Vraag Wat is de beste manier om c: \ gebruikers naar d: \ gebruikers onder vista / W7 [gesloten] te verplaatsen


Ik heb zojuist Windows 7 RC1 geïnstalleerd en wil c: \ gebruikers naar d: \ gebruikers verplaatsen.

Wat is de beste manier om dit te doen?


Vanwege het feit dat Windows 7 een gereserveerde partitie maakt die is gekoppeld als C: in de herstelconsole moest ik de volgende opdrachten gebruiken

robocopy /mir /xj D:\Users E:\Users
mklink D:\Users D:\Users /j

Beide D's in het mklink-commando zijn correct. Wanneer het systeem opnieuw wordt opgestart, wordt de schijf die D was in de herstelconsole de C-schijf.


62
2018-05-14 13:57


oorsprong


Goede vangst! Ik moet onthouden dat gereserveerde partitiedetail wanneer ik verhuis naar Windows 7 - Jimmie R. Houts
Zie deze gerelateerde vraag (voor Vista) en antwoorden: serverfault.com/questions/4624/... - Benjol
Ik kan geen opmerkingen achterlaten, dus ik schrijf dit in een antwoord. Iemand moet waarschuwen dat de optie / mir (die lijkt te staan ​​voor "mirror") in het voorbeeld: robocopy / mir / xj D: \ Users E: \ Gebruikers zullen alles in de E: \ gebruikers verwijderen die niet in de D staat : \ Users. Inderdaad, ik vraag me af of de optie / mir het echt nodig is. Ik eindigde met het verwijderen van veel van mijn bestanden in mijn niet-lege / Gebruikersmap van een oudere installatie.
Is het niet hilarisch dat de vraag als off-topic wordt afgesloten, maar toch een enorme aanhang heeft met ansichters en upvotes. - captcha
Het is omdat plebs deze site gebruiken om echte vragen als deze te stellen voor heel reële problemen, maar onze hoge en machtige overheersers vinden het nutteloos omdat ze dit materiaal jaren geleden hebben geleerd, in plaats van te worden gegooid in de massacraos die IT tegenwoordig is zoals wij . - David


antwoorden:


U kunt de volledige map C: \ Users eenvoudig naar een ander station verplaatsen nadat Windows is geïnstalleerd:

Waarschuwing: dit kan problemen veroorzaken als / wanneer u een systeemherstel moet uitvoeren

 1. Start op naar de installatiemedia en ga naar de opdrachtprompt (druk op Shift + F10 in het installatievenster)
 2. Gebruik Robocopy om C: \ Users te kopiëren naar D: \ Users: robocopy c:\Users d:\Users /mir /xj /copyall
  een. /mir vertelt robocopy om de mappen te spiegelen, hiermee worden alle bestanden gekopieerd
  b. /xj is erg belangrijk, dit vertelt robocopy om knooppunten niet te volgen. Als je dit vergeet, heb je veel problemen.
  c. /copyall zal alle attributen kopiëren inclusief ACL en Eigenaar info
 3. Controleer of de bestanden met succes zijn gekopieerd
 4. Verwijder c: \ Gebruikers
 5. Maak een knooppunt dat wijst naar d: \ Gebruikers: mklink c:\Users d:\Users /j

Dat is het. Ik gebruik dit proces sinds Vista zonder problemen RTM ging gebruiken.

Hier is een artikel dat verklaart het ook. Gebruik robocopy in plaats van xcopy net als in het artikel om mogelijke NTFS-machtigingsproblemen te voorkomen.

Update: Omdat ik het op de moeilijke manier ontdekte, dacht ik dat ik ook zou vermelden dat als je van plan bent om met deze methode 'Programmagegevens' of 'Programmabestanden' te verplaatsen, je teleurgesteld zult zijn om te ontdekken dat alles werkt zoals verwacht , maar Windows-updates worden niet meer geïnstalleerd. Ik weet niet zeker of dit is opgelost Win 7.

Update 2: @Benjol heeft een blogpost dat beschrijft een methode om de map met profielen te verplaatsen die de knooppunten opnieuw maakt die door deze methode worden weggelaten. Als u problemen tegenkomt met oudere apps, kijk hier dan om te zien of zijn methode het probleem verhelpt.


