Vraag Kan ik een TLD op het hoogste niveau maken? (.michael bijvoorbeeld)


Het lijkt erop dat ICANN de creatie van topleveldomeinen. In plaats van een domein te 'registreren', zou je je in feite aanmelden als registrar (je zou registraties op je TLD moeten geven).

 1. Hoe beslissen ze of ze toepassingen accepteren / weigeren? (d.w.z. is notability een vereiste die bijvoorbeeld Michael uitsluit)
 2. Kan een bestaand bedrijf een TLD registreren, of is het alleen een meer algemene organisatie (dat wil zeggen "de museummaatschappij" in plaats van het "NYC Natural History Museum")?
 3. Hoeveel kost het?

82
2018-03-04 16:28


oorsprong


Dibs op http: //george.michael - Yahel
Als u een eiland in de Stille Zuidzee koopt, kunt u uw eigen land bouwen. Dat is een begin als u een TLD met twee tekens wilt hebben. - GolezTrol
Ik haat het dat dit is toegestaan, zelfs met alle criteria, volledig het punt van het systeem ruïneert. (Om nog maar te zwijgen van het volstoppen van een hele reeks controles van domeinnaamvalidatie in een groot aantal codes over de hele wereld.) - Orbling
@Orbling: waarom zou een goed geschreven domeinnaamvalidatie breken? if dns_resolve(domain_name) != NULL: ... - Lie Ryan
@Orbling: de meeste validatiecode (en advies, zelfs hier!) Leeft nog steeds in de illusie dat een geldig TLD [a-z]{2,3}of ,4}; hoe komt het dat mensen code schrijven die relevant is voor het maken van TLD's? Er kunnen (en zullen) nieuwe TLD's zijn, terwijl bestaande namen op de witte lijst slechts kortzichtig zijn. (Ik ben het ermee eens dat het creëren van een ijdelheids-TLD leuk vindt .piskvor zou gewoon een vervelende marketinggimmick zijn) - Piskvor


antwoorden:


Er zijn verschillende overwegingen voor het accepteren van een applicatie, die wordt behandeld in de handleiding (PDF). Een deel van het proces houdt in dat de applicatie door verschillende panels gaat, waaronder:

 • String Similarity Panel - beoordeelt of een voorgestelde gTLD-string waarschijnlijk tot verwarring bij de gebruiker leidt door gelijkenis met een gereserveerde naam, een bestaand TLD, een aangevraagde IDN ccTLD of een nieuwe gTLD-string die is aangevraagd in de huidige applicatieronde. Dit gebeurt tijdens de String-similariteitsbeoordeling in Initiële evaluatie. Het panel kan IDN-tabellen die door aanvragers zijn ingediend, ook beoordelen als onderdeel van zijn werk.

 • DNS-stabiliteitspaneel - controleert elke toegepaste reeks om te bepalen of de voorgestelde reeks de veiligheid of stabiliteit van de DNS nadelig kan beïnvloeden. Dit gebeurt tijdens de DNS Stability String Review in Initial Evaluation.

 • Paneel geografische namen - beoordeelt elke applicatie om te bepalen of het aangevraagde gTLD een geografische naam vertegenwoordigt, zoals gedefinieerd in de handleiding van de aanvrager. In het geval dat de reeks een geografische naam vertegenwoordigt en overheidssteun nodig heeft, zal het panel beoordelen en verifiëren dat de documentatie die bij de aanvraag wordt geleverd afkomstig is van de relevante overheden of openbare autoriteiten en authentiek is.

 • Technical Evaluation Panel - beoordeelt de technische componenten van elke applicatie op basis van de criteria in de handleiding van de aanvrager, samen met voorgestelde registerbewerkingen, om te bepalen of de aanvrager technisch en operationeel in staat is om een ​​gTLD-register te gebruiken zoals voorgesteld in de toepassing. Dit gebeurt tijdens de Technische / Operationele Beoordelingen in de Initiële Evaluatie en kan ook voorkomen in Uitgebreide Evaluatie indien nodig en indien gekozen door de aanvrager.

 • Financial Evaluation Panel - beoordeelt elke aanvraag op basis van de relevante zakelijke, financiële en organisatorische criteria in de handleiding voor aanvragers, om te bepalen of de aanvrager financieel in staat is om een ​​gTLD-register te onderhouden zoals voorgesteld in de aanvraag. Dit gebeurt tijdens het Financieel overzicht in de initiële evaluatie en kan indien nodig ook plaatsvinden in uitgebreide evaluatie en indien gekozen door de aanvrager.

 • Register Services Panel - beoordeelt de voorgestelde registratiediensten in de applicatie om te bepalen of eventuele registratiediensten een risico inhouden van een zinvol nadelig effect op veiligheid of stabiliteit. Dit gebeurt, indien van toepassing, tijdens de uitgebreide evaluatieperiode.

Iedereen kan een TLD registreren, maar je kunt het handelsmerk wel bezitten en anderen kunnen bezwaar maken tegen je TLD-applicatie. U moet ook als een register kunnen werken.

