Vraag Wat is het verschil tussen een beheerde en onbeheerde switch?


Ik heb wat documentatie gezien die het gebruik van een onbeheerde switch bespreekt. Wat is het verschil in functionaliteit / prestaties / enz. tussen een onbeheerde en beheerde switch?


66
2017-07-28 23:40


oorsprong
antwoorden:


Unmanaged switches - Deze switches hebben geen configuratie-interface of opties. Ze zijn plug-and-play. Ze zijn meestal de minst dure switches, te vinden in huis, SOHO of kleine bedrijven. Ze kunnen op het bureaublad of in een rek worden gemonteerd.

Beheerde switches - Deze switches hebben één of meerdere manieren, of interfaces, om de werking van de switch aan te passen. Gangbare managementmethoden omvatten: een seriële console of opdrachtregelinterface toegankelijk via telnet of Secure Shell; een ingesloten SNMP-agent met eenvoudig netwerkbeheerprotocol waarmee beheer vanaf een externe console of beheerstation mogelijk wordt; een webinterface voor beheer vanuit een webbrowser. Voorbeelden van configuratiewijzigingen die u kunt doen via een beheerde switch zijn onder meer: ​​functies inschakelen zoals Spanning Tree-protocol; stel poortsnelheid in; maken of wijzigen van VLAN's, enz.

Twee subklassen van beheerde switches worden vandaag op de markt gebracht:

Slimme (of intelligente) schakelaars - dit zijn beheerde switches met een beperkte set beheerfuncties. Evenzo zijn 'web-managed' switches schakelaars die tussen een onbeheerde en beheerde markt vallen. Voor een prijs die veel lager is dan een volledig beheerde switch, bieden ze een webinterface (en meestal geen CLI-toegang) en kunnen ze basisinstellingen configureren, zoals VLAN's, poortsnelheid en duplex. [10]

Enterprise Managed (of volledig beheerde) switches - Deze hebben een volledige set beheerfuncties, waaronder Command Line Interface, SNMP-agent en webinterface. Ze kunnen extra functies hebben om configuraties te manipuleren, zoals de mogelijkheid om configuraties weer te geven, te wijzigen, te back-uppen en te herstellen. Vergeleken met slimme schakelaars hebben Enterprise-switches meer functies die kunnen worden aangepast of geoptimaliseerd en die over het algemeen duurder zijn dan 'slimme' switches. Enterprise-switches zijn meestal te vinden in netwerken met een groter aantal switches en verbindingen, waarbij gecentraliseerd beheer een aanzienlijke besparing betekent in administratieve tijd en moeite. Een stapelbare switch is een versie van switch die door het bedrijf wordt beheerd.

Bron: http://en.wikipedia.org/wiki/Network_switch

Ik zou in meer persoonlijk detail uitleggen, maar de wiki verklaart het vrij goed.


58
2017-07-28 23:46

De meeste beheerde switches bieden u functies zoals:

  • Bekijk de bridgingtabel om te zien welke MAC-adressen aan een bepaalde poort zijn gekoppeld
  • Bekijk foutstatistieken voor elke poort
  • Bekijk pakketverzending / ontvang statistieken voor elke poort
  • Set duplex / snelheid onderhandeling (of het ontbreken daarvan) op een per poort basis
  • Bekijk power-over-Ethernet-status en huidige draw voor elke poort (indien van toepassing)

Meestal is er een TELNET, seriële en / of web-gebaseerde interface om te communiceren met de switch.

Met veel beheerde switches kunt u het apparaat met het SNMP-protocol pollen om de hierboven beschreven informatie te gebruiken in grafieken, waarschuwingen, enz. (Let op: sommige low-end managed switches, zoals de Dell 27xx-serie, hebben geen SNMP-functionaliteit!)

De meeste beheerde switches ondersteunen tegenwoordig dingen als 802.1D spanning tree, 802.1q VLAN's en 802.3ad link aggregatie, en de beheerinterface biedt u de mogelijkheid om deze verschillende functies te configureren. U kunt meestal poort-VLAN-lidmaatschappen instellen, aggregatiegroepen koppelen en spanningsboomparameters beheren allemaal vanuit een web- of opdrachtregelinterface.

Een groot aantal beheerde switches is genomen om de Cisco-opdrachtregelinterface (HP ProCurve, Dell PowerConnect om een ​​paar te noemen) te emuleren, zodat iemand met Cisco-specifieke kennis deze schakelaars eenvoudig kan configureren.


18
2017-07-28 23:48

Als u zich afvraagt ​​of het de moeite waard is om te upgraden naar beheerde switches, zijn hier enkele criteria:

  • Veiligheid. Heb je het vermogen nodig om in- en uitschakelen van poorten, overeenkomen met poorten met MAC-adressen en VLANS instellen?

  • Prestatie. Moet je controleren en vorm verkeer van individuele poorten of schakelaars? Hebben uw klanten realtime prestatie-eisen (SLA's of statistieken die u moet ontmoeten)? Doe je hebben VOIP ingesteld en willen betere QoS functies op het lokale netwerk?

  • Beheer. Wilt u het vermogen om gemakkelijk te kunnen zien netwerkprestaties over verschillende klanten? Heb extra assistentie bij probleemoplossing connectiviteit of andere kwesties? Integreer uw switches in uw SNMP-beheertool voor logboek bestandscorrelatie?

  • Willekeurige functies. Heb je de behoefte voor linkaggregatie of de andere willekeurige functies alleen aangeboden door beheerde switches?


8
2017-07-29 02:15

Nog een ding: de meeste beheerde switches staan ​​een bepaalde vorm van poortbinding toe (zodat u meerdere NIC's in een apparaat kunt gebruiken om de bandbreedte effectief te vermenigvuldigen met de switch.) VLAN-ondersteuning wordt vaak niet gevonden op onbeheerde switches, maar wordt vaak gebruikt bij beheerde degenen.


5
2017-07-29 00:32

Onbeheerde switches hebben een ingesteld gedrag dat werkt vanaf het moment dat ze worden ingeschakeld totdat ze worden uitgeschakeld.

Beheerde switches hebben normaal gesproken instellingen die op afstand kunnen worden gewijzigd. Dit kan onder meer draaiende poorten in- of uitschakelen, poortsnelheden beheren, throttling, segmentering en meer.


3
2017-07-29 00:22(onbeheerde switches) ... of totdat ze breken. - David Mackintosh


onbeheerde switches zijn standaard plug-and-play-switches zonder configuratie, beheer of bewakingsopties op afstand, hoewel veel ervan lokaal kunnen worden bewaakt en geconfigureerd via LED-indicatoren en DIP-switches. Deze goedkope switches worden meestal gebruikt in kleine netwerken of om tijdelijke werkgroepen toe te voegen aan grotere netwerken.

Beheerde switches ondersteuning van SNMP (Simple Network Management Protocol) via ingesloten agents en een opdrachtregelinterface (CLI) die toegankelijk is via seriële console, Telnet en Secure Shell. Deze switches kunnen vaak als groepen worden geconfigureerd en beheerd. Meer recent beheerde switches kunnen ook een webinterface ondersteunen voor beheer via een webbrowser.


-1
2018-02-12 08:33Deze vraag is al vele malen beantwoord. Uw antwoord biedt geen extra waarde.