64
2018-05-14 14:511+ offline-verplaats + verbindingspunt meest eenvoudige oplossing - maar ik zou toevoegen dat een setup-script zonder toezicht dit ook tijdens de installatie zou kunnen doen ^^ - Oskar Duveborn
Dit is echt een goede hack ... en ik ben blij dat iemand alle stappen heeft gepost die nodig zijn om deze actie uit te voeren. - mrTomahawk
-1: Houd er rekening mee dat deze benadering NIET alle knooppunten opnieuw maakt die niet worden gekopieerd door robocopy (nb-robocopy kan knooppunten niet kopiëren, zelfs zonder / xj, het maakt nieuwe mappen aan). Dit zal de werking van Windows niet stoppen, maar zal waarschijnlijk oudere apps breken die op zoek zijn naar mappen zoals 'Mijn documenten' enz. - Benjol
Wijzig uw mapinstellingen om systeem- en verborgen bestanden te bekijken. De map Gebruikers zit boordevol kruispunten die (bijvoorbeeld) wijzen van Mijn documenten naar documenten, enz. Het is bedoeld voor achterwaartse compatibiliteit met oudere apps, dus afhankelijk van wat u hebt geïnstalleerd, merkt u mogelijk het verschil. - Benjol
+1 @Jimmie voor een gedetailleerde uitleg over hoe dit te doen. Ik ben echt doodziek van het feit dat Windows gewoon de baas wordt en gebruikersgegevens en applicatie-installatie installeert waar het ooit aanvoelt, zonder me eerst te vragen! WTF hebben ze het zo moeilijk gemaakt om te veranderen ?? Wat als mijn primaire partitie een SSD-schijf is en ik Windows daarop heb geïnstalleerd voor de prestaties? Ik wil echt niet dat Windows die partitie gebruikt als een godverrekte pancreas voor alles! - greatwolf


De gemakkelijkst en aanbevolen manier is om de individuele speciale mappen binnen een gebruikersmap te verplaatsen, zoals Documenten, Muziek, Video's, etc. U kunt dit doen met de volgende stappen:

 1. Klik met de rechtermuisknop -> eigenschappen
 2. Locatie tabblad
 3. Vul de gewenste locatie in en klik op 'verplaatsen'

Nadeel hiervan is dat hierdoor de hoofdmap 'Gebruikers' nog steeds binnenkomt.

De hard manier is veel ingewikkelder en riskanter:

In mijn zoektocht naar een oplossing, de enige   twee eenvoudige manieren om de gebruiker te verplaatsen   profielmaplocaties van de   systeem drive is om

 1. Stel de map Gebruikersprofiel in tijdens het instellen met behulp van een onbewaakt   bestand installeren.
 2. Verplaats de afzonderlijke mappen binnen uw gebruikersprofiel, wat kan zijn   gedaan met verkenner (die wordt bijgewerkt   de registersleutels   HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ Shell   Mappen en   HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer \ User   Shell-mappen).

Dit was echter niet goed genoeg voor   ik wilde mijn echte gebruikersprofiel   map die moet worden verplaatst naar een afzonderlijke map   partitie / volume, inclusief register   instellingen. Ik ontdekte dat het dat niet was   eigenlijk zo moeilijk, als je dat bent   comfortabel met massa-vervanging   registersleutels en waarden.

Hier is hoe ik mijn gebruikersprofiel heb verplaatst   plaats. Let op dat ik wilde   alle profielen verplaatst, inbegrepen   Openbaar en standaard, dus sommige hiervan   stappen kunnen worden overgeslagen als u dat niet doet   wil dat:

