Vraag Vervang serververvanging die op Linux draait


Ik werk al enkele jaren als een systeembeheerder en waar ik steeds op terugkom, is dat gebruikers zoals Microsoft Outlook de Exchange-functies willen gebruiken. Ik heb mijn deel van de commerciële alternatieven geprobeerd, maar meestal ontbreekt er een fundamentele functie of zijn er stabiliteitsproblemen.

In het kort ben ik op zoek naar een alternatief voor Microsoft Exchange met de volgende kenmerken:

 • Verificatie via SQL of LDAP
 • Heeft een solide, comfortabele webinterface voor de gebruikers wanneer deze zich op een andere locatie bevinden
 • Ondersteunt replicatie en taakverdeling (als één mislukt, moet de tweede al actief zijn)
 • Outlook-clientondersteuning (of een werkelijk goede alternatieve klant)
 • Middelenreservering (vergaderzalen, projectoren, bedrijfsjet, enz.)
 • Kalender (gedeeld / privé) en e-mail (als dat niet duidelijk was)
 • (Optioneel) Een platformonafhankelijke client voor ons * nix-gebruikers.
 • (Optioneel) Zakelijke supportcontracten beschikbaar
 • (Optioneel) Een open-source software is een pre

Bewaar uw antwoorden zo gedetailleerd mogelijk om te bepalen of u de software met succes hebt geïmplementeerd en of deze aan de behoeften voldoet. Als ik een lijst wilde van beweerde alternatieven , Ik zou het gewoon googelen.

Ik heb persoonlijk Binary Server, Novell Groupwise, Postfix / Cyrus-materiaal van eigen bodem en uiteindelijk het 'echte' geprobeerd, omdat die gebruikers gewoon van Exchange houden.

Help me alstublieft om een ​​goed alternatief te vinden.


70
2017-07-04 11:14


oorsprong


Uitstekende vraag en ik ben ook geïnteresseerd in de antwoorden. Daarnaast ben ik op zoek naar een klant die een haalbaar alternatief is voor Outlook. Cross-platform zou ideaal zijn, maar op zijn minst moet het draaien op Windows. Evolutie is het dichtstbijzijnde dat ik heb gevonden in functionaliteit, maar dat niet op Windows zal draaien. - John Gardeniers


antwoorden:


Zimbra is een uitstekend opensource, op linux gebaseerd alternatief voor Exchange. Het combineert Apache Tomcat, Postfix, MySQL, OpenLDAP en Lucene in een enkel, goed gedefinieerd pakket. Het biedt:

 • LDAP-verificatie
 • Kalendaring, reservering van resources en informatie over beschikbaar / bezet
 • De mogelijkheid om verbinding te maken via Outlook en een eigen Zimbra-client
 • Uitstekende webinterface
 • Staat installatie en replicatie van meerdere servers toe

Het is gratis beschikbaar, met de optie om te betalen voor een ondersteunde versie. Ik heb Zimbra gebruikt voor een aantal organisaties die niet voor Exchange hebben betaald of konden betalen en ze zijn er allemaal erg blij mee.


44
2017-07-04 12:30Werkt het met Outlook? - chris
Volgens de Zimbra-webpagina krijgt u de Outlook-connector als u de Enterprise-versie koopt. - Andrioid
Ik heb meestal de netwerkeditie gebruikt, die wel de connector heeft, maar ja het lijkt erop dat u alleen de Outlook-connector bij de netwerkeditie krijgt, maar deze is nog steeds aanzienlijk goedkoper dan Exchange. Als alternatief kunt u de Zimbra-desktopclient gebruiken of POP of IMAP gebruiken om verbinding te maken met Outlook. - Sam Cogan
Ik gebruik Outlook met Zimbra waar ik werk. Het heeft altijd goed gewerkt voor mij. - Scott
@scott: gebruik je het gewoon met imap voor e-mail of gebruik je het ook voor het kalanderen? - chris


Bij mijn laatste baan heb ik ons ​​gemigreerd van Intermedia's Exchange-service naar Kerio Mail Server. Het heeft geweldige webmail (veel eenvoudiger en lichter dan OWA), LDAP, ActiveSync en ondersteuning voor NotifyLink / Sync. Het lijkt op Exchange voor iedereen die Outlook of Entourage gebruikt. GAL, reservering van resources, kalenders, ingebouwde spam en AV.

Slaat alles op in platte RFC822-bestanden, dus geen brak Exchange-winkel, heeft een geweldige beheerinterface en uitstekende ondersteuning.

