Vraag Welk type DNS-record is nodig om een ​​subdomein te maken?


Ik maak een website en ik heb een subdomein nodig.

Ik moet het nieuwe onderdeel aan mijn website toevoegen, maar ik weet niet welk type DNS-record in de DNS-console moet worden toegevoegd om naar deze nieuwe site te verwijzen.

Is het A of CNAME?


55
2018-05-29 16:17


oorsprong
antwoorden:


Het hangt ervan af of u het hosten van het subdomein wilt delegeren naar een andere DNS-server (of naar dezelfde server, maar in een ander zonebestand). U delegeert een zone wanneer u wilt dat een andere entiteit de zone beheert, zoals een andere IT-afdeling of organisatie.

Als dat zo is, hebt u NS-records nodig. Zo niet, dan zijn A- of CNAME-records voldoende.

Laten we zeggen dat u het domein example.com heeft. U hebt een A-record voor www.example.com en u wilt het subdomein info.example.com met www.info.example.com als een host daarin maken.

Delegatie

Laten we in deze situatie verder stellen dat u twee DNS-servers hebt die dat subdomein hosten. (Het kunnen dezelfde servers zijn die momenteel example.com host.) In dit geval maakt u twee NS-vermeldingen in het zone-voorbeeld.com-bestand:

info    IN NS   192.168.2.2
info    IN NS   192.168.2.3

Op deze twee servers maakt u de zone info.example.com en vult u deze in zoals u een ander domein zou doen.

www     IN A   192.168.2.6

Geen delegatie

Hier voegt u gewoon een A-record toe in het voorbeeld.com-zonebestand en gebruikt u een punt om aan te geven dat u het A-record wilt maken www.info gastheer in de example.com domein:

www.info  IN A    192.168.2.6

CNAME gebruiken

De beslissing om een ​​CNAME te gebruiken is onafhankelijk van de keuze van de delegatie. Ik gebruik over het algemeen graag een CNAME voor de "generieke" namen die naar specifieke machinenamen verwijzen. Ik kan bijvoorbeeld mijn machines benoemen met behulp van een naamgevingsconventie zoals stripfiguren (daffy, elmer, mickey, etc.) of iets bureaucratischs (sc01p6-serv) en de generieke namen naar hen verwijzen. Als het IP-adres van het apparaat ooit verandert, moet ik op slechts één plaats kijken om het aan te passen.

www     IN CNAME  sc01p6-serv
mail    IN CNAME  sc01p6-serv
sc01p6-serv IN A    192.168.2.6

53
2018-06-01 17:40

Het antwoord is, ofwel zal werken.

Welke de voorkeur heeft, moet worden geadviseerd door uw webhost.

Als ze de gewoonte hebben om de IP-adressen van hun servers te wijzigen, gebruik dan a CNAME wijzend op de naam die ze je vertellen.


3
2018-05-29 16:31

Om het volledige subdomein te delegeren naar een andere DNS-service, hebt u de volgende records nodig in de DNS van uw host:

 • twee Naam server (NS) records die verwijzen naar de gezaghebbende naamservers voor uw subdomein
 • Adres (A) records voor de sub-domein naamservers

En u moet een paar DNS-naamservers voor uw subdomein opgeven. Ze moeten de volgende records leveren:

 • een Begin van autoriteit SOA record voor het subdomein
 • twee of meer NS archief
 • A records voor de sub-domein naamservers

RFC1034 bevat een goede beschrijving van hoe sub-domeinen zijn geconfigureerd.


3
2018-05-29 16:43

Als uw host u een naam in een ander domein geeft, moet u een c-naam in uw domein maken. Als uw host u een IP-adres geeft, moet u een record in uw domein maken.


0
2018-06-01 17:39