Vraag Is UPS de moeite waard voor niet-productieapparatuur? [Gesloten]


In de loop der jaren heb ik een flink aantal stukjes computerapparatuur (en dergelijke) moeten weggooien:

 • Verschillende ADSL-routers met vreemde symptomen (verlies van draadloze verbindingen, verlies van bedrade verbindingen, DHCP-storingen, DNS-symptomen, enz.)
 • Twee PVR's die zichzelf spontaan rebooten en corrumperen (ondanks de inspanningen van de community om een ​​diagnose te stellen en te helpen)
 • Nog een externe harde schijf beweren om te functioneren, maar gegevens te corrumperen
 • Eén harde schijf als onderdeel van een NAS-raid-array "slecht" (wat de NAS betreft)

(Dit is een aanvulling op verschillende laptops en printers die overlijden op manieren die niets van doen hebben met deze vraag.)

Uiteraard is het onmogelijk om zeker te weten uit zo'n kleine hoeveelheid informatie, maar kunnen deze te maken hebben met machtsproblemen? Ik heb momenteel geen UPS voor deze apparatuur. Alles op overspanningsbeveiligde bendesockets, maar er is niets om een ​​stroomstoring te verzachten.

Is thuis UPS echt levensvatbaar en nuttig? Ik weet dat er redelijk goedkope UPS's op de markt zijn, maar ik weet niet hoe nuttig ze eigenlijk zijn. Ik ben niet geïnteresseerd in het houden van mijn thuisnetwerk lopend tijdens een stroomonderbreking, maar ik zou graag zien dat het wat gracieuzer wordt als de huidige situatie mijn hardware in gevaar brengt.


56
2018-05-02 16:10


oorsprong


Zou het niet mooi zijn om een ​​UPS op het lichtnet het huis binnen te laten komen? Zoals je zegt, niet om alles draaiende te houden tijdens een black-out, maar om je de tijd te geven rond te sprinten in het huis en de zaken netjes af te sluiten. Het kan een aantal leuke knipperende rode lampjes hebben en een digitale aftelling :) - Nick Pierpoint
Als de UPS op het lichtnet stond ... hoe zou u opmerken wanneer de stroom uitviel? : p - Svish
Svish - nou dat is waar de mooie knipperende rode lichten op hun plaats komen. :) - Nick Pierpoint
Sommige energiebedrijven (Florida Power & Light) installeren een overspanningsbeveiliging voor een hele huis tegen een maandelijks bedrag. - joeforker
Ik kan het niet geloven - Jon Skeet, met ... 1.464 rep? - Isaac Waller


antwoorden:


Kort antwoord, ja.

Lang antwoord, lees dit:

http://www.codinghorror.com/blog/archives/000632.html


43
2018-05-02 16:14+1 voor een link naar een van Jeff's beste blogpost. - Kredns
vrij zeker dat de meeste van zijn berichten in de loop van de tijd gelinkt zullen worden :-) - Omar Shahine
@OmarShahine Kunt u een korte samenvatting van de link geven? Link alleen antwoorden worden nutteloos als de gelinkte site daalt. - totymedli


Misschien wilt u onderscheid maken tussen gefilterde energie en ononderbroken stroom. Ononderbroken kracht is waarschijnlijk een goed idee voor dingen die je netjes wilt afsluiten. Afhankelijk van uw behoeften heeft u mogelijk slechts voldoende tijd nodig om de shutdown te voltooien, wat resulteert in een veel goedkopere UPS. Andere apparaten hebben mogelijk helemaal geen UPS nodig, maar alleen gefilterde stroom. Doorgaans is het de lijnspike die voedingen en elektronica uitschakelt, niet de plotselinge afwezigheid van stroom - het moet in elk geval de schakelaar afzetten, wat niet te onderscheiden is van het trekken aan de stekker.