Het doet echt bijna alles wat Exchange doet, maar is lichter, vereist geen extra hardware of licentiekosten. Ik vond het geweldig terwijl ik bezig was.


15
2017-07-04 14:42Nog een stem voor KMS hier. We doen er nu al meer dan een jaar zaken mee en het is veel eenvoudiger om het te beheren dan welke Exchange-configuratie waar ik in het verleden mee heb gewerkt. We gebruiken het omdat we een puur Mac- en Linux-winkel zijn, maar de bedrijfstypen wilden nog steeds Outlook (of Entourage in ons geval) hebben. - Kamil Kisiel


Een andere optie is Scalix.

Van uw lijst ondersteunt het:

 • Verificatie via SQL of LDAP.
 • Heeft een solide, comfortabele webinterface voor de gebruikers wanneer deze zich op een andere locatie bevinden
 • Ondersteunt replicatie en taakverdeling
 • Outlook-clientondersteuning (of een echt goede alternatieve client)
 • Middelen reserveren
 • Kalender (gedeeld / privé) en e-mail
 • Een platformonafhankelijke client voor ons * nix-gebruikers - ik zou willen voorstellen alleen de webinterface te gebruiken.
 • Zakelijke supportcontracten beschikbaar
 • Het is meestal open-source.

Bovendien ondersteunt het

 • ActiveDirectory-integratie en MMC-plug-ins.
 • Mobiele clients, via WAP, via ActiveSync (binnenkort, blijkbaar), via NotifyLink (voor Blackberry, nu)
 • Migratiehulpmiddelen om uw Exchange-systeem over te zetten

Volledige vergelijkingstabel van alle Scalix-versies is hier

Ik heb het in het verleden ingezet als een fatsoenlijke vervanging voor Exchange. De Outlook-plug-in kan een beetje achterblijven bij de huidige versie van outlook - bijvoorbeeld 6 maanden voor een plug-in voor Outlook 2007.

De laatste keer dat ik controleerde waren de prijzen goed, maar niet fantastisch gunstig in tegenstelling tot Exchange.


12
2017-07-04 22:20We hebben toen contact opgenomen met Scalix en gevraagd of we hun Outlook-plug-in konden proberen voordat we 50 licenties kochten. 'Nee' zeiden ze. - Andrioid
Dat is interessant, want je kunt een 30-daagse proefversie van 50 gebruikers van Scalix Enterprise krijgen, inclusief de Outlook-connector: scalix.com/enterprise/products/trial.php. - Daniel Lawson


Misschien niet precies wat u zoekt, maar:

Heb je overwogen om over te schakelen naar Google apps? Ze hebben nu een Outlook plug-in.


7
2017-07-04 20:30De Google Apps-optie is een goede optie om te overwegen, vooral voor kleine tot middelgrote bedrijven. Ik heb het voor verschillende kleine domeinen gebruikt en ook een middelgrote universiteit bijgestaan ​​bij de overgang van hun e-mailsystemen, allemaal met positieve resultaten. Wees voorzichtig met eventuele aangepaste vereisten. Als u e-mail moet archiveren of concurrerende e-mailsystemen moet gebruiken, kan de complexiteit aanzienlijk toenemen. Zorg er wel voor dat u de nodige zorgvuldigheid betracht voordat u de overstap maakt. - SteveM


Open Xchange

Ja, ik ben een beetje laat voor het feest en niet een beetje verbaasd dat OX niet genoemd is. Ik ben er vrij zeker van dat het voldoet aan en / of de vereisten van het OP overschrijdt. En voor een andere optie, houd uw oor op de rails om te zien waarmee Cisco werkt PostPath wat een veelbelovend Exchange-alternatief was.


4
2017-09-27 02:04

Heb je er ooit van gehoord? Kolab? Het is Vrije Software (GPL). U kunt ondersteuningscontracten kopen, als u: Kolab Systems AG.

Kolab combineert OpenLDAP, Postfix, Cyrus IMAP, Apache, SASL en OpenSSL plus een eigen lijmcode om alle functies te ondersteunen waar u om hebt gevraagd, inclusief de optionele.

U kunt Outlook gebruiken als een client of een standaard POP / IMAP-mailclient, of zijn eigen inheemse Kolab-klant, genaamd 'Kontact' (beschikbaar voor * nix en voor Windows).


4
2017-08-02 15:48

Je hebt OBM van Linagora. Het belangrijkste doel is om Exchange te vervangen. Het grootste deel van de website is in het Frans, maar u kunt waarschijnlijk contact met hen opnemen en informatie krijgen.


3
2017-07-04 11:18Ga direct naar de obm-site: obm.org/doku.php - wazoox