Vraag shutdown: Wat is het verschil tussen "Power Off" en "Halt"?


Met jouw typische Linux shutdown opdracht, wat is het verschil tussen kreupel het systeem en uitschakelen het systeem?


51
2017-10-15 21:55


oorsprong
antwoorden:


Het stoppen omvat het stoppen van alle CPU's op het systeem. Uitschakelen omvat het verzenden van een ACPI-opdracht om de PSU te waarschuwen om de hoofdvoeding te ontkoppelen.


43
2017-10-15 22:12Wanneer ik heb gebruikt halt, het systeem is uitgeschakeld. - Tor Klingberg
@TorKlingberg dat is omdat halt zonder parameters noemt eigenlijk shutdown (zie linux.die.net/man/8/halt) und showdown -h laat de beslissing om uit te schakelen of alleen om de instellingen van de computer te stoppen. - Marcel G
Ik ben vrij zeker dat het aanzetten van halt van crontab niet werkelijk het systeem uitschakelt, maar het stopt alleen de CPU, zonder de stroom naar de pc te onderbreken. In ubuntu blijft het afsluitbeeld zichtbaar op het scherm. In plaats daarvan wordt het programma uitgeschakeld als u halt maakt via de opdrachtregel. Heb ik gelijk? - Paolo Benvenuto


IIRC

# shutdown -H now

zal het systeem stoppen - wat betekent dat het systeem wordt afgesloten en aan het eind stopt bij een scherm met het laatste bericht, zoiets als "Systeem gestopt".

# shutdown -P now

zal het systeem uitschakelen - wat betekent dat het systeem wordt afgesloten en aan het eind wordt uitgeschakeld (alleen mogelijk als het systeem het daadwerkelijk ondersteunt maar de meeste systemen die ik ken, al geruime tijd)

# shutdown -h now

zal het systeem alleen stoppen of uitschakelen afhankelijk van wat de standaard is op dat systeem (kan soms worden gewijzigd in het BIOS)


33
2017-10-15 22:57

Als de betreffende machine geen energiebeheerfuncties heeft, is er geen verschil. Als dat wel het geval is, is het verschil dat de voeding is uitgeschakeld en wordt het signaal verzonden om de machine uit te zetten. Halt zal alles afsluiten en het zal wachten op een "Power Off" -prompt, wat betekent dat het veilig is om op de aan / uit-schakelaar te drukken.


10
2017-10-15 22:11

Ik ben er vrij zeker van dat een halte zal gewoon de OS naar beneden brengen als een Uitschakelen zal de OS naar beneden halen en vervolgens een ACPI-uitschakelcommando naar de voeding sturen.


4
2017-10-15 22:11"stop" sluit de stroomvoorziening op mijn pc af - Kedare


Nou, technisch gezien kun je het systeem stoppen zonder het uit te schakelen. Dus u geeft een halt toe, wacht tot het zegt: "U kunt de computer nu uitschakelen" en dan kunt u op de aan / uit-knop drukken zonder u zorgen te hoeven maken dat iets raar zal ontkoppelen.

Maar in de halte van de meeste moderne Unix's doen shutdown, init 0, poweroff, enz. Allemaal hetzelfde. Halt wordt bijvoorbeeld toegewezen aan "shutdown -h" wanneer het systeem zich niet op runlevel 0 of 6 bevindt.

De redundante commando's zijn allemaal knikpunten naar achterwaartse compatibiliteit met oudere, eigen * nixen.


3
2017-10-15 22:18Ik herinner me dat Windows op die manier werkte! Hoe vaak ben ik aan het werk gegaan om te zien dat mijn computer nog steeds zei: "Je kunt nu veilig je computer uitschakelen" van de avond ervoor ... - dunxd


Vroeger was "shutdown" een verzoek om de init-scripts te doorlopen en te proberen alles te laten lopen door het aan te geven dat het systeem op het punt stond om te stoppen en dat het zou moeten opschonen of afsluiten.

"Halt" was de bakstenen muur. Het systeem is zojuist gestopt zonder een goede afsluiting uit te voeren. Het was leuker voor het systeem dan alleen de ingangsstroom te trekken ... maar niet veel.


1
2017-10-16 03:09