In mijn serverruimte (terug in de dag) had ik al mijn servers en diskdrives aangesloten op een UPS - en een enorme grote op dat moment. Printers, terminals (die in noodgevallen naar de UPS konden worden verplaatst) en andere dingen die niet nodig waren om het systeem goed te laten afsluiten, waren op gefilterde stroom. Over het algemeen zou ik voor dit doel hoogwaardige gefilterde voedingsstrips (in een rek gemonteerd) kopen. Goedkope stroomfilters zijn de prijs waarschijnlijk niet waard.

Ik heb UPS's onlangs niet geprijsd. Afhankelijk van het prijsverschil tussen de UPS en de krachtige strip voor filteren van hoge kwaliteit, wilt u de UPS toch kopen. Zorg er wel voor dat de UPS altijd het vermogen filtert en de spike niet laat gebeuren, en probeer het dan op te nemen voordat de apparatuur merkt dat de stroom weg is. Als het echt belangrijk is, wil je een inline UPS in plaats van een stand-by UPS, maar je betaalt er extra voor.


15
2018-05-02 17:01Inline UPS-systemen zijn leuk, maar kun je er minstens één voor minder dan $ 1-1,5K opsommen? Ik heb inline UPS niet gezien voor minder dan $ 20k (en het was een rek, geen rekeenheid ...) - Hubert Kario
@Hubert - een lijninteractieve UPS is waarschijnlijk een goed compromis. Dit is eigenlijk waar we mee gingen. Ze zijn redelijk redelijke kosten. Voor echt belangrijke dingen zou ik een stand-by-model vermijden. Er is een aardige discussie over de typen op apcmedia.com/salestools/SADE-5TNM3Y_R7_EN.pdf  Een APC Smart UPS 420 is waarschijnlijk minder dan $ 150. - tvanfosson
Ik gebruik stand-by UPS alleen voor echt goedkope of anderszins niet-kritieke apparatuur (WiFi AP's, switches, etc.) terwijl de lijn interactief is voor alle andere toepassingen (grote routers, computers, servers, NAS, etc.) - Hubert Kario


Ik heb in het verleden veel problemen gehad door stroomstoringen die apparatuur vernietigden die op overspanningsbeveiliging stond. Ik beschouw UPS-apparaten nu als essentieel. In deze tijd is er geen reden waarom ik zou moeten lijden zonder kracht. Alle computers in mijn huis zijn op UPS, evenals op alle netwerkapparatuur. De lampjes en apparaten zijn misschien uitgeschakeld, maar ik download nog steeds van internet.


5
2018-05-02 16:14

Ik heb de mijne gewoon uit het circuit gehaald omdat na 4 of 5 jaar de "zelftest" -functie elke maandag om 1 uur faalde. Ik ga er waarschijnlijk nieuwe batterijen voor kopen en terugzetten, want om de paar maanden is er een kleine stroompiek die andere elektronica in het huis doet crashen, maar mijn homeserver blijft maar wegjutten.


2
2018-05-02 16:33

Ja! En niet alleen voor computers. Mijn TiVo, kabelmodem, router en Xbox staan ​​allemaal op een UPS.


2
2018-05-02 18:22Het is een eenvoudige investering om al het speelgoed te beschermen. Je hebt gelijk, UPS's zouden niet alleen voor computerhardware moeten zijn. - Matt Hanson


Ik heb er niet over nagedacht om er een te kopen, omdat ik in veel jaren geen stroomstoring heb ervaren. Tot op de dag dat een onweersbui de PSU van mijn pc en de PSU van de console uitschakelde.


2
2018-05-06 09:07

Ik geef je een concreet voorbeeld van een paar dagen oud.

Mijn Macbook was rechtstreeks aangesloten op de voeding zonder UPS. Ik had een extern scherm aangesloten. Ik begon mijn Macbook. Mijn beide display waren leeg. Ik kon alleen het geluid van mijn hardisks horen.

De oplossing voor het probleem was om mijn Mac uit de directe voeding te halen. Beide schermen worden weer levend.

