Vraag Kan Mac OS X binnen Docker worden uitgevoerd?


Kan Mac OS X binnen Docker worden uitgevoerd? Zo ja, een suggestie over hoe?

En zou het headless lopen, of zou er een mogelijkheid zijn om op afstand verbinding te maken met de GUI?

Bedankt,

Simone


70
2018-06-24 06:05


oorsprong


Mogelijk duplicaat van serverfault.com/questions/573378/... - neutrinus


antwoorden:


Docker biedt methoden voor het beheer van containers op OS-niveau en is gebouwd bovenop de native functies van Linux voor containervaststelling op OS-niveau. Alle containers die op een systeem worden uitgevoerd, delen dezelfde kernel; Mac OS X gebruikt de Linux-kernel niet, maar eerder een mach-kernel, zodat deze op dit moment niet in een Docker-container kan worden uitgevoerd.

U kunt Docker uitvoeren op je Mac gebruikt een virtuele machine, maar containers die op die instance draaien zouden Linux moeten draaien.

Nu Docker gebruik maakt van libcontainer in plaats van LXC als basis, is het mogelijk dat de portering van libcontainer in de toekomst op een dag toestaat voor het draaien van Windows- en Mac OS Docker-containers op die systemen, maar het zou afhangen van geschikte OS-functies die beschikbaar zijn voor rekening houden met containervervoer.


45
2018-06-25 04:36so [Mac] cannot be run inside a Docker container at this time. <- Zijn er hier updates over? Of zijn we nog steeds beperkt tot pure Linux-applicaties? - Hippo
Tegenwoordig (januari 2017) start docker op Windows-platform en kan Windows- of linux-kernel-gebaseerde afbeeldingen uitvoeren, maar niet allebei op hetzelfde moment - MaxXx1313


Het uitvoeren van een OSX VM in een Docker-container is mogelijk. Kijk eens naar https://github.com/Cleafy/sxkdvm bijvoorbeeld.


16
2018-05-19 04:40