Vraag Is Postfix hetzelfde als Sendmail?


Ik heb postfix-instellingen op mijn server zodat ik uitgaande e-mail kan verzenden via de opdrachtregel:

mail -s "Subject" address@example.com

Gebruikt dit sendmail of postfix? Is "sendmail" slechts een softwarecategorie of een ander programma? Als iets 'sendmail-ready' is, betekent dit dan dat het met postfix werkt?

Alles wat ik online heb gelezen lijkt deze twee termen door elkaar te gebruiken.


55
2018-03-07 16:55


oorsprong
antwoorden:


Sendmail is een ander (en veel ouder) programma van Postfix. Voor elke mailserver die slaagt in de Unix-omgeving, moet echter een binaire sendmail (met een aantal van de verwachte opdrachtregelopties) worden opgegeven.

EDIT: zie bijvoorbeeld de handleiding voor het sendmail-programma van Postfix 


40
2018-03-07 16:59Met andere woorden, Postfix emuleert Sendmail. - stepancheg
Nee dat doet het niet. Het gebruikt zijn eigen configuratiebestanden en begrijpt sendmail.cf niet. - adamo
postfix doet de implementatie van Sendmail van emuleren sendmail, het programma voor het indienen van berichten. Anders dan dat, ze dienen hetzelfde doel, maar bereiken het op nogal verschillende manieren. - Phil Miller
Ok, dus ik kan de meeste dingen gebruiken die praten over het vereisen van "sendmail", ook al heb ik postfix setup omdat postfix een mock-sendmail frontendscript heeft dat alles behandelt. Dus mijn apps zullen nooit weten dat het geen sendmail is waarmee ze praten. - Xeoncross


Postfix en sendmail zijn verschillende implementaties van Mail Transfer Agents die Simple Mail Transfer Protocol (SMTP) gebruiken voor e-mailtransport via internet.

Postfix werd voor het eerst uitgebracht in 1998 en was bedoeld als alternatief voor de veelgebruikte Sendmail MTA die sinds 1982 op grote schaal wordt gebruikt.

Hier zijn de samenvattingen van alle 4 populaire mailagenten:

Postfix Summary Sendmail Summary

Exim Summary qmail Summary

En hun vergelijkingstabel:

MTA Suitability table

Bron: scheerder van schapen

Controleer voor een volledige vergelijking: MTA-vergelijking op shearer.org


30
2018-04-14 21:33

Sendmail en Postfix zijn inderdaad beide Mail Transfer Agents (MTA's).

Postfix is ​​vrij een beetje makkelijker voor een nieuwe beheerder om in te stellen, en heeft een aantal leuke functies die goed integreren met de e-mail op te slaan einde van het proces (Cyrus POP / IMAP, Dovecot, etc.).

Als je e-mail die in dat vak komt niet echt gaat accepteren en het wordt doorgestuurd naar een ander systeem, kan iets lichters als Exim een ​​betere keuze zijn.


8
2018-03-07 17:32Ik zou graag Exim installeren als het merkbaar kleiner is - maar er staat gewoon niet zoveel op, tenzij je al weet wat je doet. - Xeoncross
We gebruiken Exim op de doorstuurmappen omdat dat is wat Ubuntu standaard met mailutils installeert. hardlopen dpkg-reconfigure exim4-config en 30 seconden configuratie om het naar de mailserver te wijzen. - Magellan