Vraag 10 servers om te beheren en ik ben een geschiedenis-majoor [gesloten]


Om redenen die geen volledige bespreking rechtvaardigen, ben ik verantwoordelijk voor 10 servers:

 • Een domeincontroller- ~ 500 hosts / ~ 350 gebruikers
 • IIS-webserver - Hier verdienen we ons geld
 • SQL-server - De kroonjuwelen
 • Exchange server
 • Linux-box voor gegevensinvoer
 • AV-server
 • Backup server
 • Een paar anderen zijn heen en weer geslingerd

Het bedrijf waar ik werk gelooft dat iedereen vervangbaar is en gelooft daarom dat ze voor elke functie een minimumloon kunnen betalen. De IT-manager en Sysadmin zijn onlangs gestopt en ik denk dat ik de enige persoon was die geen grote stap achteruit deed toen de oproep voor vrijwilligers werd gedaan. Dit verklaart ook waarom iemand met mijn achtergrond zich in deze positie bevindt. Dat is de realiteit, zoveel als ik het anders zou wensen.

Wat zijn de dingen die ik zou moeten doen om die systemen draaiende te houden? Er is geen schriftelijke procedure achter gelaten en ik heb de A + en Network + certificaten in de laatste twee maanden volgepropt, maar dat geeft me wat theorie en geen praktische ervaring.

Ik ben bezig met het leren van powershell maar van hier tot daar is een lange weg. Ik heb geen script- of programmeerervaring.

Welke taken moet ik uitvoeren? Welke praktijken moet ik implementeren?

Ik begrijp dat ik waarschijnlijk gespoten ben, maar een reddingslijn om me er doorheen te helpen zou nuttig zijn.


87
2017-12-09 15:48


oorsprong


Na het lezen van dat, ik denk dat je eerste stap is om een ​​mooi kussen te vinden om in de hoek te zetten. Je zult er vele uren op wiegen. Met een doos Kleenex om de tranen weg te vegen. Misschien wil je ook dat een stukje papier je CV begint te updaten terwijl je bezig bent. Mijn condoleances op de plek waar je bent ... - Bart Silverstrim
Eerlijk gezegd is dit een hele serieuze suggestie. Zoek zo snel mogelijk een andere baan. Ik zit nu 7 jaar in de IT, 4 van hen in Systems Administration en ik zou dat allemaal alleen moeten regelen om een ​​handvol te zijn en ik ken deze applicaties van binnen en van buiten. Voor iemand zonder achtergrond is het zelfmoord. Als je verantwoordelijk gehouden moet worden voor hun welzijn, verlies je waarschijnlijk je baan erover. Haal je CV zo snel mogelijk op, of vraag om van deze taken te worden ontheven. - MDMarra
serverfault.com/questions/9766/... - Zoredache
Ik ben er zeker van dat dit zal lezen als self-serving, omdat ik bij een managed service provider werk, maar misschien wilt u weten of u een noodbudget of fondsen voor uitbestede hulp kunt krijgen. Zoek van tevoren een leverancier die aan uw behoeften kan voldoen. Ik zou een korte lijst met betaalde hulp hebben als dat nodig zou zijn. Gezien het klimaat, betwijfel ik of dit mogelijk zal zijn maar zeker iets dat ik op jouw plek zou proberen te doen. Succes. - jeffatrackaid
@Bart Silverstrim- Ik ben op mijn derde pallet kleenex - chipandachair


antwoorden:


Eerlijk gezegd zou ik een andere baan vinden, tenzij het uw huidige taak is om alles draaiende te houden totdat ze een nieuwe SysAdmin inhuren. U wordt ingesteld voor een fout. U doet het werk van ten minste twee mensen als dit allemaal lokaal wordt gehost en niets wordt gedocumenteerd.

Maak je nog geen zorgen over het scripten of programmeren van iets. Krijg een handvat om alles draaiende te houden.

Heb jij ook de leiding over de bedrijfsfirewall?

