Vraag Wat is de beste brandonderdrukking voor een serverruimte? [Gesloten]


Wat is de stand van de techniek in brandonderdrukking voor serverruimtes? Wat zijn de topprioriteiten bij het kiezen van een goed systeem?


53
2018-06-13 20:53


oorsprong
antwoorden:


Controleer de lokale brandcodes. Werkelijk. In 2003 was ik betrokken bij het opzetten van een nieuw datacenter voor werk. Mijn taak was meer het verplaatsen van de versnelling, niet het gekibbel met de architecten en aannemers die het bouwden.

Stel je mijn verbazing voor toen ik dat ontdekte sprinklerkoppen in de datacenter tijdens mijn eerste wandeling door. Ik kreeg ongeveer een kwart van de weg naar verontwaardigde verontwaardiging voordat mijn baas me met logica kortgesloten had. Het lijkt erop dat de lokale brandcode eigenlijk datacenters bestrijkt en sprinklers verplicht stelt. Ik was er zeker van, ik verzeker je, dat ze niet zouden af ​​gaan tenzij het FM200-systeem het vuur niet zou blussen. Ik was dubieus, maar de brandinspecteurs meenden dat echt.

Hoe dan ook, er zijn een aantal dingen die je nodig hebt in een brandbestrijdingssysteem.

 • Een Emergency Power Off functie Als er brand is, laat de EPO de stroom naar de kamer vallen. Ja, dat veroorzaakt gegevensschade, maar dat geldt ook voor vuur. Als het vuur elektrisch van aard is, kan dit het stoppen. Ook, als alle versnelling gedeactiveerd is, doet een waterstort minder schade.
 • Een verzegelde kamer U wilt hoe dan ook afgesloten worden voor de juiste HVAC. U wilt niet vertrouwen op het bouwen van HVAC tenzij het gebouw dat was ontworpen met die ruimte in de eerste plaats. Ook kunt u hiermee ...
 • Een onderdrukkingssysteem op gasbasis FM200 is hiervoor een populaire keuze. In tegenstelling tot de halonsystemen van weleer, is het niet zo slecht voor het milieu.
 • Een back-up systeem op basis van water Als de FM-200 faalt, moet je het vuur eruit halen. Nadat het EPO heeft afgevuurd, en de FM-200 dumpt, als dat er is nog steeds een vuur dan heb je ouderwets water nodig.
 • Waterdetectiesensoren in / op de vloer Als u waterleidingen boven het hoofd hebt, hebt u watersensoren in de vloer nodig. Dit is meer een kwestie van bescherming van eigendommen, maar als je wel sprinklers hebt, heb je watersensoren nodig om lekkages te detecteren. Ook goed voor het detecteren van lekken in uw HVAC-koelmachines.
 • Call-out mogelijkheden Als het brandmeldingssysteem wordt geactiveerd, wilt u zowel de facilitaire medewerkers als het personeel en het management van het datacenter op de hoogte stellen. Het is duidelijk dat dit systeem NIET moet vertrouwen op activa in het datacenter dat in brand staat. Dit kan moeilijk zijn.

Op het water...

Overweeg een UPS-batterijexplosie. Al die loodzuurbatterijen, waarvan sommige waterstof lekken, en kaboom. Jouw mooie verzegelde kamer? Niet zo afgesloten meer. Wanneer de FM-200 dumpt, doet het heel weinig omdat de kamer niet is afgesloten. Dus dat vuur dat begon? Het gaat nu naar de aangrenzende kantoorruimte eten. U wilt sprinklers daar, het is een kwestie van levensgevaar.

Er is misschien meer, maar dat is mijn hoofd. De EPO kan een destructieve optie zijn, dus ik weet niet hoe wijdverspreid ze zijn. Maar ze zijn logisch in een kamer waar water kan worden gedumpt.

