Vraag Linux FHS: / srv vs / var ... waar plaats ik dingen?


Mijn ervaring met internetontwikkeling is begonnen met Fedora en RHEL, maar ik ga over op Ubuntu. In Fedora / RHEL lijkt de standaard de map / var te gebruiken terwijl Ubuntu / srv gebruikt.

Is er een reden om de ene boven de andere te gebruiken en waar splitst de lijn zich? (Het verwarde me zozeer dat ik tot voor kort dacht / srv was / svr voor server / service)

Mijn grootste zorg gaat over twee soorten mappen

  • standaard www- en ftp-directory's
  • specifieke toepassingsmappen zoals:
    1. Samba-shares (mogelijk gegroepeerd onder een smb-map)
    2. webapplicaties (zou dit in de www-map moeten gaan, of kan ik een symlink naar zijn eigen directory zoals "___ / www / wordpress" -> "/ srv / wordpress")

Ik ben op zoek naar best practices, industriestandaarden en kwalitatieve redenen voor welke aanpak het beste is (of in ieder geval waarom deze favoriet is).


52
2018-03-19 04:38


oorsprong


Misschien helpt deze andere vraag je: serverfault.com/questions/102569/... - ptman


antwoorden:


Dit komt voort uit LSB waarop staat "/var bevat variabele gegevensbestanden. Dit omvat spool-mappen en -bestanden, administratieve en logging-gegevens en tijdelijke en tijdelijke bestanden. "Maar zegt dit voor /srv: "/srv bevat locatiespecifieke gegevens die door dit systeem worden aangeboden. "

SuSE was een van de eerste disto's die ik gebruikte en waarmee webroot's werden bewaard /srv - typisch Debian / Ubuntu / RHEL-gebruik /var/www - maar houd er ook rekening mee dat als u een webtoepassing installeert met yum of apt, ze er waarschijnlijk in terechtkomen /usr/share. Ook de verpakkingsrichtlijnen voor Fedora zeggen dat een "pakket, eenmaal geïnstalleerd en geconfigureerd door een gebruiker, kan gebruiken /srv als een locatie voor gegevens. Het pakket moet dit eenvoudig niet uit de doos doen ".

Over een evenwichtige reflectie zou ik zeggen houden /var/www - of je kunt beide doen door te maken /var/www een symbolische link naar /srv/www. Ik weet dat ik op oracle RDBMS-systemen die ik bouw vaak maak /u01  /u02 enz. als symlinks naar /home/oracle. De reden hiervoor is dat veel DBA's verwachten dingen te vinden in / u01 en vele anderen verwachten /home/oracle. Hetzelfde kan gezegd worden van Sysadmins in het algemeen - sommigen zullen instinctief naar binnen kijken /var/www en wat in /srv/www terwijl anderen zoals ik de apache-configuratie voor de grep grepen DocumentRoot.

Ik hoop dat dit je enige leidraad biedt.


46
2018-03-19 04:57Meestal plaats ik "geserveerd" bronnen onder / srv, meestal om redenen van opslag en back-up. Op deze manier kunnen gegevens worden opgeslagen in een opslagpool die verschilt van door het systeem beheerde bestanden zoals apt cache en logs, en is het gemakkelijker om meer ruimte te bieden als dat nodig is. - gerlos
De ... gebruiken /srv partitie is met name handig wanneer u afzonderlijke schijven hebt aangekoppeld /var en /srv en wil niet dat je logboek invloed heeft op je IO. Het is vermeldenswaard dat Apache wordt geleverd met Directory richtlijnen voor /srv ook, ze zijn gewoon becommentarieerd. - varlogtim