Vraag Zijn kale stalen vloertegels geschikt voor een serverruimte?


We gaan binnenkort naar een nieuw gebouw. Het grootste deel van het gebouw heeft een verhoogde toegangsvloer bestaande uit 600x600mm vierkante tegels; gegalvaniseerd staal gecoate MDF. (Het dichtstbijzijnde equivalent dat ik kan vinden is Tate Woodcore.) Deze tegels worden voorgeboord en op de hoeken geschroefd om stapels op de betonnen vloer te ondersteunen. De leegte is ongeveer 4 ".

De communicatieruimte, op de 2e verdieping, heeft ook deze tegels. Onze specificatie was dat ze een slijtvast, antistatisch vinyl aan de afzonderlijke tegels zouden hechten, zodat ze later gemakkelijk konden worden opgetild. Het is nu duidelijk dat dit geen goed idee is, omdat het vinyl op de juiste manier moet worden gesneden en gevoelig is voor beschadiging en rucking aan de hoeken van de tegels.

De keuze waar ik nu voor sta, is om de vloertegels geheel te vervangen door iets wat meer geschikt is, of om gewoon de bestaande kale tegels te polijsten en erbij te blijven (de laatste is eigenlijk hoe we de kamer vonden).

Kale tegels zouden zeker gemakkelijker en goedkoper zijn, maar zal een kale metalen vloer me problemen bezorgen die ik alleen kan verzachten door ze te vervangen?

Notes

  • Er is geen ventilatie vereist in de vloerruimte. Er is alleen kracht, vezels en veel Cat6.
  • We hebben ~ 4 ton koeling van twee aan het plafond gemonteerde A / C-units
  • Op volle capaciteit hebben we 4 cabines (3 servers en een MDF). Er zal niets anders in de kamer worden opgeslagen.

16
2017-10-02 17:21


oorsprong


Slechts 4 inches ruimte onder de vloer in uw serverruimte? Dat begint hard te zuigen zodra je er kabels onder nodig hebt. - HopelessN00b
@ HopelessN00b. 4 inch is een normale standaard voor bedrading van de kantoorvloer - en in een DC met overheadkoeling zou dit niet echt een probleem moeten zijn. - Ben Lessani - Sonassi
@SmallClanger - dit zorgt voor interessante lectuur, esdtile.com/charged-questions/... - Ben Lessani - Sonassi
@ HopelessN00b Het is niet zo erg, eigenlijk. Al onze cat6, kracht en diensten zijn aanwezig en er is veel ruimte. - SmallClanger


antwoorden:


Geen probleem, voor zover ik weet. Ik ben een paar jaar geleden betrokken geweest bij 2 server-room builds met vergelijkbare verdiepingen. Nooit problemen gehad behalve dat metaal een slipgevaar kan zijn. Als het te glad is, kun je altijd wat antisliplaag aanbrengen op de tegels.

Ik heb echter een paar aanbevelingen:

  • Het kan geen kwaad om een ​​kleine luchtstroom onder de vloer te hebben. CAT6 en kracht verdrijven wat warmte. Ook kan condensatie optreden. De gaten die u snijdt voor de bekabeling gaan de rekken in terwijl ze meestal met kabel zijn gevuld en weinig luchtstroom hebben. Vervang gewoon 2 tegels (1 aan de koude kant van de kamer, 1 aan de warme kant) met een rooster. (Of snij een gat in een plaat en plaats een rooster over dat gat.) Natuurlijke convectie zal de rest doen.
  • Je zult sowieso een goede elektrische aarde voor de rekken moeten meenemen. Bevestig het ook op de vloer. Kost je geen extra en het kan zeker geen kwaad.
  • Dit is meer een algemeen advies bij het omgaan met AC-eenheden. Als ze een vloeibaar koelmiddel gebruiken, installeer dan een vloeistofdetector / alarm onder de vloer. Een koelvloeistoflekkage (in de AC-unit zelf of in het leidingwerk naar de condensors buiten) kan een tijdje ongemerkt blijven zolang de koelcapaciteit niet te sterk wordt beïnvloed. Maar u wilt niet dat de koelvloeistof onder de vloer komt. Houd er rekening mee dat chemicaliën in het koelmiddel de neiging hebben om plastic afscherming rond uw kabels op te lossen!

19
2017-10-02 18:02Goede punten, bedankt. Ik heb een APC-milieumonitor met een lekdetector ingeschakeld. De luchtstroom kan een probleem zijn, omdat de briesblokmuur onder de vloer door gaat en zelfs de kabelinvoerpunten doorboord zijn. - SmallClanger
Ze moeten vuurbestendig zijn. Een andere reden waarom ik de luchtstroom onder de vloer noemde, omdat ik een aantal serverruimtes met schimmel en zelfs een paar paddestoelen onder de vloer heb gezien. Warmte, een beetje vocht, stof en een paar sporen is voldoende. Als er wat luchtstroom is, kan de AC de lucht tenminste drogen. - Tonny
Oh, ik twijfel niet aan de vuurafdichting, maar wees erop dat je gelijk hebt dat er geen andere punten van luchtstroom voorbij de toegangspunten van het rek zijn, die behoorlijk dik zijn met kabels. Net zoals ik nogal ben ingenomen met het idee om een ​​champignonkwekerij aan de kant te beginnen, denk ik dat ventilatie een goede zaak is. :) - SmallClanger


Dat vloersysteem lijkt erg op wat we bij een vorige baan hadden en over de verhoogde vloerpanelen hadden we ESD-tapijttegels van identiek formaat. Ik heb geen idee welk merk het was, maar een snelle Google voor ESD carpet tilesgaf me dit, voor een

De tapijttegels die we hadden waren vrij dik en zwaar (7 of 8 mm dik, zou ik kunnen raden) en waren op de vloerpanelen geplakt, maar de lijm was niet te sterk en ze waren gemakkelijk op te trekken als dat nodig was. We hebben nooit lijm opnieuw aangebracht om ze tegen te houden, ze waren zwaar genoeg om gewoon te zitten.