Als u een reeds bestaande ruimte moet retrofiteren, is een deel van het bovenstaande misschien niet mogelijk. Zoals een inspecteur me ooit heeft verteld, om een ​​brand te blussen, heb je een van de drie dingen nodig:

 • Verwijder de brandstof
 • Verwijder de oxidator
 • Koel de reactie onder het verbrandingspunt af

Het systeem dat ik hierboven heb beschreven, doet alle drie. De EPO verwijdert brandstof. De FM-200 verwijdert gedeeltelijk zuurstof, maar koelt meestal de reactie onder het verbrandingspunt af. De waterstortplaats smeert het vuur door gebrek aan zuurstof en koelt het ook af. Voor een waardevol goed als een datacenter, wil je er op zijn minst twee.

Daarom zou ik zeggen dat het uw hoogste prioriteit is om te kijken of u een op gas gebaseerd blussysteem kunt krijgen, omdat het veel minder schade aanricht dan water (zelfs met een EPO op uw stroomverdeeleenheid of hoofdstroom) onderbrekerpaneel). Een echt goed systeem, ongeacht de feitelijke onderdrukkingstechnologie, heeft een flexibel meldingssysteem dat meer dan alleen de supervisor van de installatie in staat stelt op de hoogte te worden gebracht van activering van de brandonderdrukking.

Gebruik klasse C voor handblustoestellen. Maar wees voorzichtig. Droog chemische stijlblussers blazen overal een poeder. En dat poeder is enigszins corrosief. In het typische datacenter met hoge luchtstroom kan het residu van een brandblusser terechtkomen overal. Als het poeder in de serverinlaten terechtkomt, kan dit de uitval van meerdere apparatuur in de komende jaren veroorzaken. We hebben demonstraties gehad van blusvuur op onze werkplek en hebben gezien hoe rommelig het kan worden. Wanneer u uw blusapparaten koopt voor gebruik in het centrum, gebruikt u de gasachtige klasse C-blussers.


77
2018-06-13 23:52Dat zegt alles. Toen ik rondliep in een aantal lokale datacenters voor colo, hadden de meer professionele EO's en FM200-systemen en ik denk ook aan het water. Ze stonden niemand toe om eigen UPS's te plaatsen, omdat ze dan de EPO niet konden besturen. Ze leverden 2 onafhankelijke UPS's dus het was geen probleem. Ik heb berichten gelezen dat je vrijwel niet-spanningsgestookte apparatuur in zoet water kunt onderdompelen en als je het eenmaal hebt geprobeerd, wordt het weer direct van stroom voorzien. - SpaceManSpiff
Ik heb ook gelezen dat watersproeiers behoorlijk veilig / minder schadelijk zijn in combinatie met EPO. Een ding om te onthouden is dat de sprinklers dry-pipe moeten zijn en niet onder druk staan, zodat kapotte koppen of lekken niet per ongeluk in het datacenter worden vrijgegeven. Ook vermelden we dat grotere UPS-units met rekmontage vaak een EPO-circuit op afstand hebben, zodat ze hard kunnen worden uitgeschakeld wanneer de EPO wordt geraakt, maar er nog steeds actieve batterijen in het midden van uw racks achterblijven, wat hun eigen brandgevaar zou kunnen zijn. - mtinberg
Een ding dat vaak wordt gemist, vooral bij retrofits, is dat de power-off ook moet worden uitgeschakeld en de voeding naar de luchtbehandelingsapparatuur moet worden uitgeschakeld. Dit helpt ook om de puinhoop tegen te gaan als je besluit het vuur aan te vallen met een brandblusser. - longneck
Ook als u iets als FM200 of Inergen hebt dat niet hoeft te worden opgeschoond na een ontlading, kunt u er beter aan doen een handmatige onmiddellijke release van de FM200 of Inergen op te starten. De kosten voor het opladen van die systemen zijn mogelijk lager dan het opruimen van een klasse C-blusser. - longneck
Gewoon een muggenkrabber: een noodstop schakelt de brandstof niet uit. EPO verwijdert een ontstekingsbron. Als je een zelfonderhoudend vuurknipsel hebt, zal de kracht het niet uitdoen (per definitie), en de brandstof / oxidator / warmteregel gaat over het bestrijden van zelfonderhoudende branden. Het verwijderen van brandstof gebeurt bijvoorbeeld door een toevoerende benzineleidingspijp af te snijden naar een brandende generator. - pehrs


Het brengt deze draad terug uit de dood, maar ik wilde mijn twee cent toevoegen aan deze vraag.

