Vraag De bedrijfsvoordelen van het gebruik van MSI-bestanden


Wat zijn de voordelen van het gebruik van MSI-bestanden in normale setup.exe-bestanden?

Ik heb de indruk dat implementatie eenvoudiger is op computers waar gebruikers weinig rechten hebben, maar niet zeker zijn van de details.

Welke functies maakt msiexec.exe dat maakt de implementatie eenvoudiger dan het gebruik van setup.exe-scenario's?

Eventuele tips of trucs bij het gebruik van MSI-toepassingen?


56
2018-05-23 21:37


oorsprong
antwoorden:


Slechts een paar voordelen:

  • Kan worden geadverteerd (zodat on demand installatie kan plaatsvinden).
  • Net als advertenties kunnen functies worden geïnstalleerd zodra de gebruiker ze probeert te gebruiken.
  • Het staatsmanagement wordt onderhouden, zodat Windows Installer een manier biedt om beheerders te laten zien of een toepassing op een computer is geïnstalleerd.
  • Mogelijkheid om terug te draaien als een installatie faalt.

Ik denk eraan als ik software in een zakelijke omgeving implementeer: het inzetten van software via MSI is bijna aangenaam. Daarentegen vind ik het bijna altijd weleens een vrees voor het inzetten van software wanneer het in een andere container zit.

Voor meer informatie over het manipuleren van MSI-installaties typt u msiexec in het dialoogvenster Uitvoeren.


42
2018-05-23 21:52+1 - Ik zag deze niet terug in '09 (ik denk dat de site toen nog in beta was), maar ik liefde de "... ik vind bijna altijd mezelf bang ..." beetje. ik helemaal zo voelen (hoewel, om eerlijk te zijn, sommige "MSI's" maken me hetzelfde gevoel ... Java ... Google Chrome ...). - Evan Anderson


UPDATE, juli 2018: Een uiterst gecomprimeerde samenvatting van de onderstaande informatie is beschikbaar over stackoverloop: De belangrijkste voordelen van MSI  ("executive summary" - van soorten).


Ik heb in ontwikkeling gewerkt als een releasemanager, bouw ingenieur, setup-ontwikkelaar en als een applicatie packager en deployment engineer in grote bedrijven.

Dit is een review van de beste (en slechtste) conceptuele en real-world functies van MSI. Het meest gemeenschappelijke ontwerpproblemen gevonden in MSI-bestanden worden gepresenteerd als een afzonderlijk antwoord hieronder. Niet pretendeert compleet te zijn - eigenlijk gewoon een rommelige "brain dump" - bedoeld als "dat spul dat niet in boeken te vinden is" (waarschijnlijk om een ​​goede reden).

Ik wil dit ook voorstellen MSDN-artikel als goed gelezen: Windows Installer: voordelen en implementatie voor systeembeheerders.


standaardisatie:

Kortom, MSI gaat over standaardisatie en over omgaan met "inzet geuren"van legacy installer-technologieën. Een hele verzameling slechte installatiearchitectuurontwerpen die herhaalde implementatieproblemen veroorzaakten.

Algemene MSI biedt een uitgebreid, gestandaardiseerd kader voor het installatieprogramma, wat cruciaal ook de de-installatie omvat en ingebouwde functies en opties voor geruisloos rennen met gestandaardiseerde GUI wat kan zijn op afstand geactiveerd.

Deze functies alleen al vormen een enorme verbetering ten opzichte van eerdere installatietechnologieën die het verwijderen en stil lopen lukraak behandelden - misschien wel de belangrijkste functies voor bedrijfsimplementatie samen met betrouwbare extern pakketbeheer


73
2018-05-27 17:40

Dit antwoord is een werk in uitvoering en een ruwe schets. Toevoegingen, vragen en updates welkom. Deze lijst is zeker niet uitputtend. Voeg een opmerking toe met informatie over lastige pakketten.


