Vraag Een virtuele machine maken in VirtualBox vanaf een fysieke machine


Is er een manier om een ​​virtuele machine te maken die u in VirtualBox kunt gebruiken vanuit een fysieke installatie die u hebt? Bijvoorbeeld als ik Windows XP op een fysieke computer heb geïnstalleerd en een virtuele versie van die computer op een andere computer wil hebben. Dit zou een hoop tijd besparen door het hele besturingssysteem niet opnieuw te hoeven installeren en opnieuw te configureren.

Ik zou denken dat er problemen zouden zijn met de licentieverlening van Microsoft. Maar zelfs als het niet mogelijk is met Windows zou het mogelijk zijn om een ​​fysieke Linux-machine te nemen en daar een VirtualBox-versie van te maken? Bevat een andere desktopvirtualisatiesoftware deze functie?


58
2018-06-30 04:28


oorsprong
antwoorden:


Windows is een beetje anders, zie Hoe bestaande Windows-installaties naar VirtualBox migreren voor een gids.

Vanuit het geheugen kun je de VMware-converter gebruiken en VirtualBox zal lezen VMDK bestanden.

Voor Linux, als je de eenvoudige oplossing wilt, start je een live-CD op,

dd if=/dev/sda1 of=/path/to/images/sda1.img bs=1024

Doe dat voor elke aangekoppelde partitie /etc/fstab van uw machine en installeer vervolgens die afbeeldingen in VirtualBox.


44
2018-06-30 07:01Het verschijnt uit de documenten op de link die je lijst Sun beveelt de weergave van de hele schijf niet alleen de partitie, dus je dd-opdracht zou veranderen in: dd if = / dev / sda van = / pad / naar / images / sda.img bs = 1024 - Andrew S


Windows is vrij eenvoudig te klonen naar een virtuele machine met Microsoft tool genaamd Disk2vhd. Je kunt het op een lopend Windows-systeem doen zoals ik deed met mijn Windows 2008-server.

  1. download Disk2vhd en pak het uit in een map.
  2. Start de software en kies de partitie die u wilt klonen.
  3. Wacht tot het klonen klaar is, in mijn geval duurde dit ongeveer 50 minuten
  4. Kopieer het resulterende .vhd-bestand naar uw virtuele machine host.
  5. Start uw virtuele machinesoftware en maak een nieuwe VM.
  6. Monteer de schijf op de VM die u zojuist hebt gemaakt en start op.
  7. Als alles goed zou gaan, zou je nu een kloon van je Windows-systeem in een VM moeten laten draaien

Als u een Windows-installatie naar VirtualBox migreert, wilt u misschien de how-to on op de VirtualBox-website


17
2018-02-10 15:33

Ik geef de voorkeur aan de methoden voor netwerkkloon met behulp van een live-cd of ISO-images (Clonezilla, Geest, etc. er zijn er veel om uit te kiezen). Zie mijn vorige bericht met betrekking tot toenemende schijfgrootte in virtuele machines.

De netwerkkloonmethoden werken fysiek naar fysiek, fysiek naar virtueel, virtueel naar virtueel en tussen mogelijke virtualisatieplatforms die het booten naar ISO / CD ondersteunen.

Je moet APIC toch niet gebruiken tenzij je een laptop gebruikt of als je extra interrupts nodig hebt (veel addin-kaarten, oude poorten nog in gebruik, etc.). PIC is veel beter voor fysieke machines als je iets realtime doet zoals audio / video, CNC, enz. Tegenwoordig met USB en eSATA interrupt stacking is niet meer zo vaak nodig als voorheen.


5
2017-07-26 04:56

Om dit te doen ... Shutdown Windows of wat je ook gebruikt

Force Boot een live Linux-CD.

Open een terminalvenster en typ:

sudo dd if = / dev / YOUR DEVICE (hdd, cdrom) of = A UNIQUENAME.iso (WINBoot, cd5, Hacktoolz) .iso.

In het commando ... 'if' is Input File (of source) en 'of' is Output File (of bestemming).

Dit neemt je OS HDD of OS-installatie-CDROM in beslag en maakt er een ISO van in FILE-formaat en slaat het op in je Homedir.

Open VitrualBox en maak uw nieuwe VM aan.

Klik met de rechtermuisknop op de VM, selecteer instellingen, klik op Mount a CDROM, Select Mount een ISO- of afbeeldingsbestand.

Selecteer ADD.

Blader en zoek de ISO die u hebt gemaakt met de opdracht "sudo dd if = / dev / cdrom of = cd5.iso".

Selecteer het en dubbelklik erop (of druk op OK).

Klik OK.

Start de VM.

Voila! Uw boot OS HDD of CDROM draait nu in een VM ;-)


3
2017-09-27 23:23

De meeste virtualisatiesoftware biedt de mogelijkheid om een ​​installatie rechtstreeks van de fysieke schijf uit te voeren of van een afbeelding die van die schijf is gemaakt.

Ik heb bijvoorbeeld routinematig afbeeldingen gemaakt van harde schijven met behulp van "dd" en vervolgens "de installatie" op die afbeelding met behulp van Qemu onder FreeBSD. Afgezien van het feit dat het besturingssysteem problemen had met de nieuwe virtuele hardware, werkte het zoals verwacht.


2
2018-06-30 04:39

Ik zou Clonezilla gebruiken om het te doen. Veel gemakkelijker. Zorg er wel voor dat wanneer u de harde schijf van de virtuele machine maakt, deze ongeveer net zo groot of dezelfde grootte heeft als de oude harde schijf.


2
2017-08-06 22:51welk clonezilla-bestand gebruik je om een ​​virtualbox vm te maken? - skyfoot


Het is geen eenvoudige methode om een ​​virtuele machine te maken van een fysiek apparaat en uit te voeren in VirtualBox. Maar het is mogelijk met de stappen vermeld in Sun VirtualBox P2V.


2
2018-01-18 12:58

Ik heb dit gedaan, maar heb Virtualbox niet gebruikt. Ik had graag willen, maar de oplossing was niet beschikbaar. Dit is heel goed mogelijk en relatief gemakkelijk te doen met de gratis tools van VMware. Neem de drive die je uit een virtuele doos wilt maken en laat deze vallen in een Windows- of Linux-box, maak een volledige schijfimage en converteer deze naar een VM met behulp van de door vmware ondersteunde VMware vCenter Converter (http://www.vmware.com/products/converter/) of met qemu-img, wat net zo goed werkt. Er zijn heel veel walkthroughs over het maken van afbeeldingen met behulp van qemu-img en de man-pagina is erg goed.


1
2018-06-30 06:28

Ik zou een afbeelding kopiëren.

Wees voorzichtig, alsof je de. Niet volgt gids na het herstellen van de afbeelding op de virtuele machine, zullen de gevirtualiseerde Windows niet meer opstarten omdat VirtualBox standaard niet emuleert I / O APIC (als het sneller is, zeggen ze).


1
2018-06-30 07:30ja, niet in staat stellen IO APIC heeft me eerder in de broek getrapt. Heeft me voor altijd meegenomen om dit uit te zoeken. Het VirtualBox-logboek was niet nuttig! - Adam