De snelle en vuile dagelijkse taken die ik zie dat je moet doen, zijn (in willekeurige volgorde):

 • controleer de nachtelijke backups
 • controleer de uitwisselingswachtrijen om ervoor te zorgen dat ze worden verwerkt
 • controleer de SQL-back-ups
 • controleer de AV-server op waarschuwingen als er iets niet kan worden gescand of bijgewerkt

56
2017-12-09 17:17Ik zal ook toevoegen om het eenvoudige te leren IISRESET commando om problemen op je IIS-server mogelijk op te lossen. - NinjaBomb
De regel "IIS-webserver-dit is waar we ons geld verdienen" zegt alles. Veel hangt af van de programmeurs waarmee u bent omringd. Maar aangezien "iedereen vervangbaar is en daarom gelooft dat ze een minimumloon kunnen betalen voor elke positie", denk ik dat het springende schip het verstandige ding is om te doen. - DutchUncle


Kijk eerst eens naar de link van Zoredache naar de Beginnen met Sysadmin vraag. Het is veel informatie, maar zorgt ervoor dat je naar de volgende bestemming gaat. Dat gezegd hebbende, het is veel data dumpen.

Ten tweede, serieus, op zoek naar een nieuwe baan. Als uw werkgever iedereen als verwisselbare widgets beschouwt, kunt u er beter niet zijn. Maar het is een slechte economie, en dat is misschien geen optie.

In uw specifieke geval zou ik:

 1. Zoek een lokaal IT-bedrijf waar je werk kunt laten escaleren als er iets kapot gaat en je bent over je hoofd.
 2. Zorg ervoor dat uw onderhoudscontracten met uw softwareleveranciers up-to-date zijn. De kans is groot dat de meeste van uw softwarepakketten (inclusief de inhoud van de IIS-server die u geld oplevert) eerder zijn gekocht dan intern zijn geschreven. Zorg ervoor dat je ondersteuning bij hen hebt. Als er iets kapot gaat, moet je ze eerst bellen.
 3. Zorg voor goede back-ups - zowel gegevens als systeemstatus. Als een van uw servers proost, moet u deze snel kunnen herstellen. Dit kan zelfs de belangrijkste prioriteit zijn.
 4. Voer een hardware-audit uit en zorg ervoor dat uw servers onder de garantie vallen. Als ze uit zijn, wijs het management dan op dat er aanzienlijke downtime zal zijn als ze overlijden en dat je alleen geld verdient als ze wakker zijn.
 5. Bidden
 6. Voer een software-audit uit, hoop dat u veel nalevingssoftware vindt, meld dit aan de Business Software Alliance (als u zich in de VS bevindt) en gebruik het geld dat u verdient met de tegenprestatie van de vinders om u over te houden totdat u vindt een nieuwe baan.

... 6 kan optioneel zijn.


51
2017-12-09 16:14Terwijl 5 een must is - Holocryptic
# 3 en # 6 zijn ook musts - Bigbio2002
Nee, in zijn geval is slechts 5 een must. - surfasb
Gezien de suggestie voor 6, lijkt 3 ook optioneel. Eigenlijk klinkt het alsof 5 waarschijnlijk net zo effectief is als 3 op de werkplek van het OP. - fluffy


Vind een nieuwe baan. Laat dat bedrijf falen. Ze hebben duidelijk een les nodig.

Uw intensivering om te helpen zal snel ondergewaardeerd worden en de kansen zijn, zal niet leiden tot iets anders dan meer stress en misbruik.


21
2017-12-09 18:05Mijn bedrijf volgde een soortgelijke les terwijl ze goedkope Solaris Sysadmin wilden inhuren door iemand aan te nemen met wat Linux-beheerervaring en ... Ik ontdekte dat ik een betere kennis heb van systeembeheer dan die kerel (ik ben een programmeur en hij werd drie ontslagen na drie maanden ...). - Xaerxess


Beginnen met drinken? :-)

Behalve dat, kijk eens naar het krijgen van een reservedoos of twee die kunnen worden gebruikt om niet-productieservers op te zetten. Dat geeft je de mogelijkheid om te leren omgaan met sommige van deze software in een iets minder gevaarlijke omgeving dan "als ik het kapot maak, stoppen we met werken en verdienen we geld".

