Vraag Hoe verwijder ik inloggegevens voor een netwerklocatie in Win7?


Ik heb zojuist geprobeerd een map te openen zoals:

\\somecomputeronmynetwork\somelocation$

Wanneer ik naar deze locatie ga, wordt ik gevraagd om een ​​gebruikersnaam en wachtwoord.

Ik stop er een in en het laat me goed.

Nu moet ik die login verwijderen, zodat ik een andere gebruikersnaam en wachtwoord kan proberen.

Wat is de gemakkelijkste manier om dit te doen?


57
2017-12-17 17:16


oorsprong




antwoorden:


Open een opdrachtprompt of van het type starten / uitvoeren:

net use \\somecomputeronmynetwork\somelocation$ /delete

U kunt ook de volgende opdracht gebruiken om "herinnerde" verbindingen te vermelden:

net use

53
2017-09-08 12:58



Om een ​​beetje toe te voegen, kunt u gewoon typen net use om een ​​lijst met verbindingen te zien, kies vervolgens een verbinding en voeg het / delete-argument toe zoals Nate had voorgesteld. - Safado
Een andere gebruiker stelde voor C:\> net use * /d in ServerFault - Verwijder alle inloggegevens en onder. Deze opmerking toevoegen als de lezers niet naar beneden scrollen. - Abraham
Zou dit willen uitbreiden door mensen ook te herinneren aan quotes rond het \\ remotepc \ pad, zoals dus "\\ remotepc \ spaced name" - Mayhem
zoals dit antwoord zegt serverfault.com/a/486506/290859 het opnieuw opstarten van de "werkstation" -service is cruciaal na net use .../delete   (ja, je zou ook kunnen inloggen / uitloggen na deze opdracht, maar voor mij was het opnieuw opstarten van "werkstationservice" voldoende.). Het is Servicename: LanmanWorkstation // pad: C: \ WINDOWS \ System32 \ svchost.exe -k NetworkService -p // sc stop lanmanworkstation  sc start lanmanworkstationg (met verhoogde rechten) - eli
Met behulp van win7 x64 en een samba-bestandsserver heb ik het volgende geconstateerd: na het verwijderen van een verbinding met net use /delete, zonder LanmanWorkstation opnieuw te starten, duurt het even voordat dir \\the\deletedshare houdt op om de inhoud van het aandeel te tonen. Een binaire zoekopdracht die deze keer is geproduceerd, is 13 seconden voor mij. Het lijkt erop dat deze "wachtperiode" wordt verlengd wanneer het aandeel opnieuw wordt geopend gedurende de tijd. - Moritz Both


  1. Open uw startmenu, in het zoekbalktype:

    manage passwords
    
  2. U ziet een applicatie genaamd Windows-legitimeringen beheren.
  3. Open deze applicatie van daaruit kunt u uw opgeslagen netwerkreferenties controleren / bewerken / verwijderen.

Het zal niet werken als je Windows geen inlogwachtwoord heeft, dus zet er een wachtwoord op


43
2017-12-17 17:21



@JamesK De gebruiker / wachtwoord en share wordt daar niet vermeld. Nog andere ideeën? - Joseph
mogelijk probeert u uw computer opnieuw op te starten, mogelijk zijn ze in de cache opgeslagen voor uw sessie. in gebreke blijf ik niet zeker! - JamesK
@ Joseph - staat het onder Netwerkwachtwoorden beheren? - GregD
Het wordt automatisch verwijderd na opnieuw opstarten. - Ankur Dholakiya
@GregD het staat daar ook niet vermeld - Joseph


Windows probeert te voorkomen dat op dezelfde server wordt ingelogd met verschillende inloggegevens, om een ​​obscure "beveiligingsreden".

Deze interceptie gebeurt aan de clientzijde, niet aan de serverzijde.

U kunt dit omzeilen door het IP-adres van de server te gebruiken in plaats van de servernaam. Persoonlijk doe ik dit in de commandoregel:

net use * \\myservername\mysharename /user:mydomain\theotheruser * /persistent:no
==> error - security reasons

net use * \\x.y.z.z'\mysharename /user:mydomain\theotheruser * /persistent:no
==> just fine

Op deze manier kunt u zelfs tweemaal verbinding maken met hetzelfde share, met verschillende inloggegevens. Ongelofelijk handig wanneer u gebruikersrechtproblemen probeert te debuggen van de computer van de gebruiker. Werkt zelfs om verbinding te maken met, zeg c $, op je eigen computer met beheerdersrechten.

Als u een deel verwijdert, kan ik er met de rechtermuisknop op klikken of net use x: /delete

Maar: hiermee wordt de veronderstelde verbinding van uw client met de server niet verwijderd. Gewoon bladeren naar de server in de verkenner, zonder zelfs maar een share aan te sluiten, telt mee en voorkomt dat je een andere inloggegevens gebruikt om op die server in te loggen, tenzij je de naam vermomt.