De enige foto die ik kan vinden is deze explosie uit het verleden (man, ik hield van die MicroVAXen en die AlphaServer 2100 4/275!):

enter image description here

Kijkend naar de foto, herinner ik me dat de tapijttegels verschoven waren ten opzichte van de vloerpanelen. We sleepten de hele tijd dingen over het tapijt en de tegels raakten nooit los of leden geen enkele schade.


15
2017-10-02 17:55Ik had geen tapijt overwogen. Ik ben er nu niet zo happig op, deels omdat ik de aannemers niet vertrouw om de juiste dingen te krijgen (omdat zij het waren die het verkeerde vinyl kochten) en ik al eerder statische problemen had op tegels, ik was ervan verzekerd " ESD-safe ". (Goede foto, ik weet zeker dat andere Vax 'Ernie' wordt genoemd.) - SmallClanger
Ik vraag me af of het vak aan de rechterkant van de foto Big Bird is? - Tonny
Nee, de AlphaServer links van Bert en Ernie was BigBird en de HP 9000-toren op het bureau met het financiële systeem heette TheCount. - Ward♦
De ESD-mogelijkheden van de tegels zijn nooit echt getest, omdat zelfs met de A / C draaien, het nooit erg droog in de kamer is gekomen (een goed punt over het regenachtige weer in Vancouver). - Ward♦
@Ward Ik herkende de Alpha. Al een tijdje geleden dat ik die in het wild tegenkwam. Ik moet nog steeds een Alpha-werkstation ergens op zolder hebben, maar ik heb het al zeker 15 jaar niet gebruikt. Zou waarschijnlijk een archeologische opgraving nemen om het te krijgen :-) - Tonny


Allereerst weet ik dat dit een oude draad is. Maar ik heb altijd de neiging gehad om ondanks hun leeftijd discussies te beantwoorden, want ze zijn altijd een goede informatiebron voor toekomstige bezoekers!

Met betrekking tot de vraag van het OP over woodcore-panelen zijn er nog een aantal leveranciers, maar geloof me, woodcore toegangsvloeren worden NIET zelden gebruikt. Ja, ze hebben in het verleden gewerkt, maar de meeste mensen zijn geschokt dat je een brandbaar materiaal in je datacenter introduceert.

Met betrekking tot de 4 "" leegte ", zou dat verwijzen naar de hoogte van de verhoogde vloer." 4 "is echt in het rijk van" low profile vloer ", die gewoonlijk 6" en minder zijn. Ze zijn voor stroom- en gegevenskabels, niet voor lucht.

Vraag een HVAC-technicus naar vloerverluchting, en je krijgt veel meningen, maar niemand zou aanraden koude lucht in een 4 "vloer te pompen. Het zal gewoon niet werken, en het zal veel te veel problemen veroorzaken (hotspots, etc.) dan het waard is.

Als je een vloeiende luchtstroom wilt, is de minimale hoogte echt 24 inch. Ik heb veel te veel 12-inch vloeren gezien met enorme luchtstromingsproblemen. Het is gewoon niet te doen. Probeer alsjeblieft geen lucht in zo'n korte vloer te pompen! De kabels zullen niet voldoende warmte afgeven om afkoeling te vereisen!

Als u geïnteresseerd bent in laagprofiel toegang vloeren, zou ik een van beide voorstellen Netfloor USA Of Freeaxez  vloeren. Zodra je boven de 6 "-8" komt, heb je het over reguliere toegangsvloeren en gaan je merkkeuzes aanzienlijk open. Met een van deze verdiepingen kun je echter veel verschillende vloerbedekkingen op de top plaatsen (tapijt, tegels, enz.) Of de panelen gewoon laten staan.

Uiteindelijk echter, zou ik weg van houten kernpanelen sturen. Ze zijn moeilijk te vinden en zijn een kwestie van roken en ontvlambaarheid. Ook heb ik gemerkt dat ze de neiging hebben om meer te chippen.

Ook over de optimale vloerhoogte heeft iedereen zijn eigen mening. Maar ik kan je vertellen uit de eerste hand dat de grote jongens die de verhoogde vloer gebruiken in een aantal van hun datacenters 4'-6 'verdiepingen bouwen. Ik spreek over Google, Apple, etc.

Niet ALLE van hun serverruimte heeft de vloer verhoogd. Veel hiervan niet. Ze maken bovenleidingen en leidingen in de koude lucht, dus geen behoefte aan de vloer. Maar wanneer ze wel een vloer hebben, is deze voldoende groot om kabels, leidingen en onbeperkte luchtstroming mogelijk te maken.

Ik hoop dat dit helpt!


0
2018-06-24 20:12