerd en eenvoudig te onderhouden te zijn.

2- Standaardcomponenten en ontwerpen - een reeks machines is vergelijkbaar, dus de techneuten hoeven niet een aantal systemen uit te zoeken. Dit is op betrouwbare wijze enkele honderden dollars per machine waard gedurende zijn leven.

3- Voorgeladen OS - XP / Vista Pro is vereist om lid te worden van een domein, maar de meeste consumentenlaptops hebben XP / Vista naar huis. Er is daar $ 100 verschil.

4- Garantie- en ondersteuningsverschillen tussen consument en bedrijf.

Als ze erop staan, raad ik aan een Dell-consumentenmodel en een vergelijkbaar Dell-bedrijfsmodel te kopen en de verschillen te tonen, of een paar foto's te maken en een rapport te maken.

BEWERK - iemand is in de war ... wat dacht je van een opmerking om aan te geven waarom? Correcties en verschillende gezichtspunten zijn welkom!


14
2018-06-17 15:37Voeg MS Office toe aan deze lijst: de consumentenprijs zal dit niet bevatten. - Joel Coel
Ik ben het eens met punten 1, 2 en 4. Voorgeïnstalleerde OS's en kantoorsoftware (althans in grotere omgevingen) doen er niet echt toe, aangezien MS EA-overeenkomsten meestal van kracht zijn. - Dayton Brown
Dayton - de MS-overeenkomsten zijn niet beschikbaar voor kleine bedrijven. We hebben <200 pc's; Ik wou dat ik een EA kon krijgen in plaats van het bij te houden! En ik krijg deze vraag elke paar maanden vanaf het moment dat iemand in de financiële administratie of een afdelingsmanager aan het werk is. - tomjedrz
Punt gemaakt. Maar zelfs in kleinere kantoren koop ik meestal geen kantoor bij de pc, omdat ik meestal licenties overdraag. MS heeft echter een aantal nieuwere licentieprogramma's die kunnen helpen met de <1000 desktop / gebruiker-telwerken. (En nee, ik word niet betaald door MS om dat te zeggen.) - Dayton Brown
sommige mensen zijn gewoon lef over downvoting, sta boven de - naast dat ik je net up-upte zodat ze down 2 zijn, ben je 8 :) - Chopper3


Naast de specifieke redenen, vind ik dat het tekenen van een analogie naar een ander bedrijfsonderdeel helpt deze enge technologieconcepten in een comfortabel kader te plaatsen.

Vraag - Ik kan TurboTax kopen voor $ 50 om mijn belastingen te betalen, waarom moeten we een hele afdeling betalen om hetzelfde te doen voor het bedrijf?

Antwoord - omdat het ingewikkelder is.

IT betaalt meer geld voor een laptop dan Joe User bij Best Buy omdat uw IT-afdeling andere / grotere prioriteiten heeft (die de andere antwoorden goed hebben opgesomd).

Het kan ook helpen om hen te verzekeren dat als u de zakelijke behoeften zou kunnen lenigen door voor iedereen 500 laptops te kopen, dat zou zijn blij om dit te doen, maar het zou op de lange termijn gewoon te duur zijn.


8
2018-06-17 17:20

(dit komt gedeeltelijk aan bod in het hoofdstuk De praktijk van het systeem en het netwerkbeheer op desktopcomputers)

Kortom, consumenten-laptops gebruiken de goedkoopste video-chip, geluidsprocessor, enz. Die de verkoper die week kan vinden. Een business-class laptop verandert chipsets één of twee keer per jaar, volgens een schema dat voorspelbaar is. Dit geeft u de mogelijkheid om uw applicaties te certificeren met de nieuwe chipsets.

De business-class laptops zijn ook aanzienlijk sneller, krachtiger en duurzamer. U kunt de consumentenlaptops kopen, maar u zult meer tijd besteden aan het luisteren naar klanten, zeuren over hoe traag ze zijn en managers zullen excuses horen als: "het project is laat, maar het is de schuld van mijn laptop".

Het echte probleem hier is dat de managementmensen die deze vraag stellen, niet genoeg betrokken zijn om deze dingen te begrijpen. Zoals de baas van Dilbert eens zei: "Alles wat ik niet begrijp, moet gemakkelijk te doen zijn." U wilt misschien een vergelijkingsgrafiek met hen opbouwen en er een vergelijking van appels tot appels van maken: laat zien dat de videokaart langzamer is (in managementtermen: MS-Excel-spreadsheets zullen updates weergeven en langzamer scrollen), die reparatiekosten zullen hoog zijn (misschien moet je een "leen-laptop" in voorraad hebben die meestal niet gebruikt wordt), enz. Laat ze meewerken aan het opbouwen van de vergelijkingsgrafiek. Heck, als blijkt dat de verschillen dingen zijn waar ze niet om geven, zou je kunnen overstappen naar de goedkopere apparatuur!