 1. Zorg voor een volledige back-up van uw systeem!
 2. Kopieer de oorspronkelijke standaardprofieldirectory naar de nieuwe locatie   (bijvoorbeeld van C: \ Users \ Default naar   D: \ Users \ Default).
 3. Kopieer de oorspronkelijke map Public Profile naar de nieuwe locatie (bijv.   van C: \ Users \ Public naar   D: \ Users \ Public).
 4. Navigeer naar HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows   NT \ CurrentVersion \ ProfileList.
 5. Wijzig de waarde van de standaardsleutel in de nieuwe locatie van het gebruikersprofiel   (bijvoorbeeld D: \ Users \ Default).
 6. Wijzig de waarde van de openbare sleutel in de nieuwe locatie van het gebruikersprofiel   (bijvoorbeeld D: \ Users \ Public).
 7. Wijzig de waarde van de ProfilesDirectory in de nieuwe gebruiker   profiellocatie (bijvoorbeeld D: \ Gebruikers).
 8. Op dit punt moet u opnieuw opstarten en weer inloggen als een ander   gebruiker die nog nooit eerder is ingelogd   en heeft daarom geen profiel   aangemaakt. In mijn geval, de   De beheerder heeft nog nooit ingelogd   voordat ik het zo heb ingeschakeld   Beheerder kan inloggen en gebruiken   dat. U kunt Beheerder inschakelen   inloggen door Computerbeheer te laden   en ga dan naar Gebruikersaccounts, bewerk de   eigenschappen voor Beheerder en vervolgens   Schakel het selectievakje Inloggen uitschakelen uit.
 9. Nadat u zich voor de eerste keer hebt aangemeld met het nieuwe gebruikersaccount, bent u   ziet "Desktop maken" en andere   dat soort dingen terwijl Windows dat is   uw profiel maken. Merk op dat de   een nieuw profiel moet worden aangemaakt in de   nieuwe locatie.      
  1. Probeer na het inloggen zoveel mogelijk applicaties te sluiten.   Hierdoor worden de meeste bestanden voorkomen   vergrendeld zijn zodat je niet kunt kopiëren   hen.
  2. Kopieer de volledige originele map met gebruikersprofielen van het origineel   locatie naar de nieuwe locatie (bijv.   C: \ Users * to D: \ Users). (Zie volgende   stap na het begin van het kopiëren).
  3. Er zijn een paar dingen om op te merken tijdens deze kopie. Er waren   duizenden .TMP-bestanden die dat waren   vergrendeld en zou niet kopiëren. Ik gewoon   sloeg deze bestanden over. Ik hield me vast   Alt-S zodat ik alle van de   overgeslagen bestanden en zorg ervoor dat daar   waren alleen .TMP-bestanden die werden overgeslagen.   Ja, dit heeft even geduurd, maar om   Ik was er zeker van dat ik alles kreeg   van mijn bestanden gekopieerd. Dit proces   kan waarschijnlijk gemakkelijker worden gemaakt met behulp van   de opdrachtprompt of powershell.
  4. Als er in uw geval enkele bestanden zijn die niet worden gekopieerd, kunt u deze uitvoeren   procexp.exe, een bestand dat wordt geleverd door   sysinternals. Doe dan een Find Handle   en zoek naar een deel van de bestandsnaam.   procexp zal u vertellen welke programma's   vergrendelt het bestand. Zo lang als jij   sloot zoveel programma's als je kon,   dit zou echter niet moeten gebeuren.
  5. Zoek en download een programma dat een Search & Replace uitvoert op de   register. Ik zal er geen voorstellen   omdat ik er geen heb gevonden   programma dat perfect werkte. ik   eindigde met het downloaden van een paar verschillende   freeware-toepassingen en alle gebruiken   hen.
  6. Gebruik het programma Register zoeken en vervangen om naar de   oorspronkelijke map met gebruikersprofielen en   vervang het door het nieuwe gebruikersprofiel   map (bijvoorbeeld zoeken naar "C: \ Gebruikers" en   vervangen door "D: \ Gebruikers". Let daar op   sommige van de applicaties die ik gebruikte zouden   alleen waarden wijzigen en geen sleutelnamen.   Echter, de sleutels die moesten zijn   chagned waren allemaal gerelateerd aan MuiCache.   Ik weet niet of deze echt nodig zijn   worden bijgewerkt. Ik wilde het gewoon maken   zeker.
  7. Uitloggen. Log opnieuw in met dezelfde gebruiker. Herhaal stap 14 tot daar   is niets meer om te vervangen. De   reden voor deze stap is die aan   uitloggen, sommige programma's lijken te updaten   het register met de oude gebruiker   profiel pad.
  8. Voer regedit.exe uit en voer een zoekopdracht uit naar het pad van het oorspronkelijke gebruikersprofiel en   zorg ervoor dat het niet bestaat. De   reden voor deze stap is omdat (als   opgemerkt in stap 13), vertrouwde ik er geen   van de Register Search & Replace   programma's die ik heb gebruikt. Ik heb uiteindelijk nodig gehad   om ongeveer een dozijn toetsen bij te werken   en waarden handmatig, sinds de zoekopdracht   & vervangen heeft ze gemist.
  9. Zodat u gemakkelijk programma's kunt vinden die het register niet gebruiken   en hard-gecodeerde profielpaden, hernoemen   uw originele profielmap (bijv.   hernoem C: \ Gebruikers naar C: \ ~ Gebruikers).
  10. Uitloggen. Meld u weer aan als uw gebruikelijke gebruiker. Alles zou moeten zijn   correct werken, behalve voor programma's   die een "hardcoded" gebruikersprofiel gebruiken   plaats.
  11. Er zijn twee eenvoudige methoden die kunnen worden gebruikt om programma's te vinden die gebruiken   een "hardcoded" profiellocatie en zijn   nog steeds op zoek naar de originele gebruiker   profiel pad. U kunt de   procexp.exe truc hierboven genoemd en   zoeken naar handvatten in het origineel   profiel locatie. Je kan ook   bewaak de oringal profiellocatie   om te zien of er nieuwe mappen of bestanden zijn   werden gecreëerd. Bijvoorbeeld in mijn   In Case heeft FolderShare een aantal mappen gemaakt   en bestanden in de map   C: \ Users \ MijnGebruikersnaam \ AppData \ Local \ FolderShare.   Dus, ik heb de FolderShare-instellingen bijgewerkt   om naar het andere pad te wijzen en   vervolgens de directory C: \ Users verwijderd   (merk op dat C: \ ~ Gebruikers nog steeds bestonden als   een back-up).
  12. Omdat u er nu zeker van bent dat al uw gegevens zijn verplaatst   (rechts ??????), kunt u het verwijderen   back-up van het originele gebruikersprofiel   locatie (bijvoorbeeld C: \ ~ Gebruikers).