Typische problemen en ontwerpfouten in MSI-pakketten

Ik moet ook waarschuwen dat veel MSI-bestanden fouten bevatten, soms serieuze, maar getrainde application packagers zullen dit kunnen detecteren en in de meeste gevallen het probleem oplossen. Ik voeg dit toe als een afzonderlijk antwoord omdat het in essentie een andere vraag beantwoordt, maar ik denk dat het relevant is in dezelfde thread.

De technische details die betrokken zijn bij MSI zijn erg ingewikkeld. Op het basisniveau gaat het om het decomposeren van uw bestanden en registerinstellingen in componenten (atomaire installatie) en functies (door de gebruiker te selecteren toepassingsonderdelen om te installeren, bijvoorbeeld een woordenboekfunctie). Er zijn een aantal best practice-regels voor het splitsen van de componenten, en fouten in MSI-bestanden zijn hier overvloedig. Deze fouten worden over het algemeen afgehandeld door het standaardiseren van het gebruik van "belangrijke upgrades".

De eigenlijke installatie wordt uitgevoerd in een aantal installatiereeksen, sommige met verhoogde rechten. Al deze dingen worden gedefinieerd in databasetabellen, en dit is waar MSI verschrikkelijk ingewikkeld is om te begrijpen en aan te pakken. Verspreid over de installatiereeksen zijn standaard en aangepaste acties. De standaardacties zijn door Microsoft ontworpen en moeten worden uitgevoerd (de volgorde kan soms worden gewijzigd). Aangepaste acties zijn beschikbaar voor leveranciers om aangepaste logica uit te voeren die niet door MSI zelf wordt gedekt. Deze kunnen in script of in gecompileerde vorm zijn. Aangepaste acties kunnen onmiddellijk zijn (in één keer worden uitgevoerd, het systeem niet wijzigen maar dat gebeurt vaak) of uitgesteld (geschreven in een uitzonderingscript dat vervolgens wordt uitgevoerd als een transactie en vandaar ondersteuning voor terugdraaien).

Typische fouten in een MSI zijn (in willekeurige volgorde - en gepresenteerd als een echte puinhoop echt):


24
2018-05-27 18:58

Het gebruik van MSI's maakt ook het patchen (MSP-bestanden) en upgrades eenvoudiger. MSI's gebruiken het concept van unieke product- en upgradecodes waardoor het hele proces eenvoudiger wordt.

Sommige implementatiesystemen (CA Unicenter Software Delivery is een voorbeeld) kunnen MSI's ook op een speciale manier begrijpen, waardoor ze veel beter kunnen integreren in het implementatiesysteem. U kunt bijvoorbeeld een MSI in de softwarebibliotheek van het implementatiesysteem invoeren en automatisch de verschillende functies van het product detecteren en automatisch veel meer gedetailleerde aangepaste acties toestaan ​​(lokaal installeren, verifiëren, repareren, enz.) En loggen.

Zelfgenezing / reparatie is ook een belangrijk pluspunt voor MSI's.


5
2018-05-23 23:33

Bekijk ook open source Windows Installer XML, "een toolset die Windows-installatiepakketten bouwt uit XML-broncode.De toolset ondersteunt een opdrachtregelomgeving die ontwikkelaars kunnen integreren in hun bouwprocessen om MSI- en MSM-installatiepakketten te bouwen." Dit wordt door MS gebruikt om verschillende van zijn belangrijkste softwarepakketten voor te bereiden.


2
2018-05-24 00:11

je kunt transformaties doen - in theorie kun je veel aanpassen, als het programma correct door de leverancier is verpakt, kun je volledig geautomatiseerd inzetten zonder enige interactie met de eindgebruiker - wat erg handig is als je je Windows-omgeving wilt standaardiseren en meer dan handvol hebt van computers.

om te zien wat mensen bijvoorbeeld doen met msis [of bezoek zonder toezicht] deze site en zijn forums.


0
2018-05-23 21:47