Vraag Waar gaat e-mail naar *@example.com naartoe? [Gesloten]


Dus ik heb dit al lang afgevraagd.

Waar stuurt e-mail naartoe? *@example.com Gaan? Als ik per ongeluk gevoelige informatie stuurde naar *@example.com zou een kwaadaardig persoon (mogelijk bij de IANA) het op een dag kunnen terughalen?


80
2017-11-22 02:52


oorsprong


Als u Postfix als uw SMTP-server gebruikt, kunt u de discard gebruiken (postfix.org/discard.8.html) om e-mails weg te gooien naar RFC 2606-domeinen (in plaats van een bounce). - HTTP500
Kan iemand uitleggen waarom dit hier is gemigreerd en vervolgens is gesloten? Ik begon de vraag over Stack Overflow omdat ik dacht dat het een meer algemene kwestie was, maar ik denk dat het logisch is dat het hier gerelateerd is aan e-mail en netwerken. Maar uiteraard waren sommige ervaren mensen het daar niet mee eens. Hoe en waar kan ik deze vraag heropenen? - bryan kennedy
Als het hier niet het geval is, weet ik zeker dat het goed zou zijn bij pro webmasters. - DisgruntledGoat
Dit is waarschijnlijk het best geschikt voor Super gebruiker. - MDMarra
Als u example.com bezoekt, wordt aangegeven dat het is gereserveerd voor illustratieve doeleinden en links naar iana.org/domains/reserved - user


antwoorden:


Als u probeert een e-mail te sturen naar *@example.com

  1. Uw SMTP controleert of het domein bestaat.
  2. Uw SMTP-server zal zoeken naar een MX opnemen op example.com.
  3. Er is geen: uw SMTP zal terugvallen op de A record. Het IP is 174.137.125.92 (vanaf vandaag)
  4. De IANA heeft het domein geregistreerd, maar heeft geen SMTP-server ingesteld die luistert op poort 25 op 174.137.125.92.
  5. Dan hangt het gedrag af van uw SMTP. De meeste servers sturen u een waarschuwing en proberen het later opnieuw. Uiteindelijk (meestal binnen 3 dagen) zal de SMTP het bericht negeren en u een melding van een fout sturen.

Bottom line: Het hangt af van uw eigen configuratie. Maar als IANA vandaag een server heeft opgezet, kunnen ze misschien berichten ontvangen die u drie dagen geleden probeerde te verzenden.


38
2017-11-22 09:33

Als er geen MX-record is, proberen mailservers het A-record af te leveren.

De servers van example.com luisteren niet op poort 25, dus de e-mailserver zal geen TCP-verbinding tot stand brengen en zal zelfs niet beginnen met de bezorging.


55
2017-11-22 03:23

example.com heeft geen MX-record, dus uw SMTP-server in het verzendende domein zou het bericht moeten stuiteren indien geconfigureerd zoals de meeste SMTP-servers zijn.

EDIT: voor de duidelijkheid voor diegenen die dit antwoord in de toekomst vinden, hier is een uitleg van wat een MX-record is: (van http://en.wikipedia.org/wiki/Mx_record teruggehaald 21 november, 2011)

Een mail exchanger-record (MX-record) is een type bronrecord in het domeinnaamsysteem dat een e-mailserver aangeeft die verantwoordelijk is voor het accepteren van e-mailberichten namens het domein van een ontvanger en een voorkeurswaarde die wordt gebruikt om e-mailbezorging prioriteit te geven als meerdere e-mailservers beschikbaar zijn . De verzameling MX-records van een domeinnaam geeft aan hoe e-mail moet worden gerouteerd met het Simple Mail Transfer Protocol.

Dus in principe hebben example.com, example.net en example.org geen server toegewezen om inkomende e-mail af te handelen en daarom moet elke e-mail die naar hen wordt verzonden worden teruggestuurd naar de afzender als "onbestelbaar" (kan variëren op basis van SMTP-serverconfiguratie , maar terugkeren naar de afzender als "onbestelbaar" is een heel gebruikelijk gedrag voor deze situatie).

EDIT 2: Iemand bracht het gedefinieerde RFC 5321-gedrag naar voren van terugvallen naar het gebruik van het A-record in het geval van een ontbrekend MX-record. Ik heb deze RFC doorzocht ( http://tools.ietf.org/html/rfc5321 ) en hebben niet zoiets gevonden, maar het is mogelijk dat sommige MTA's (Mail Transfer Agent, zoals exim, postfix, sendmail en Microsoft Exchange Server, onder andere) proberen e-mail te verzenden via SMTP naar het adres dat is gedefinieerd in het A-record. Voor het nageslacht is dit wat er gebeurt wanneer u probeert een SMTP-verbinding tot stand te brengen met het gedefinieerde A-recordadres voor example.com (192.0.43.10 op het moment van schrijven):

$ telnet 192.0.43.10 25
Trying 192.0.43.10...
telnet: Unable to connect to remote host: Connection timed out

EDIT 3: zie de antwoorden hieronder voor meer informatie over relevante RFC's en fallback-gedrag.


48
2017-11-22 02:56Uw antwoord is onjuist - RFC 5321 specificeert dat de resolutie terugvalt naar A registreert wanneer nee MX record bestaat (de "impliciete MX-regel"); zien sectie 5.1. Als een lege lijst met MX's wordt geretourneerd, wordt het adres behandeld alsof het is gekoppeld aan een impliciete MX RR, met een voorkeur voor 0, wijzend naar die host. - josh3736
Ook heeft SMTP had altijd een terugval A regel - het werd niet geïntroduceerd met 5321. - josh3736
Van RFC 974 (973 & 974 introduceerden het MX-record) It is possible that the list of MXs in the response to the query will be empty. This is a special case. If the list is empty, mailers should treat it as if it contained one RR, an MX RR with a preference value of 0, and a host name of REMOTE. (I.e., REMOTE is its only MX). - Chris S
@ josh3736 SMTP heeft nooit aangegeven dat het terugviel van MD & MF-records naar A-RR's. Eigenlijk, RFC 821 maakt geen melding van hoe het HOSTS-bestand precies te gebruiken (DNS bestond op dat moment niet) om de externe server op te zoeken. U hebt echter gelijk dat MX verplicht is terug te vallen op A-records, per RFC 974. Dit is gecodificeerd omdat het al een gangbare praktijk was, de MD- en MF-records waren te gecompliceerd en vaak ongebruikt. - Chris S
Dank u allen voor uw ophelderingen - ik heb hier nogal wat van geleerd. - seanp2k


De autoriteit voor internettoegewezen aantal:

Voorbeelddomeinen

Zoals beschreven in RFC 2606, we onderhouden een aantal domeinen zoals EXAMPLE.COM en EXAMPLE.ORG voor documentatiedoeleinden. Deze domeinen kunnen worden gebruikt als illustratieve voorbeelden in documenten zonder voorafgaande coördinatie met ons. Ze zijn niet beschikbaar voor registratie.


18
2017-11-22 02:56Uw antwoord reageert niet op de vraag.
@George Waarom niet? IANA is eigenaar van de domeinen dus zelfs als er geen MX vanaf vandaag is, kan IANA er in de toekomst een opzetten en bijvoorbeeld e-mails ontvangen. * Domeinen. Dit is het beste antwoord naar mijn mening. - eduardocereto