Bron: verander de locatie van de gebruikersprofielen in Vista

Gezien het feit dat Microsoft het zo gemakkelijk maakte om de locatie van de speciale mappen te wijzigen, en zo moeilijk om de locatie van de hele structuur van de gebruikersmappen te veranderen, zou ik sterk adviseren jij om de gemakkelijke aanpak te nemen.


9
2018-05-14 14:33Yikes! Zou processen niet aanraden aan mijn ergste vijand :-) maar ... +1 omdat het werkt, ongeacht hoe rommelig het lijkt. Ik vraag me af wat voor andere dingen een dergelijke 'hack' de lijn zou kunnen doorbreken ...
Ik heb dit artikel gezien, maar ik wilde de hele gebruikersdirectory verplaatsen en wilde voorkomen dat ik in het register mopperde. - Scott
Ik wil hieraan toevoegen dat het probleem met het verplaatsen van alle "Speciale" mappen en niet Gebruikers is dat je AppData niet als een speciale map kunt verplaatsen, en dat steeds meer programma's hun caches, opslaan en grote hoeveelheden gegevens daar bewaren. - Aquarion
@Aquarion: MAAR de mappen Local, LocalLow en Roaming kan worden verplaatst met behulp van het tabblad locatie :) - Milind R
De technologische vooruitgang in vier jaar tijd is echt onbegrensd. De mogelijkheid om bijna elke afzonderlijke map in een map om te leiden, en elke afzonderlijke map in een subdirectory ervan, maar niet om gemakkelijk een van beide bovenliggende directory om te leiden, is zeker een verstandige beperking die duidelijk in het belang van de gebruikersbasis is. - Aquarion


Dit is het juiste proces

 1. Start op naar de installatiemedia en ga naar de opdrachtprompt (ik denk dat je eerst op reparatie moet klikken)
 2. Gebruik Robocopy om C: \ Users te kopiëren naar D: \ Users: robocopy c: \ Users d: \ Users / mir / xj /Kopieer alles
    een. / mir vertelt robocopy om de mappen te spiegelen, hierdoor worden alle bestanden gekopieerd
    b. / xj is erg belangrijk, dit vertelt robocopy om knooppunten niet te volgen. Als je dit vergeet, heb je veel problemen.
  c. / copyall zal alle attributen kopiëren inclusief ACL en Owner info
 3. Controleer of de bestanden met succes zijn gekopieerd
 4. Verwijder c: \ Gebruikers
 5. Maak een knooppunt dat wijst naar d: \ Gebruikers: mklink c: \ Gebruikers d: \ Gebruikers / j

Ik deed de Jimmie-instructies en ik werkte bijna. Ik had echter een vreemd probleem met IE, ik kon een bestand niet downloaden. Ik heb de oplossing gevonden om mijn download probleem op te lossen en het is gedocumenteerd Super gebruiker:


4
2018-04-22 02:27Bedankt. Ik kan het antwoord niet bewerken of ik voeg uw wijzigingen toe. - Scott
+1 voor de / copyall die ik lang geleden wilde toevoegen en er nooit mee in aanraking kwam. - Jimmie R. Houts


Sommige bronnen voor het "automatisch" verplaatsen van C: \ Gebruikers met een script zonder toezicht tijdens de installatie.

