Vraag Hoe maak ik een lijst van alle aangesloten Salt Stack-minions?


Soms hangt mijn saltmaster nog een tijdje aan salt '*' test.ping wachten op verslagen volgelingen om te antwoorden. Is er een manier om een ​​lijst met verbonden minions te zien, ongeacht of ze reageren op test.ping?


67
2017-08-06 14:58


oorsprong
antwoorden:


Het officiële antwoord:

salt-run manage.up

Ook nuttig zijn:

salt-run manage.status

salt-run manage.down

82
2017-10-23 19:09"salt-run -d" Geeft een volledige lijst van alle modules die u kunt uitvoeren met salt-run, zeer de moeite van het lezen waard - Chris Huang-Leaver
salt-run manage.versions is ook best handig (rapporteert de versies van minions die worden vergeleken met de master) - sxc731


Van het hoofdtype:

ls -1 /var/cache/salt/master/minions

of:

ls -1 /etc/salt/pki/master/minions

Het invoeren van een defecte zoutvraag (bijv. Zout '*' -) zal ook een lijst van alle minions teruggeven, elk gevolgd door een bericht dat de opdracht niet beschikbaar is. Je kunt de vreemde karakters grepen / wegsnijden. Geen van deze opties is bijzonder elegant en de laatste behandelt de time-out niet, maar het werkt terwijl ik op zoek ben naar een antwoord op een soortgelijke vraag; "Hoe alle geassocieerde volmachten op te sommen via de saltstack python api?".


10
2017-08-09 19:45Ik denk dat er iets moet zijn veranderd / var / cache / salt / master / minions lijkt nu een niet-bestaande locatie te zijn, / etc / salt / pki / master / minions is nog steeds goed om te doen. - Oliver Dungey


"salt-key -L" toont alle minions waarvan u de publieke sleutels op uw master hebt geaccepteerd.


6
2017-08-27 23:10Bedankt, maar dit geeft geaccepteerde minion-sleutels aan, geen verbonden minions. - Petrus Theron


Ik denk dat je de korrelsmodule kunt gebruiken om dit te bereiken:

salt '*' grains.get id

1
2018-02-17 06:48

Er zijn enkele nieuwe opdrachten dat maakt het veel gemakkelijker,

salt-run manage.alived Druk een lijst af van alle minions die hoger zijn in overeenstemming met Salt's aanwezigheidsdetectie (er worden geen commando's naar minions gestuurd)

salt-run manage.allowed Druk een lijst af van alle minions die hoger zijn in overeenstemming met Salt's aanwezigheidsdetectie (er worden geen commando's naar minions gestuurd)

salt-run manage.not_alived Druk een lijst af van alle volgelingen die NIET omhoog zijn volgens Salt's aanwezigheidsdetectie (er worden geen opdrachten verzonden)

salt-run manage.not_allowed Druk een lijst af van alle volgelingen die NIET omhoog zijn volgens Salt's aanwezigheidsdetectie (er worden geen opdrachten verzonden)

salt-run manage.not_joined Druk een lijst af van alle volgelingen die NIET omhoog zijn volgens Salt's aanwezigheidsdetectie (er worden geen opdrachten verzonden)


0
2017-09-04 03:09

Om ping naar alle minions te maken, probeer op salt master node:

salt '*' test.ping 

-6
2017-07-22 12:28Heb je de vraag gelezen? Het gaat specifiek over alternatieven voor uw methode, omdat dit in sommige gevallen niet werkt. - Sven♦