Wat nog belangrijker is: als je dit project met een manager doet, kunnen ze de andere managers in hun taal uitleggen wat het resultaat is. Dat is misschien waardevoller dan wat dan ook.


5
2018-06-17 18:02+1 voor vertaling van manager naar manager - Matt Simmons


Een ding zou "crapware" kunnen zijn dat op bijna elke laptop of pc thuiskomt.

Dit wordt gebruikt om de kosten van laptops van consumentenklasse te subsidiëren, maar de meeste business class-laptops zouden dit spul niet bevatten (omdat bedrijven niet willen dat alles wordt weggehaald) en vervolgens wat meer gaan kosten.


3
2018-06-17 16:00

Ik stel het graag zo bij het management.

Een laptop die je koopt bij Best Buy of een andere winkel voor thuisgebruik is gemaakt om continu te worden gebruikt gedurende maximaal 2-3 uur, en bij gelegenheid, niet elke dag gedurende 6-9 uur. De materialen waarvan een laptop voor gebruik thuis is gemaakt, tonen aan dat het doel is voor thuisgebruik, aangezien ze zijn gemaakt van plastic en goedkoop metaal.

Een laptop gemaakt voor zakelijk gebruik, bevat duurzaam plastic en soms plastic / metaalsamenstellingen om de robuustheid te vergroten. De toetsenborden worden op een duurzamere manier vervaardigd, de manier waarop de laptop warmte dissipeert, is betrouwbaarder en zorgt ervoor dat deze langer meegaat. De scharnieren hebben veel meer aandacht aan hen besteed. Business class laptops zijn ook bruikbaar. Dat betekent dat het geheugen, de harde schijf en andere belangrijke systeemcomponenten toegankelijk zijn voor uw technische ondersteuningsafdeling als u een upgrade nodig hebt. Ook is de garantie op een business class laptop veel beter.

Vergeet niet om hen eraan te herinneren dat er meer is op een laptop dan CPU, geheugen en harde schijf, zoals de keuze in moederborden, chipsets en productieprocessen. De reden dat ze duurder zijn, is omdat de meeste intelligente zakenlui niet de rotzooi op zullen nemen die in de winkels wordt gezet zoals Best-Buy, omdat de ROI net zo slecht is.


3
2018-06-17 16:17

Ik zou verwachten dat hij de goedkoopste laagste spec-machine vergelijkt bij Best Buy, dat is ook op een speciale aanbieding met een beperkte tijd voor een hogere spec'd-machine die je nodig hebt voor op kantoor. Voor dezelfde machine die je op kantoor koopt, is het waarschijnlijk nog steeds een vergelijkbare prijs bij Best Buy. Dit komt bovenop de andere argumenten zoals ondersteuning, standaardisatie, betrouwbaarheid.


2
2018-06-17 15:56

  • Apparatuur standaardiseren  (op die manier hoef je geen XYZ-fabrikanten en -modellen te ondersteunen). Dit zou hun ondersteuningskosten op de lange termijn verlagen. Dit is een grote voor ons bedrijf.

  • Garantie- en serviceovereenkomsten  Deze kunnen uiteindelijk goedkoper worden met en bedrijfsoplossing (afhankelijk van het aantal klanten en sector). Als je in de onderwijssector zit, ontvang je hoogstwaarschijnlijk educatieve prijzen voor je aankopen.

  • Klantenondersteuning We hebben een vertegenwoordiger waarmee we elke keer contact opnemen als we een aankoop moeten doen, vragen moeten hebben of een teruggave moeten regelen. Je zult dat NOOIT krijgen met een 'consumentenklasse' aankoop.


2
2018-06-17 15:29

  • beschikbaarheid van dockingstation dat twee onafhankelijke schermen aankan [het is meestal zowel een dockingstation als een grafische kaart. precies zijn ].
  • standaardisatie

1
2018-06-17 15:29LOVE standaardisatie. Ik ben super lui en heb een hekel aan de hele dag om een ​​nieuw beeld te creëren. - Dayton Brown


Stabielere hardware - we kopen meestal HP's en voor elk model houden ze de specs ongeveer een jaar stabiel. We hebben nog nooit consumenten-HP's gekocht, maar toen we Dells kochten en met de goedkopere Inspirons gingen werken, zouden de hardwarespecificaties elke maand veranderen, wat beeldvorming een probleem maakt.


1
2018-06-17 15:29