De kosten beginnen bij $ 185.000. Van de veelgestelde vragen waarnaar u linken:

 • 7.2 Hoeveel bedragen de evaluatiekosten? De evaluatievergoeding wordt geschat op US $ 185.000. Aanvragers moeten bij het registreren een aanbetaling van US $ 5000 per aanvraagverzoek betalen. De US $ 5.000 wordt verrekend met de evaluatievergoeding. Afhankelijk van het specifieke pad van de toepassing kunnen er andere kosten van toepassing zijn. Zie sectie 1.5 van de handleiding voor aanvragers voor meer informatie over betalingswijzen, extra kosten en terugbetalingsschema's.
 • 7.3 Zijn er extra kosten waar ik op moet letten bij het aanvragen van een nieuwe gTLD? Ja. Aanvragers kunnen worden verplicht om extra kosten te betalen in bepaalde gevallen waar gespecialiseerde processtappen van toepassing zijn en moeten rekening houden met de opstartkosten van hun eigen bedrijf. Zie paragraaf 1.5.2 van de handleiding voor aanvragers.
 • 7.5 Zijn er lopende kosten zodra een gTLD is goedgekeurd door ICANN? Ja. Nadat een aanvraag alle evaluatiestappen met succes heeft doorstaan, moet de aanvrager een nieuwe gTLD-overeenkomst (ook wel registerovereenkomst genoemd) ondertekenen met ICANN. Volgens de overeenkomst zijn er twee vergoedingen: (a) een vaste vergoeding van US $ 6.250 per kalenderkwartaal; (b) en transactiekosten van US $ 0,25. Dit laatste is niet van toepassing tot en tenzij er meer dan 50.000 domeinnamen zijn geregistreerd in de gTLD.

54
2018-03-04 18:07Als u een TLD heeft toegekend, moet u anderen dan toestaan ​​domeinnamen op de TLD te registreren? - Michael Pryor
Vond het antwoord (dat is JA): "Registry Operator zal, en zal niet toestaan ​​dat een [gelieerde entiteit]: a. Direct of indirect enige voorkeur toont of speciale aandacht besteedt aan een registrar, b. eigen rechten, behalve voor namen geregistreerd via een ICANN geaccrediteerde registrar die redelijkerwijs noodzakelijk zijn voor het beheer, de werking en het doel van de TLD; " - Michael Pryor
U kunt uw eigen registerrichtlijnen instellen als de registrar voor dat TLD. U kunt dus geen voorkeur tonen, maar u kunt specifieke richtlijnen instellen die effectief een voorkeur afdwingen. - schellack
@Michael Pryor - Nee, zie deel 8.7 van de FAQ waaraan u gelinkt heeft: "Als ik een gTLD uitsluitend voor eigen gebruik wil registreren, uitsluitend voor gebruik door mijn bedrijf, partners, consultants, aandeelhouders, auditors, enz. , kan ik de uitgifte van tweedegraadsdomeinen aan die personen beperken? Kan ik weigeren om aanvragen voor tweedegraadsdomeinen van burgers in het algemeen te accepteren? ": Ja. De aanvrager is verantwoordelijk voor het vaststellen van het bedrijfsmodel en beleid voor de manier waarop zij hun gTLD zullen gebruiken, op voorwaarde dat het register voldoet aan de voorwaarden van de registerovereenkomst. - Zhaph - Ben Duguid


Het bericht dat u hebt gekoppeld, bevat een koppeling naar de "handleiding voor aanvragers" die al uw vragen beantwoordt. Bijvoorbeeld:

 1. Er is een rigide evaluatiestructuur beschreven in de gids. Het lijkt erop dat ze verwachten dat je een registrar bent, dus je moet financieel en technisch in staat zijn om deze taak uit te voeren. Het is moeilijk om alle antwoorden samen te vatten; je zou echt moeten gaan zitten en die gids lezen.
 2. Details staan ​​in de gids. Het lijkt erop dat als u een bestaand bedrijf bent dat op de beurs staat, u veel papierwerk kunt overslaan. Als dat niet het geval is, moet u een proces doorlopen dat achtergrondcontroles omvat. Het wordt in detail beschreven in de gids.
 3. $ 185.000 wordt vermeld als de vergoeding die iedereen nodig heeft; je zult waarschijnlijk meer moeten uitgeven aan de achtergrondcontroles en ervoor zorgen dat advocaten alle papierwerk voor je bekijken.

9
2018-03-04 18:01

Yikes, veel succes, dit is een zeer gecompliceerd en gepolitiseerd proces, boordevol administratieve rompslomp. U kunt hier het officiële startpunt zien: http://www.icann.org/en/tlds/tld-application-process.htm of zoek gewoon naar "ICANN TLD-toepassing".

Bewerken: blijkbaar is er ook een "nieuw" programma: nieuw gTLD-programma


8
2018-03-04 17:58