Vraag Waarom zou ik Amazon Route 53 gebruiken via de DNS-servers van mijn registrar?


Ik ben een site aan het bouwen waarvan ik verwacht dat deze veel gebruikt zal worden. Momenteel behandelt mijn registrar (GoDaddy) DNS. De Route 53 van Amazon lijkt echter interessant. Ze beloven hoge snelheid en bieden wereldwijd verspreide DNS-servers en een programmeerbare interface. Hoewel GoDaddy geen programmeerbare interface biedt, neem ik aan dat hun servers ook geografisch zijn verdeeld.

Wat zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor het gebruik van Amazon Route 53 via gratis registrar-gebaseerde DNS?


51
2017-12-27 05:16


oorsprong
antwoorden:


GoDaddy [...] Ik neem aan dat hun servers geografisch zijn verdeeld

Ga er niet vanuit, verifieer met GoDaddy of verifieer het zelf. Een snelle traceroute naar nsX.secureserver.com (een algemene DNS-servernaam voor GoDaddy) geeft me een antwoord van een datacenter hier in Scandinavië waar ik woon. Dus ja, het lijkt erop dat GoDaddy zijn nameservers verspreidt over ten minste de VS en Europa. Controleer echter de naamservers die aan uw domein zijn toegewezen.

belangrijkste redenen zou ik ervoor kiezen om Amazon Route 53 te gebruiken

  • Amazon heeft duidelijk gedocumenteerd hoe hun server-setup is. Ze gebruiken Anycast en hebben DNS-servers in 15+ locaties over de hele wereld. Hun service lijkt goed ontworpen voor een hoge uptime.

  • Als u uw DNS-oplossing van meer dan 15 locaties wereldwijd heeft, wordt uw website een beetje sneller voor uw eindgebruikers. U kunt ook een lagere TTL gebruiken, wat betekent dat u in geval van een website-storing uw service sneller naar een nieuw IP-adres kunt verplaatsen.

  • In de toekomst is Amazon van plan om Route53 met zijn andere cloudaanbod te integreren. Als u een aantal hiervan gebruikt, zoals EC2 en Elastic Load Balancer, profiteert u van deze integratie. Wat ze zullen bouwen is nog niet bekend, maar één-staps opstelling van Elastic Load Balancing en health check-integratie met CloudWatch lijkt een redelijke gissing.


57
2017-12-27 11:24Route 53 heeft nu een officiële web-gebaseerde gebruikersinterface, beschikbaar in de AWS Management Console. - cgbystrom
Rackspace heeft een product met de naam Cloud DNS dat behoorlijk lijkt op Route 53. rackspace.com/cloud/public/dns - Taylor Leese
Merk op dat een afzonderlijke webinterface (maar dezelfde basisdienst) onderdeel is van Amazon Lightsail, met drie zones die bij elke Lightsail-instantie zijn inbegrepen. - jeffmcneill


Ga niet uit van GoDaddy. Ik heb ontdekt dat ze bij veel gelegenheden vreselijk zijn.

Ik heb persoonlijk een aparte DNS-host voor mijn domeinregistreerder, omdat de DNS-host een betere service biedt (meer instelbare records dan A en CNAME).

Van wat ik heb gezien, zou Route53 vrij goedkoop moeten zijn, tenminste in lijn met het aanbod van Dynect voor wereldwijd beschikbare DNS.

Als ik in jouw positie was, zou ik het zeker niet gebruiken ieder van de diensten van GoDaddy. Ze hebben me bij een aantal gelegenheden bewezen dat ze niet te vertrouwen zijn. Er zijn hier genoeg vragen waar de oorzaak van het probleem de incompetentie van GoDaddy was.


27
2017-12-27 09:51Hier is een +1 in het licht van gisteren ... problemen - Mark Henderson♦
Wat is er gisteren gebeurd? :O - Tom O'Connor
godaddy heeft een aantal interne configuraties ingeschud en hun hele service vele uren offline gezet. - Mark Henderson♦


Vanaf mei 2011 is er nu een SLA voor Route53, 100% beschikbaarheid ondersteund door servicekredieten als ze falen:

AWS zal commercieel redelijke inspanningen verrichten om Amazon Route 53 te maken   100% beschikbaar (hieronder gedefinieerd). In het geval Amazon Route 53 dat niet doet   voldoen aan de voorgaande verplichting, komt u in aanmerking voor een   Servicetegoed zoals hieronder beschreven.

