Vraag 64-bit TortoiseSVN op Windows 7 zegt "bestand of map is beschadigd en onleesbaar" en vervolgens wordt uitgevoerd chkdsk [gesloten]


Ik gebruik 64-bit TortoiseSVN op een 64-bits Windows 7 Professional. Om de zoveel tijd mislukt een kassa of update met een foutmelding zoals de volgende.

Error: Can't move 
Error: '[...]\\.svn\tmp\entries' 
Error: to 
Error: '[...]\\.svn\entries': 
Error: The file or directory is corrupted and unreadable. 

Dan CHKDSK draait na reboot, wat me nerveus maakt.

Waarom zou dit gebeuren of hoe ik het kan vermijden?


60
2017-10-08 14:54


oorsprong


Wat is uw output van de CHKDSK? Je hebt misschien een ernstiger probleem bij de hand.
Hoe kon je het krijgen om te installeren? Het crasht en brandt tijdens de installatie voor mij. :-( - Brian Knoblauch
Ik ondervind dit probleem ook - mijn virusscanner is McAfee VirusScan Enterprise 8.7.0i. Interessant is dat het niet afhankelijk is van het exacte merk van de virusscanner: op het web kunnen vergelijkbare foutrapporten worden gevonden voor gebruikers met Microsoft Security Essentials en [Kaspersky] [2]. [2]: forum.kaspersky.com/... - Heinzi
Blech, ik heb hetzelfde probleem en exclusief de svn + TortoiseSVN-processen en het svn werk dir helpt niet. Als ik real-time monitoring niet volledig uitzet, blijf ik steeds beschadigde .svn-directory's. Zuigt. - orip
Alle ontwikkelaars in onze winkel met Win 7 64 bit hebben hetzelfde probleem. - Chasler


antwoorden:


Dit is een bekende fout in Venster 7, gepland om te worden opgelost in SP 1:

http://subversion.wandisco.com/blogs/windows-7-bogus-errorfilecorrupt-error-.html

Er is nu een hotfix beschikbaar:

http://support.microsoft.com/kb/982927/en-us
http://support.microsoft.com/kb/2498472/en-us


51
2018-02-28 04:04Ik ondervond hetzelfde probleem en probeerde de HotFix te installeren. Het loste mijn probleem niet op. Als ik mijn antivirussoftware echter uitschakel, loste DID het probleem op. - Brian Lacy
1. Hotfix loste probleem voor mij op - het vooraf uitschakelen van AV had het probleem niet opgelost. - Joshua McKinnon
Blijkbaar is de link naar de hotfix verbroken .... - Frank V
... en het lijkt mij niet te worden opgelost in SP1. Heeft iemand ooit een update hierover gehoord? - James Crowley
Om een ​​of andere reden hebben ze het KB-nummer gewijzigd. Ik heb het antwoord van het OP bijgewerkt om de nieuwe locatie weer te geven. - SiegeX


Ik had hetzelfde probleem (met MS Security Essentials). Ik denk dat het iets te maken heeft met de activiteit van het programma AV-programma's bewaken. Het lijkt erop dat MS SE 'denkt' dat er een kwaadaardig script loopt en dat het stopt.

Ik probeerde 'Monitor-bestand en programma-activiteit op uw computer' uit te schakelen in 'Real-time bescherming' en het leek het probleem op te lossen.

Vanaf daar heb ik nog een aantal tests uitgevoerd en ontdekt dat ik de optie kon laten staan ​​en toch succesvolle kassa's kon hebben door 'Uitgesloten processen' te configureren om 'C: \ Program Files \ TortoiseSVN \ bin \ TortoiseProc.exe' "C: \ Program te bevatten. files \ TortoiseSVN \ bin \ TSVNCache.exe"

Beide methoden lijken tot nu toe voor mij gewerkt te hebben. (Ik ben in staat geweest om grote check-outs consequent uit te voeren sinds ik de opties heb gewijzigd.) Ik geef de voorkeur aan de tweede, zodat MS SE toch op mogelijke kwaadwillende activiteiten let.


11
2017-11-15 07:57Niet gezien tinyurl.com/w7corrupt - Matt McHenry
Hartelijk bedankt. Ik heb Kaspersky Internet Security in Windows XP, jouw oplossing werkte ook voor mij. - samir105


Het is allemaal het doen van de Windows Indexeringsservice. Zien SVN: TortoiseSVN Can not Move .. Het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar (Windows 7).


4
2018-01-25 14:30Ik had de AV real time-beveiliging verwijderd, maar kreeg het nog steeds af en toe. Dit hielp. - orip
Ja. Zie ook het antwoord van Cragly voor de beknopte stapsgewijze oplossing. - Christopher Bruns


Ik had hetzelfde probleem, maar dan met 32-bit TortoiseSVN (1.6.6 op Win7 x64).

Het uitschakelen / wijzigen van antivirus heeft niet geholpen. Ook niet naar TortoiseSVN 1.5.10 downgraden (dit had alleen tot gevolg dat de uitgecheckte repository-directory's niet meer konden worden gelezen.

Wat hielp was het configureren van de Windows Indexing-service om mijn SVN / broncodefolders niet te indexeren. Ik heb die tip hier gevonden: http://schleichermann.wordpress.com/2009/12/09/svn-tortoisesvn-cant-move-the-file-or-directory-is-corrupted-and-unreadable-windows-7/


3
2017-12-17 21:45Ik heb geprobeerd mijn Kaspersky uit te schakelen, maar het hielp niet. Het probleem werd echter opgelost door de Indexing-service voor mijn werkexemplaar uit te schakelen - Khash


Hier is een oplossing die ik heb gevonden om het probleem op te lossen dat als een traktatie werkte. Het is een uittreksel van SVN: TortoiseSVN Can not Move .. Het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar (Windows 7).

