Vraag Postfix - hoe probeer je de bezorging van e-mail in de wachtrij opnieuw te proberen?


Ik heb een back-up-mailserver in geval van een storing op de hoofdserver. In dat geval mislukken mails op de backupserver en blijven daar totdat de hoofdserver terug is.

Als ik een paar keer wacht, wordt de levering automatisch uitgevoerd zodra de hoofdserver terug is, maar het kan lang duren. Dus hoe forceer je een nieuwe poging om alle mails te verzenden?

Bijvoorbeeld : postqueue -p: geef me een lijst met mails

Ik probeerde toen postque -f (van mensenpagina: Spoel de rij: probeer om alle in een wachtrij gemaakte post te leveren.). Het heeft de wachtrij zeker doorgespoeld maar mails zijn niet afgeleverd ...


77
2018-06-13 08:42


oorsprong


lijkt -f is flush en -q is wachtrij (stuur de wachtrij) - erm3nda
er is geen postqueue -q. Er bestaat sendmail -q om sendmail syntax te ondersteunen, zodat postfix sendmail volledig kan vervangen, maar dat is een synoniem. De verschillende letters zijn synchroon omdat postfix andere koos dan sendmail deed. - Johannes H.
Sorry, commentaar op dezelfde dag :) dus beide hebben ongelijk. - erm3nda


antwoorden:


Volgens postqueue (1) je kunt gewoon rennen postqueue -f om uw e-mailwachtrij te spoelen. Als de e-mails niet worden afgeleverd na het doorspoelen van de wachtrij, maar in plaats daarvan een wachtrij krijgen, wilt u misschien uw e-maillogboeken controleren op fouten.

Een kijkje nemen postsuper (1) kan ook nuttig zijn. Misschien staan ​​de berichten in de wacht en moeten ze eerst worden vrijgegeven.


98
2018-06-13 09:18

postqueue -f zou moeten werken. Als dat niet het geval is, heeft dat een goede reden. Controleer de logboeken. Ook pfqueue is een zeer nuttige opdracht voor het inspecteren van postspool.


34
2018-06-13 09:44

sendmail -q probeert de bezorging van alle e-mails in de wachtrij onmiddellijk opnieuw uit te voeren.


12
2018-06-13 10:41Is dit niet hetzelfde als postque-f uitvoeren? - Dalibor Filus
@Noice het is. Van de documenten: -q Poging om alle in de wachtrij geplaatste e-mail te bezorgen. Dit wordt geïmplementeerd door het commando postqueue (1) uit te voeren. - the-wabbit
Ik heb dat niet gecontroleerd, maar lijkt -f is flush en -q is wachtrij. De ene probeert de andere te verzenden en vervolgens de wachtrij. Het is beter om te proberen te leveren denk ik. - erm3nda
@ erm3nda Je moet tenminste eerst de man-pagina's nakijken. Van de postqueue man page: "-f Flush the queue: probeer alle in de wachtrij geplaatste mail af te leveren. Deze optie implementeert de traditionele" sendmail -q "opdracht door contact op te nemen met de Postfix qmgr (8) daemon." => ze zijn synoniem en doen precies hetzelfde. " - Johannes H.
@JohannesH. Doh ... sorry, je hebt gelijk, ik zou het moeten lezen. Bedankt voor de correctie. - erm3nda


postqueue -s domain.tld moet ervoor zorgen dat de back-up relay-machine alle e-mail voor uw site doorspoelt. De standaardinstelling voor postfix maakt flushing per site mogelijk voor alle domeinen in relay_domains. postqueue -f zal dit ook doen, maar zal ook mail doorsturen naar externe sites, d.w.z. het doet meer dan je nodig hebt.

Hoe bepaal je dat mail niet is afgeleverd? Zitten ze nog steeds op de back-uphost of zijn ze naar de hoofdgast gestuurd en zijn ze dan verloren?


4
2018-06-14 15:47