Definities "100% beschikbaar" betekent dat Amazon Route 53 niet faalde   om te reageren op uw DNS-zoekopdrachten tijdens een maandelijkse factureringscyclus.

Een "Servicetegoed" is een dollartegoed, berekend zoals hieronder uiteengezet,   dat we het krediet teruggeven aan een in aanmerking komende Amazon Route 53-account.
  Servicecredits worden berekend op basis van 1 dag Servicetegoed   is gelijk aan uw gemiddelde dagelijkse Route 53-zoekkosten voor de maandelijks   factureringscyclus voorafgaand aan de maandelijkse factureringscyclus waarin de periode   dat Amazon Route 53 niet 100% beschikbaar was, en zijn   beschikbaar als volgt:

Duur Amazon Route 53 was niet 100% beschikbaar

5 - 30 minuten - 1 dag servicekrediet, 31 minuten - 4 uur - 7 dagen   Servicetegoed, meer dan 4 uur - 30 dagen tegoed


5
2018-06-17 11:58Een SLA is leuk, maar servicekredieten voor Route53 bedragen een paar cent per dag. - ceejayoz


Nu introduceert Amazon een Amazon Route 53-console in de AWS Management Console. Dus nu krijgt u de voordelen van het AWS-systeem tijdens het werken met Route 53.

Meer details


4
2017-11-17 14:20

Onlangs omgeschakeld van GoDaddy (was een klant voor bijna 5 jaar van hun DNS- en domeinregistratieservices) naar Route 53.

Waarom GoDaddy beter voor me was dan Route53:

  • ze brengen u geen kosten in rekening voor DNS-query's;
  • ze bieden een gratis e-mail doorstuurservice.

Dat is het.

Waarom Route53 nu beter is dan GoDaddy:

  • een betere gebruikersinterface (de gebruikersinterface van GoDaddy is echt verwarrend);
  • API;
  • sommige domeinzones zijn goedkoper (bijv. "io" -domein kost u twee keer minder per jaar);
  • biedt een whois-domeinprivacy gratis (hiervoor vraagt ​​GoDaddy extra).

Andere dingen zijn hierboven genoemd.


2
2018-04-05 00:43

Je zou beide altijd kunnen gebruiken, op voorwaarde dat je Registrar easyDNS is: http://www.easyRoute53.com

Ofwel heeft Route53 mirror DNS van de Registrar DNS-kant of andersom, hebben easyDNS (ook anycast), importeren automatisch je Route53-gegevens.

Met meerdere DNS-platforms elimineert u uw DNS-provider-als-mogelijk-SPOF, dus twee redundante, afzonderlijk gebruikte anycast-systemen zouden behoorlijk kogelvrij zijn.

(Als u alleen Route53 wilt gebruiken, kunt u nog steeds onze GUI gebruiken om uw DNS aan de AWS-zijde te bedienen)


1
2018-01-21 04:09

Naast wat al gezegd is over de kwaliteit van Amazon's infrastructuur, is de API de moordende functie van Route 53 of concurrenten zoals Dynect. Als uw site groot genoeg wordt om een ​​aantal servers te hebben, wilt u kennismaken met systeemautomatisering en het kan best aardig zijn om uw DNS-wijzigingen te automatiseren.


1
2018-02-24 06:35Dynect heeft ook een API. - Anton Babenko


Gisteren, 10 september 2012, is GoDaddy DNS gegaan gedurende 4 uur. Hoewel ze nog geen verifieerbare analyse van de oorzaak hebben vrijgegeven, zij beweren dat het falen zelf is toegebracht.

Ik kan je niet specifiek vertellen waarom route 53 misschien beter is. Maar u kunt de zwakheden van GoDaddy overwegen wanneer u beslist.


1
2017-09-11 22:46