Vraag Eenvoudigste manier om een ​​testmail van een server te sturen, om instellingen te testen?


Met behulp van Windows (2008) is er een eenvoudige command line-tool die ik kan gebruiken om een ​​testmail van een server te sturen om de SMTP, gebruikersauthenticatie, poorten, enz ... te testen zonder mijn eigen te schrijven?


11
2017-08-04 18:10


oorsprong
antwoorden:


Uw beste, gemakkelijkste en meest wereldwijd beschikbare hulpmiddel: telnet

 1. Typ achter de opdrachtprompt: telnet mail.mailserver.com 25
 2. Typ EHLO en druk op ENTER.
 3. Typ AUTH LOGIN. De server antwoordt met een gecodeerde prompt voor uw gebruikersnaam.

  Voer uw gebruikersnaam in, gecodeerd in basis 64. U kunt een van de verschillende hulpprogramma's gebruiken die beschikbaar zijn om uw gebruikersnaam te coderen.

  De server antwoordt met een gecodeerde base 64 prompt voor uw wachtwoord. Voer uw wachtwoord in gecodeerd in basis 64 in.

 4. Typ MAIL VAN :, en druk vervolgens op ENTER. Als de afzender geen e-mail mag verzenden, retourneert de SMTP-server een fout.

 5. Typ RCPT TO: en druk op ENTER. Als de ontvanger geen geldige ontvanger is of de server geen e-mail voor dit domein accepteert, retourneert de SMTP-server een fout.

 6. Typ DATA.

  Typ desgewenst berichttekst, druk op ENTER, typ een punt (.) En druk nogmaals op ENTER.

  Als e-mail goed werkt, ziet u een antwoord dat lijkt op het volgende en dat aangeeft dat e-mail in de wachtrij staat voor bezorging:

  250 2.6.0 MAILID-SOMETHINGHERE@mail.somedomain.com.

Gedeeltelijk geciteerd uit dit MS Technet-artikel


15
2017-08-04 18:20haha, ik citeer niet of dit "gemakkelijk" is, maar het is zeker een redelijk waterdichte methode. - Mark Henderson♦
Het is gemakkelijk genoeg ... gelukkig hoefde ik geen authenticatie te doen (lokale server), dus ik hoefde me geen zorgen te maken over de base64-codering, hoewel er veel sites beschikbaar zijn die me daar indien nodig mee kunnen helpen. - Jason


Voor mij is de gemakkelijkste methode om te gebruiken Stuur-MailMessage in Powershell. Vanuit de Powershell-console gewoon uitvoeren:

PS C:\Users\admin> Send-MailMessage -SMTPServer smtp.domain.com -To xxxxx@gmail.com -From youremail@domain.com -Subject "This is a test email" -Body "Hi, this is a test email sent via PowerShell to test the STMP relay server"

Laadt meer opties zijn te vinden op deze link:


11
2018-06-18 11:56nuttig powershell-fragment - vijay shiyani


Als dit iets is dat je af en toe of alleen voor een klein aantal SMTP-servers moet testen, dan is telnet mogelijk het handigste hulpmiddel, zoals is aangegeven. Het beste ding over Telnet is dat het een bijna universele tool is, en dat het je niet alleen toestaat om een ​​SMTP-server te testen, maar ook andere diensten zoals POP, IMAP, etc.

Als u deze tests echter regelmatig of op grotere schaal uitvoert, raad ik u aan deze te gebruiken swaks. Het is extreem gemakkelijk te gebruiken en kan ook andere taken uitvoeren, zoals het verzenden van bijgevoegde bestanden (wat handig kan zijn voor het testen van uw mailinhoudsfilters).

Het geeft je ook nuttige exit-codes, zodat je het zelfs kunt gebruiken om geautomatiseerde tests uit te voeren.

Ik gebruik het vaak op Linux, maar omdat het een Perl-script is, zou je het zonder problemen moeten kunnen uitvoeren in een Windows-box.


3
2017-08-05 04:09

Als u de hele SMTP-transactie niet handmatig wilt uitvoeren, kunt u een opdrachtregelhulpprogramma gebruiken zoals blat om e-mails te verzenden.


1
2017-08-05 04:16

Telnet naar poort 25 en het handmatig uitgeven van SMTP-commando's is meestal prima voor dit doel.


0
2017-08-04 18:20

U kunt een online dienst proberen die het werk voor u zal doen. U kunt snel informatie krijgen over veelvoorkomende problemen met de SMTP-server

https://checkeremail.com/smtp-check


0
2018-02-17 09:46