Volgens Microsoft is dit een functie.


5
2017-09-08 13:25



Als u op deze manier in kaart brengt met het wachtwoord, wordt een beveiligingsprobleem vastgesteld. Ga naar Windows Verkenner en typ een paar tekens van je gedeelde pad, en kijk of je wachtwoord in platte tekst verschijnt. Het doet op mijn computer (Win 7 SP1 bijgewerkt met de nieuwste hotfixes vanaf vandaag. - Lee Grissom
Kan dit gedrag niet reproduceren. Ik kan alleen maar speculeren dat je het wachtwoord in cleartext hebt ingevoerd in de volgorde van de opdrachtregel, niet wanneer daarom wordt gevraagd. Daarom staat de tweede "*" op de opdrachtregel - dus we worden gevraagd, waardoor de pw wordt verborgen. - Posipiet
Ik weet het niet precies, maar ik ben er vrij zeker van dat ik nooit mijn wachtwoord in leesbare tekst zou typen. Ik gebruik nu echter Windows 8 Pro en kan niet langer reproduceren. - Lee Grissom


Om een ​​verbinding met een pc te verwijderen waar deze werd gemaakt om toegang te krijgen tot een map en de gebruiker in het cachegeheugen was geplaatst (dwz actief blijft), moet de volgende procedure (stap voor stap) strikt worden gebruikt:

  1. toegang tot de map met gebruiker / wachtwoord

2 Sluit alle venstersverkenner van de machine

3 Open de opdrachtprompt

4 Voer het commando uit

Netto gebruik * / del

*** Moet in deze volgorde worden gedaan, anders kan het niet werken. Als de opdrachtprompt bijvoorbeeld al is geopend (vóór de Windows Verkenner), zal het commando niet werken.


5
2017-09-08 22:28



OPMERKING: "net use \\ somecomputeronmynetwork \ somelocation $ / d" verwijdert de referenties voor die specifieke verbinding. - BrianCooksey


Probeer dit, het werkt mogelijk op Windows 7 [het werkt op XP]. Typ dit gewoon in de Start-> Run-> control keymgr.dll
Er wordt een venster geopend waarin in het opgeslagen wachtwoord en gebruikersnamen worden opgeslagen. Hierna kun je het verwijderen.


4
2017-09-08 13:32



Bedankt, dit heeft me geholpen. Ik heb dit gebruikt om log-in login backgum uit te schakelen en het werkte. - Esen


Alle opgeslagen wachtwoorden voor Windows 7 worden opgeslagen in Credential Manager.

Configuratiescherm \ Alle items op het bedieningspaneel \ Credential Manager

Als u met een gebruikersnaam en wachtwoord verifieert op een netwerklocatie, blijven die gebruikersnaam en wachtwoord bewaard in de cache voor uw aanmeldingssessie. U moet zich afmelden en weer aanmelden voordat u opnieuw kunt verifiëren.


3
2017-09-08 13:34



Zien net use antwoorden hierboven. En inloggegevens die u via Windows Verkenner gebruikt om toegang te krijgen tot netwerkshares, worden niet opgeslagen in de Credential Manager. - Safado
Ik zou graag willen weten hoe je het volgende screenshot vervolgens uitlegt. link - Lewis
Ik denk dat ik (misschien) gecorrigeerd sta. Heb je die inloggegevens handmatig toegevoegd? Ik beheer hier 80 gebruikers in mijn bedrijf, allemaal in Windows 7, en iedereen maakt verbinding met meerdere shares en voor zover ik weet, heeft geen enkele persoon een vermelding ervoor in de Credentials Manager. In elk geval is je antwoord nog steeds misleidend. U hoeft zich niet af te melden en opnieuw aan te melden om de verificatie opnieuw af te dwingen. - Safado
Als u de Remember this checkbox bij het verstrekken van uw referenties zal het daar worden opgeslagen. Maar dat vakje is standaard niet aangevinkt. Uw antwoord is echter misleidend omdat u uw login-sessie niet hoeft te sluiten om opnieuw te worden geverifieerd. - Nate
Dit beantwoordt PRECIES de vraag "Hoe verwijder ik inloggegevens voor een netwerklocatie in win7". Al het andere antwoordadres dat de netwerkshare zelf (en dus de inloggegevens) verandert. - anregen


Ik gebruik valse referenties om de toegang echt uit te schakelen.

net use * /d /y
net use "\\10.0.0.5\c$" "badpassword" /user:"baduser"
net use * /d /y

dat lijkt de oude inloggegevens te overschrijven en forceert explorer om te proberen de nieuwe slechte inloggegevens te gebruiken.


3
2017-12-18 22:56