  1. Klik op de knop van het startmenu en klik vervolgens in het tekstvak om met zoeken te beginnen.
  2. Typ 'Windows-index'
  3. Klik op "Indexeringsopties" die moeten verschijnen in de zoekopdracht (deze kan ook worden gevonden in het Configuratiescherm, als u de Bekijk door naar Groot of Kleine pictogrammen. Ik weet echter niet zeker waar het onder gecategoriseerd is)
  4. Wanneer het Indexeringsopties-vak verschijnt, klikt u op de Wijzigen knop. Dit zal een Geïndexeerd Locaties dialoogvenster openen, waar u een lijst van enkele "locaties" zou moeten zien, met uw harde schijf (en) in de lijst.
  5. Vouw de gewenste harde schijf uit, omlaag naar de hoofdmap van de bestanden waarmee u SVN gebruikt en zorg ervoor dat het vakje niet is aangevinkt. Het is hier voor mij gecontroleerd, hoewel de mapoptie was zoals ik heb beschreven in mijn laatste bericht. Houd er ook rekening mee dat de harde schijf waarschijnlijk is samengevouwen en dat het vakje niet is aangevinkt, ook al kunt u het vakje aanvinken nadat u het hebt uitgevouwen.

Mijn projecten bevinden zich bijvoorbeeld in mijn C:\Users\Name\Documents\VS2008\Projects\ map en elk van de mappen hier was aangevinkt in het dialoogvenster Geïndexeerde locaties. Na het uitvinken van de juiste mappen hier, waar mijn werkexemplaar van SVN'd projecten zijn, lijkt alles te werken zoals ik verwacht.

Ik hoop dat dit iemand helpt die nog steeds last heeft van dit verlammende probleem.


3
2017-07-03 16:51

Het artikel "Ontvang ERROR_FILE_CORRUPT bij het verplaatsen van een bestand ... Resultaat: Chkdsk bij reboot (Reproduceerbaar en bevestigd)"verklaart waarom het gebeurt, en het voorbeeldprogramma daarin laat precies zien hoe je deze fout kunt krijgen op Windows 7. Ik hoop alleen dat Microsoft een manier vindt om dit probleem op te lossen.

[Bijwerken] Dit probleem is opgelost in ServicePack 1 voor Windows 7 en ServicePack 1 voor Windows Server 2008R2.


2
2018-02-04 14:48

Dit is een probleem 'Het bestand of de map is beschadigd en onleesbaar.' komt in Windows 7 of Vista omdat U DE INDEXING-SERVICE HEEFT GEDRAIND.

Om opgelost te raken, zet u de indexeringservice voor uw svn-map of zijn bovenliggende map open of Schakel de indexering tijdelijk uit: Hier is hoe? 1) Ga naar Configuratiescherm - Indexeringsopties 2) Klik op Pauze. Hierdoor wordt indexering standaard gedurende de volgende 15 minuten onderbroken. 3) Voer nu commit uit. Je moet je voor de volgende 15 minuten hardop committeren


1
2018-04-09 16:03De indexeringsserver veroorzaakt het probleem niet. Elke toepassing die mappen bewaakt voor wijzigingen kan dit probleem veroorzaken. - Bert Huijben


We ondervonden hetzelfde probleem. Als u een virusscanner hebt geïnstalleerd, lijkt dit het probleem te kunnen veroorzaken. Probeer het scannen uit te schakelen voor een grote kassa.

http://groups.google.com/group/tortoisesvn/browse_thread/thread/4d8bdcea4fd14fce?pli=1

Voor ons ondervonden we het probleem alleen met zeer grote updates / kassa's. Gemiddelde of kleine updates werkten perfect. Ik weet niet waarom dat het geval is, maar ik zie een probleem met een virusscanner volledig inconsistent zijn op een dergelijke manier.


0
2017-10-27 18:45Misschien wel. Ik ervaar het probleem via TortoiseSVN en opdrachtregel SVN. Ook heb ik het meegemaakt op kleine commits en updates, evenals grotere commissies. Grappig punt is dat ik vaak, na het raken van deze fout, exact dezelfde bewerking kan herhalen en dat deze keer zonder probleem zal worden voltooid. - David Alpert


Ik heb hetzelfde probleem met McAfee 8.7i. Om dit probleem te omzeilen, moet ik Access Protection uitschakelen, omdat ik niet kan denken aan het toevoegen van een uitzondering voor TortoiseSVN.


0
2017-11-16 17:58

Ik kreeg exact dezelfde foutmelding, maar ook een andere fout bij het bijwerken ("Kan het opgegeven bestand niet vinden").

Ik voer Windows 7 x64 uit en laat McAfee installeren.

Ik had een bestand hernoemd van "Kaart" naar "kaart" en heb het gepleegd. De commit werkte goed maar uitchecken mislukte met de "directory is corrupt" -fout.

In mijn geval werd dit opgelost door in Repo-Browser te gaan en het bestand "map" te verwijderen. Dus ik had nog steeds het originele, niet-hernoemde bestand ("Map") in versiebeheer. Vanaf toen werkte het uitchecken prima.


0
2017-12-13 23:13