Microsofts heeft een KB met enkele problemen omringende bewegende speciale mappen die handig kunnen zijn om door te lezen.

Als het gaat om het script zonder actie zelf, is er een element met de naam FolderLocations dat een ProfilesDirectory-kind heeft dat u als zodanig kunt opgeven:

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="oobeSystem">
<component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup"
publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS"
processorArchitecture="x86">
<FolderLocations>
<ProfilesDirectory>d:\users</ProfilesDirectory>
</FolderLocations>
</component>
</settings>
</unattend>

Hier zijn de Microsoft-artikelen over implementatie van Vista waaronder hoe om te gaan met unattend.xml en hier is de beste bron die ik heb gevonden van de extended Hoe speciale mappen artikel door Ramesh Srinivasan verplaatsen die in de diepte uitleggen hoe dit te doen en waar je op moet letten (inclusief het feit dat zelfs nadat dit script zonder toezicht is uitgevoerd, bijvoorbeeld als een argument voor setup.exe, er nog steeds knooppunten zijn zoals c: \ documenten en instellingen die punten naar de oude locatie die u handmatig moet herstellen (indien mogelijk)).


2
2018-05-21 14:37Dit is de gemakkelijkste manier om gebruikersprofielen op een andere locatie te maken. Alle andere, onofficiële manieren, zoals knoeien met juncties die bestanden kopieerden of verplaatsen, gaven me de volgende melding: "De gebruikersprofielservice is mislukt door de aanmelding. Gebruikersprofiel kan niet worden geladen." profielfout. - XP1
Windows 8: gebruikersprofielen verplaatsen naar een andere partitie of schijf in Windows 8: eightforums.com/tutorials/... - XP1
Windows 7: Gebruikersaccounts maken op een andere partitie of schijf tijdens de installatie van Windows 7: sevenforums.com/tutorials/... - XP1


"C:\users" is een systeemmap die gelijk is aan "C:\Documents and Settings" op Windows XP / 2000 / NT, en hierdoor was het echt moeilijk, zo niet onmogelijk om de map te verplaatsen. Er zijn verschillende manieren om dit probleem te omzeilen door de submappen te verplaatsen via de TweakUI of een vergelijkbare hack in plaats van de bovenliggende map en er zijn veel berichten hierover:

http://www.tech-recipes.com/rx/1409/move-your-documents-and-settings-username-profile-off-of-the-c-drive/

http://support.microsoft.com/kb/236621

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;314843

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;q310147&ID=KB;EN-US;q310147

Maar met betrekking tot Vista / Windows 7 lijkt het alsof dit proces eenvoudiger is geworden. Hier zijn enkele berichten die je vertellen hoe je dit moet doen met Vista, wat in essentie is wat Windows 7 is:

http://www.ehow.com/how_2064387_relocate-user-files-windows-vista.html

http://www.technospot.net/blogs/how-to-move-users-folder-to-different-location-in-windows-vista/

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/moving-your-personal-data-folders-in-windows-vista-the-easy-way/


1
2018-05-14 14:26Zoals ik zei op mijn antwoord, jij kan niet verplaats C: \ Gebruikers naar een ander station. Terwijl uw koppelingen worden herhaald, kunt u enkele 'speciale mappen' daarin verplaatsen, maar de verplaatsing van C: \ Gebruikers is niet mogelijk.


Dit is een beetje laat ...

De problemen met het verplaatsen van c: \ gebruikers naar een andere schijf kunnen worden voorkomen door afzonderlijke profielen te verplaatsen in plaats van de hele map.

Als u een kruising verlaat in c: \ -gebruikers die linken naar de nieuwe map, blijven alle paden werken, net als met de Jimmie Houts-oplossing, maar ik verplaats geen beheerder, netwerkdienst, openbaar enzovoort, dus alle normale systeemfuncties, zoals Windows-update, blijven werken zoals normaal.

Ian


1
2018-05-05 08:44

Ik heb lang onderzoek gedaan naar hetzelfde. Het kan niet worden gedaan. U kunt de "speciale" mappen (Documenten, Mijn muziek, enz.) Verplaatsen, maar u kunt de map niet verplaatsen gebruikers directory.


0
2018-05-14 14:26Ik kon de gebruikersdirectory verplaatsen. - Scott