Vraag Wat is de levensduur van een typische UPS-batterij?


Bij gebruik van een ononderbroken voedingseenheid hoelang behoudt het de oorspronkelijke capaciteit? Stel dat ik een UPS koop die de benodigde belasting gedurende 10 minuten vasthoudt - ik wil niet dat het onverwachts in de toestand komt wanneer het 30 seconden na een black-out begint te sterven.

Hoeveel jaar kost het gewoonlijk om de batterij leeg te maken zonder misbruik en misbruik? Zijn er bekende voorbeelden?


16
2018-06-22 05:34


oorsprong


Merk op dat wanneer een UPS aangeeft dat een batterij moet worden vervangen (zoals de APC-eenheden doen), dit betekent dat de batterij nog maar korte tijd over is voordat deze uitvalt (zoals een maand). Het betekent niet dat de batterij op dat moment niet goed is. - Mei


antwoorden:


Mijn belangrijkste APC UPS staat op jaar 3 met zijn huidige batterijen en het gaat nog steeds goed. Ik zal echter een technicus inschakelen om wat tests uit te voeren om ervoor te zorgen dat dit het geval is. De stad waar ik ben had onlangs een grote stroomstoring in de kern van het centrum. Mijn UPS hield onze systemen 25 minuten lang in bedrijf totdat deze werd hersteld. Ik was behoorlijk onder de indruk.

Blijf regelmatig onderhoud uitvoeren en laat een technicus uw oplossing bekijken. Het is een kleine prijs om te betalen om te voorkomen dat je in het donker blijft.


8
2018-06-22 12:16Dit hangt ook af van het type UPS dat u gebruikt (online / offline / hybride), kwaliteit van de hardware, kwaliteit van de bron en andere factoren. Een paar jaar is waarschijnlijk normaal, maar zoals anderen al hebben gezegd ... moet u periodiek testen om zeker te zijn. - Daniel B.
Na één keer per jaar een onderhouds- en technicus-test uit te voeren is het beste om problemen te voorkomen. - Anarko_Bizounours


Uw UPS-leverancier moet richtlijnen hebben. Onze APC UPS'en vertellen ons wanneer ze denken dat de batterijen moeten worden vervangen - uit het geheugen is het ongeveer 2 jaar. Hoe zwaar de UPS is geladen, heeft een grote impact op de levensduur van de batterij. APC raadt aan om nooit meer dan de helft te laden.


8
2018-06-22 05:37

Ik vind UPS-batterijen defect na 2 tot 3 jaar continu gebruik. Als het een APC UPS is, hebben ze een batterijtestfunctie en ik gebruik dit ongeveer een keer per maand om te controleren of de batterij in orde is.

JR


8
2018-06-22 06:35APC UPS'en voeren maandelijks automatisch een batterijtest uit; het is niet nodig om het handmatig te doen. - Mei


De levensduur van de batterij is ook afhankelijk van de voedingskwaliteit waarmee de UPS is verbonden. Als die UPS is aangesloten op een stopcontact met heel slechte stroom, waar het de belasting voor een paar seconden naar de batterij laadt, kan een dergelijke kortstondige cyclus een batterij veel sneller doden dan op een locatie met echt goed vermogen. Ik kan me één geval herinneren in mijn oude baan waar ze de batterij in een van de bedradingskasten om de twaalf maanden als gevolg van onzin vervangen, maar de rack-UPS's die ik gebruikte kwamen zonder problemen tot 36 maanden oud.

De kosten van de UPS spelen hier ook een rol. De duurdere machines werken intern beter naar de UPS zelf, waardoor de levensduur van de batterij kan worden verlengd. Sommige zijn ook ontworpen om transiënte power blips of onder-volt (onder 200ms of zo ongeveer) te verwerken zonder helemaal naar de batterij te gaan.


5
2018-06-22 18:13

APC zegt 3-5 jaar: http://www.apc.com/solutions/display.cfm?id=1371A38E-2B31-B5C1-CADC3E466F676960&ISOCountryCode=us

Ook hier: http://www.schneider-electric.us/en/faqs/FA158934/

Het bovenstaande komt overeen met mijn ervaring van bijna 30 jaar in IT.


4
2018-03-16 16:58

Om te extrapoleren Afdeling's opmerking: als u UPS-eenheden aan de grote kant van de stad koopt, heeft uw UPS-leverancier een onderhoudsschema om batterijen te testen en uit te wisselen om een ​​acceptabele looptijd te behouden. Wat is gedefinieerd als "acceptabel" is bespreekbaar tussen u en uw leverancier en moet worden getest als onderdeel van het onderhoud van het datacenter.


3
2018-06-22 10:16

De batterijen lijken ongeveer 3 jaar mee te gaan, maar ik weet niets van de eenheden zelf. APC zegt ongeveer 4 jaar, maar ik heb de mijne al meer dan 10 jaar oud en naast het vervangen van batterijen lijken de UPS'en te werken ...


3
2018-04-14 03:44