Het lijkt erop dat de spanning op dit moment te hoog was waardoor ik het probleem kreeg. Ik heb nu mijn Macbook in UPS - beide beeldschermen werken.

Andere problemen die ik heb gehad

 1. Mijn externe harde schijf is meteen kapot gegaan toen ik hem aan de muur verbond: hij corrumpeert net zo als bij jou.
 2. Drie van mijn WiFi-stations kunnen geen verbindingen krijgen - ze zijn allemaal ongeveer een maand oud
 3. Mijn SCX-4300-printer lijkt na twee weken gebruik kapot te zijn
 4. Een voedingsadapter in mijn pc is na een jaargebruik kapot gegaan.
 5. Twee UPS's zijn nu verbroken na een jaar gebruik
 6. De harde schijf van mijn zwarte MacBook moest na een jaar worden vervangen.
 7. Een van mijn Al Macbooks start soms niet als het geen UPS heeft.

Conclusie: Ik raad u aan UPS voor uw huisapparatuur te hebben.


2
2018-05-07 02:58

Het is niet alleen handig en essentieel om uw computerapparatuur voor thuisgebruik te beschermen, maar ook als u een thuistheatersysteem heeft. Kortom, je wilt liever dat de goedkopere UPS het koopt in het geval er iets gebeurt.


1
2018-05-02 18:43

Wat ik wil is een stapel kleine UPS-apparaten. Ze zouden mijn spullen slechts ongeveer 30 seconden nodig hebben, omdat het grootste deel van de stroomuitval niet zo lang lijkt te duren.

Heck, vanuit dezelfde logica, zou ik LIEFHEBBEN om te zien dat iemand supercondensatorgebaseerde vervangingen voor laptopbatterijen gaat maken, zodat ik kan vermijden dat ik het echte werk kook terwijl ik op het werk aangesloten ben.


1
2018-05-14 21:15

Waar ik werk, hebben we problemen gehad met plotselinge stroomstoringen en omdat sommige van onze ontwikkelaars virtuele machines uitvoeren op externe harde schijven, is een UPS een must. Ik kan het APC Back-UPS ES 700(waarvan ik geloof dat ik ze heb gevonden via het blog van Scott Hanselman). We hebben er een paar aan het werk en ik heb ook een paar thuis.

Ze worden geleverd met 8 sockets totaal, en 4 batterijen worden met batterijen ondersteund. Het wordt ook geleverd met een aansluiting om je telefoonlijn op aan te sluiten en je kunt er via USB op aansluiten, zodat het stroomstoringen kan detecteren en een automatische uitschakeling kan uitvoeren. Hoewel ik moet toegeven dat de software te gek is.


1
2018-05-20 20:24

Ik gebruik er nu al meer dan 4 jaar (batterijen zouden binnenkort moeten worden vervangen, dus klop op hout dat er geen storing is).

Het heeft mijn spek tenminste één keer bewaard, tijdens een onverwachte stroomuitval. Ik kon alles redden en zonder problemen afsluiten. Ik moet vermelden dat ik naast een schakelpost in mijn omgeving woon (wat toevallig de spoorbaan aandrijft voor ons lightrailsysteem aan onze kant van de stad). Het schakelstation was "in brand gevlogen" en als resultaat was er overal stroom voor 10 blokken in alle richtingen, samen met de spoorwegwerf ernaast. Voorafgaand aan het evenement was een brown-out die enkele minuten duurde. Uiteindelijk was het vuur ingetoomd (een minerale olietank was de oorzaak van de brand) en de service werd hersteld.

Mijn computer zou zijn gereduceerd tot zoveel dure rommel tijdens die prachtige brownout. Het zou één ding zijn om hinder ondervonden te hebben door het verliezen van sommige games of iets, maar het is een andere wanneer je er je geld mee verdient.

"Persoonlijke" UPS-eenheden missen veel van de toeters en bellen van de groten, maar zij de klus klaren.


1
2018-05-02 16:54