Novec 1230 van 3M is ook geweldig spul. Het is een vloeibare brandblusser die is:

 • Nietgeleidend
 • Verdampt onschadelijk (en wordt afgebroken door UV-licht als het verdampt)
 • Schade aan papier

Het zijn echt geweldige dingen. Je kunt er een studieboek in laten zitten en het komt goed. Een mobiele telefoon zal rinkelen als deze erin is ondergedompeld. Als ik degene was die een datacenter opzet, zou ik dat gebruiken. Het is duur, maar dat geldt ook voor gegevensverlies en servers.


43
2017-10-15 01:29Het is geen discussie op het forum. Deze sites zijn bedoeld voor mensen om antwoorden te krijgen. Dit onderwerp is een belangrijk en voortdurend onderwerp voor elke beheerder. Uw antwoord biedt geweldige aanvullende informatie. Bedankt voor uw bijdrage (en ook een +1 voor u). - Dennis Williamson


Alle serverruimtes moeten een Klasse C brandblusser buiten de hoofdingang. Je kunt het op weg naar binnen of onderweg pakken. Afhankelijk van de grootte van je serverruimte, kun je ook een andere stick aan de andere kant laten plakken. En houd ze eenmaal per jaar opgeladen / geïnspecteerd.

FM200 lijkt een populaire keuze te zijn, halon is verouderd over milieu- en gezondheidsproblemen. Als je serverruimte niet kan worden afgesloten, denk ik dat je problemen zult hebben met een gastechnologie (zoals FM200).

U moet een leverancier oproepen en vragen naar hun diensten en producten. Verkrijg de afmetingen van uw serverruimte en eventuele andere vreemde factoren (HVAC, ventilatieopeningen, enz.) Voordat u belt. De meeste leveranciers zullen u graag helpen, maar ga er gewoon niet mee akkoord om iets te kopen totdat u er klaar voor bent.


6
2018-06-13 21:09

Een ding dat het vermelden waard is, is dat

JE MOET HET SUPPRESSANT-SYSTEEM TESTEN.

Ik ken twee gevallen waarin een overstroming werd veroorzaakt en veel verwoesting veroorzaakte. De reden lijkt te zijn dat de uitlaatdruk vaak veel hoger is dan aangenomen. Op één plaats stuurde het (de overstroming van onder de DC-vloer) oude IBM-terminals van de bovenkant van de racks naar andere racks. De andere plaats eindigde niet zo gelukkig, met de uitlaatkleppen schot door de muren van opslagbibliotheken. Ze hadden nog een probleem, de leidingen moeten na installatie worden schoongemaakt. Anders kunnen ze olie en metaalresten bevatten. Dat is wat in de tape is terechtgekomen, wat extra schade aanrichtte. (Ik weet dat dit echt gebeurde zoals beschreven omdat ik het hoorde van een beveiligingsmedewerker en een technicus van een bandverkoper. Ze verspilden ~ 50 schijven die relevante gegevens van de rommelige tapes haalden)


3
2017-09-10 23:25

De topprioriteit bij het kiezen van een systeem is dat uw specifieke locatie wordt onderzocht om uit te zoeken wat geschikt is, en ook om ervoor te zorgen dat u het voortdurende onderhoud voor een dergelijk systeem kunt betalen. Oh en niet te vergeten kleine handbediende brandblussers voor kleinere incidenten.


1
2018-06-13 22:14

Welk systeem je ook kiest, zorg ook voor een actieve DR-site. Ik heb meer uitval gezien als gevolg van gebeurtenissen die het EPO hebben geactiveerd dan branden (Fires 0, triggered EPO's 2).

Dit is inclusief een veroorzaakt doordat de elektricien de EPO-knop voor een deuruitgangsknop verkeerd heeft gevonden. Ik heb te maken gehad met sites die Inergen en FM200 gebruiken. Beide lijken goede oplossingen te zijn.


0
2018-03-16 13:23De EPO-schakelaar moet bedekt zijn met een transparante (meestal plastic) ontgrendeld geval. Ook om te voorkomen dat je per ongeluk wordt geslagen. - mctylr