Vraag Wat is de juiste temperatuur voor een serverruimte?


Toen ik in onze serverruimte aan het werk was, merkte ik dat het erg koud was.

Ik weet dat de serverruimte koud moet zijn om de hitte van de servers te compenseren, maar misschien is het TE Koud.

Wat is een geschikte temperatuur om onze serverruimte te houden?


61
2018-05-22 06:44


oorsprong


Het hangt er van af. Veel moderne servers zijn perfect tevreden met de bedrijfstemperatuur van 45 graden celcius. USV's moeten de strijd met elkaar aangaan - gevechtsvliegtuigen houden daar niet van. Maar voor de server ... kan dat in orde zijn. Oude machines stikken op die temperatuur. - TomTom


antwoorden:


Aanbevelingen over de kamertemperatuur van de server variëren sterk.

Deze gids zegt dat:

Algemene aanbevelingen suggereren dat u niet onder de 10 ° C (50 ° F) of boven de 28 ° C (82 ° F) zou moeten gaan. Hoewel dit een breed bereik lijkt, zijn dit de extremen en het is veel gebruikelijker om de omgevingstemperatuur rond de 20-21 ° C (68-71 ° F) te houden. Om verschillende redenen kan dit soms een grote bestelling zijn.

Deze discussie op Slashdot heeft een verscheidenheid aan antwoorden, maar de meeste binnen het hierboven aangehaalde bereik.

Bijwerken: Zoals anderen hieronder hebben opgemerkt Google beveelt 26.7 ° C (80 ° F) aan voor datacenters.

Ook de American Society of Heating, Refrigerating and Air-Conditioning Engineers (ASHRAE) heeft onlangs hun aanbevolen tempatuurbereik bijgewerkt te zijn van 18 ° C-27 ° C (64.4 ° F-80.6 ° F).

Dit echter artikel agains benadrukt dat er nog steeds geen consensus over het onderwerp is. Zoals vermeld in het artikel zou ik willen benadrukken dat:

... door de thermostaat hoger te duwen, kan er ook minder tijd over zijn om te herstellen van een koelfout en is deze alleen geschikt voor bedrijven met een goed begrip van de koelomstandigheden in hun installatie.

IMO de meeste bedrijven zouden niet zo'n goed begrip hebben van de koelomstandigheden en dus zou het veiliger zijn in een kleine bedrijfsomgeving om de kamers wat koeler te laten zijn.

NB: Het is belangrijk op te merken dat er veel meer factoren zijn om in een server / dataroom te overwegen dan alleen de temperatuur, luchtstroming en vochtigheid bijvoorbeeld zijn ook belangrijke punten van zorg.


51
2018-05-22 07:00Google adviseert zelfs om het zelfs tot 80 ° F tegen te gaan voor energiebesparing. Er is hier een goed artikel: datacenterknowledge.com/archives/2008/10/14/... - gharper
Bedankt, ik zal het antwoord bijwerken om dat te vermelden, mijn oorspronkelijke antwoord was meer gericht op alledaagse serverruimtes voor kleine kantoren - waar IMO meer speelruimte biedt in het geval van storing in de koeling (of een grotere focus op luchtstroming, enz.). - mundeep
Iets belangrijk om in gedachten te houden is dat Google werkt met een verwacht foutmodel - in plaats van dure, fouttolerante servers zoals de meeste bedrijven, gebruikt Google in plaats daarvan zeer aangepaste fouttolerante software. Google verwacht volledig dat zijn servers op regelmatige basis zullen sterven (maar dat de software rond de storing rouleert). Dus in het kostenmodel van Google kan het logisch zijn om hun serverruimten op 80 graden uit te voeren, omdat de toename van (zeer goedkope) hardwarefouten gemakkelijk gecompenseerd wordt door de energiebesparingen. Zijn enkele dode $ 6000-servers een beetje besparing op elektriciteit in uw bedrijf waard? - David
wat is er mis met <50 & deg; F? Ik ben nieuwsgierig, omdat ik weet dat een paar datacenters in 'extreme' omgevingen gewoon naar buiten afkoelen om af te koelen ... en iemand zich Kryotech nog herinnert? het eerste bedrijf dat 1Ghz-consument PCsbut krijgt, super-koeling van de Athlon 600Mhz-processoren naar -40 & deg; - warren


Google's datacenter beste praktijken beveelt 80 graden aan:

Het verhogen van de temperatuur van het koude gangpad vermindert het energieverbruik van de installatie. Probeer niet je koude gangpad op 70F te laten lopen; stel de temperatuur in op 80F of hoger - vrijwel alle fabrikanten van apparatuur laten dit toe.

We rennen op 72, maar anderzijds vertrouw ik er niet echt op dat onze eigen kamer ontworpen is met luchtstroom in gedachten.


9
2018-05-22 07:26

Zoals anderen al hebben gezegd, is ergens in de jaren 70 F goed. Het is echter nog belangrijker om ervoor te zorgen dat het rack en de hardware erin kunnen "ademen". Als warme lucht in het rack of in een serverchassis wordt opgesloten, zal de lage omgevingstemperatuur niet echt goed zijn.


8
2018-05-22 13:37

Mijn serverruimte is ingesteld op 69 graden. We hebben één airconditioner die die ruimte bedient en deze draait 24/7 om de ruimte het hele jaar door op 69 graden te houden.


4
2018-05-22 06:50

18 ° C (65 ° F). Het is een beetje kouder dan het moet zijn, maar als iets niet lukt, geeft het ons een paar kostbare extra minuten om te reageren voordat het onherstelbaar heet wordt.


4
2018-05-22 20:51

Alle serverruimtes die ik heb gezien, liggen meestal tussen 20 ° C en 25 ° C, maar uit ervaring is gebleken dat hardware gevoeliger is voor variaties dan een bepaalde temperatuur. Ik heb hardware vaak zien falen na een hap van, zeg 4-5 ° C, zelfs als het van 20 tot 25 is.

Dus stabiliteit is een sleutel, evenals luchtstroom natuurlijk.


3
2018-05-22 09:16

Vergeet niet dat Google's advies van 80 ° F vrijwel geen kosten bevat voor het afsluiten van een datacenter wanneer het oververhit raakt door een onverwachte belasting of uitval van de airconditioning. Ze omvatten ook meer controle over de luchtstroom over kritieke componenten.


2
2018-05-24 00:45

Wij vinden dat de onze tussen 19C en 23C ligt met alarmen bij 28C - we zijn een blade-locatie van 98% HP, dus in het geval dat we bij dat alarmniveau komen, schakelen bepaalde servers / behuizingen hun lont uit om het algemene stroomverbruik te verlagen ( het wordt thermalogisch genoemd).


1
2018-05-22 06:57

In mijn ervaring hangt het af van de apparatuur. Ik weet dat een bedrijf drie serverruimtes had. De ene was ongeveer 80 ° F, de andere, met minder servers, was ongeveer 72 ° F en de derde, met slechts twee servers, was ongeveer 65 ° F. Nooit een probleem gehad in de tijd dat ik daar was, maar, zoals anderen al hebben gezegd, is 75 ° F of iets lager waarschijnlijk het beste, omdat het een beetje bewegingsruimte geeft als de AC uitvalt.


1
2018-05-22 19:23