Vraag Wat gebeurt er wanneer u twee zijden van een kabel op een enkel netwerkapparaat aansluit?


Wat gebeurt er waarschijnlijk wanneer u twee uiteinden van een netwerkkabel op een enkele switch / router aansluit? Zal dit problemen veroorzaken op het netwerk, of gewoon worden genegeerd?


80
2018-03-03 23:36


oorsprong


Dit gebeurde op een van mijn werkplekken. Een deelnemer aan de bordvergadering nam de patchkabel die hij in de tas van zijn laptop bewaarde en stak beide uiteinden in een paar open vrouwelijke 8P8C-pluggen. Het netwerk kwam meteen tot stilstand. Op dat moment ontdekte de IT-afdeling dat we STP niet hadden ingeschakeld in de switchstack van onze MDF. Het vergde een droevige hoeveelheid tijd om op te sporen waar het fysieke probleem ook was. - Wesley


antwoorden:


Afhankelijk van de router / switch.

Als het is "managed"- Net als fatsoenlijke Netgear, Cisco of HP Procurve, of heeft STP (Spanning Tree Protocol) of een van zijn varianten ingeschakeld, is er een paar seconden van absolute waanzin, dan realiseert de switch dat er een lus zit in de netwerktopologie, en blokkeert een van de havens.

(Ik heb de STP-herconvergentie alleen beschreven als "absolute waanzin", want als je oude, trage, STP gebruikt, kan herconvergentie 30 seconden of langer duren, afhankelijk van de netwerkcomplexiteit. Leveranciersspecifieke STP-uitbreidingen zoals Backbone Fast, enzovoort, zal dit verminderen, maar je kunt nog steeds eindigen met een korte periode van een licht onstabiel netwerk. Rapid STP is een lot sneller te convergeren, vanwege een ander algoritme)

Als het is "onbeheerde"- Zoals zo'n beetje alle SOHO-apparatuur, en een behoorlijk aantal kleine 4-8 poortschakelaars, breekt de hel los, omdat je zojuist een lus hebt gemaakt in een netwerk en al het verkeer de neiging heeft om gewoon rond te stuiteren over de binnenkant de lus.

De reden dat dit gebeurt is omdat switches afhankelijk zijn van een proces van MAC-adres leren om MAC-adressen in fysieke poorten in kaart te brengen. In een niet-lusvormig netwerk is één MAC-adres alleen zichtbaar voor de switch op een bepaalde fysieke poort. Als je een lus hebt, ziet de switch meerdere paden naar hetzelfde MAC-adres en mogelijk meerdere MAC-adressen op meerdere poorten, dus in plaats van dat het verkeer efficiënt wordt geschakeld, wordt het uitgezonden naar waar het ook de MAC's ziet. Dit staat bekend als een "Broadcast Storm".

Hiermee kunt u snel alle processorkracht van een switch opgebruiken, de zend- en ontvangstbuffers vullen en de MAC-adrestabel vervuilen.

Kortom, als je een lus in het netwerk maakt, weet je dat, hetzij door middel van monitoring (het detecteren van een verandering in de STP-topologie [je hebt wel monitoring, toch?]), Of in alles dat dramatisch valt.

Als je naar een schakelaar met een uitgezonden storm kijkt, heb je de neiging om te ontdekken dat alle poortactiviteitslampjes tegelijkertijd knipperen.


90
2018-03-03 23:55Gewoon om toe te voegen aan het bovenstaande, hebben de beheerde switches die ik heb gezien normaal gesproken een instelling / drempel voor maximale uitzendingen - als je een kabel weer in de came schakelaar steekt, loop je het risico van een uitgezonden storm - en.wikipedia.org/wiki/Broadcast_radiation. - Robin Gill


Een soortgelijk probleem deed zich bij mijn werk voor - maar mij werd verteld dat deze situatie (ethernetkabel aangesloten op twee afzonderlijke netwerkpoorten) de netwerken niet zou overbruggen tenzij het een crossover-kabel was. We hebben een instantie gevonden waarbij iemand in een conferentieruimte een enkele kabel inplugde in de vrouwelijke poorten van twee volledig afzonderlijke netwerken. Er was een levendige discussie over of dit het rokende pistool was of niet (de netwerken moeten gescheiden zijn) - maar recentelijk waren de switches op het ene netwerk geüpgraded en de autosense was niet uitgeschakeld - of misschien is het auto-mdix (waar het automatisch wordt configureert de verbinding om over te steken, zelfs als u geen crossover-kabel gebruikt). Het is dus mogelijk dat dat gebeurde.


1
2017-10-07 15:44