Zelfs als je ze binnen virtualisatiesoftware zoals VirtualBox uitvoert, is het iets dat je de software in handen geeft zonder het productiewerk in gevaar te brengen.

Tenslotte, als u de productieservers moet aanraken voordat u zich er beter bij voelt, documenteer dan elke stap die u neemt. Zorg ervoor dat je altijd weet hoe je bij het scherm bent gekomen en hoe je terug kunt komen.


12
2017-12-09 17:39+1 voor 'Documenteer elke stap die je zet'. Ik zou ook aantekeningen toevoegen die zowel het "waarom" als het "hoe" beschrijven. Dit is handig bij het teruggaan (om maar te zwijgen van het belang ervan in een ongezonde organisatie). - Roy Tinker


Eerlijk gezegd, zoek een mentor! 

Niet wetend waar je bent, het is moeilijk om een ​​forum aan te bevelen, maar meetups komen redelijk vaak voor bij IT-mensen, dus google jouw omgeving voor een Sysadmin (of specifieke techs) meetup. Je krijgt ook een hele reeks nieuwe contacten; wat op onverwachte manieren zou kunnen helpen.

Bijwerken:

Ik zou ook zeer aan te bevelen je begint een blog hierover te schrijven (pseudoniem vereist IMO)!


12
2017-12-09 18:14+1 voor het starten van een blog - RoundTower
+1 voor het vinden van een mentor. Twee mentoren, eigenlijk: een loopbaanbegeleider, ja, maar ook een betaalde externe contractant om te raadplegen als je vragen of problemen hebt. Als je baas het niet goed vindt om een ​​uurtarief te betalen in de buurt van US $ 100-200 / uur om iemand binnen te brengen als je absoluut hulp nodig hebt, ren dan als een gek. - Skyhawk


Dus je zult leren op productieservers en dit is niet jouw keuze. In dit geval mag u niet de schuld krijgen van een onderbreking van de service. Het is de verantwoordelijkheid van het bedrijf om een ​​vervanging voor de systeembeheerder te vinden.

Je kunt veel dingen leren, maar het zal tijd kosten en het kan de hardloopdiensten schaden. Je moet uiterst voorzichtig zijn voordat je een verandering aanbrengt en je moet dit eerst doen op een ontwikkel / testserver.

Er zijn veel gerelateerde vragen op deze site, zoals: SysAdmin & Developer: verantwoordelijkheden, https://serverfault.com/questions/51006/how-did-you-become-a-sysadmin, en Wat is het verschil tussen sysadmin en een IT-consultant?. Ik hoop dat deze je een idee geven wat er moet gebeuren als een systeembeheerder als je dit niet zo snel kunt oplossen.


11
2017-12-09 15:56"Mag niet" en "zullen niet" worden verweten zijn twee totaal verschillende dingen. - Driftpeasant
Wat zei @Driftpeasant - onveranderlijk als het ontlastingmateriaal het draaiende luchtverplaatsingsmechanisme raakt, krijgt degene die in de SA-stoel zit de schuld, zelfs als je ze papieren liet maken die je onschadelijk houden. - voretaq7
Ik zou extra betalen voor een fan met de naam ... - thinice
Op basis van wat het OP ons al heeft verteld over zijn bedrijf, ben ik er vrij zeker van dat alles wat fout gaat met de server ertoe leidt dat hij de schuld krijgt, ongeacht of het wel of niet zou moeten zijn. - Wipqozn


Bescherm je juwelen!

Brent Ozar heeft een uitstekende "Oh rotzooi, ik heb net een databaseserver geërfd"script en zelfs een trainingsvideo nu, hij noemt het de" 60 minuut database-blitz ", maar ik denk dat mijn titel impliciet is.

Onthoud dit

Uw back-ups zijn belangrijk maar lang niet zo belangrijk als uw herstelbewerkingen.

Wat betekent dat? Ja, u moet back-ups maken om de kans te krijgen een situatie ongedaan te maken, maar als u dat niet doet test die back-ups, het enige wat je doet is het verbranden van schijfruimte.


11
2017-12-09 21:04

Als je om de een of andere reden besluit dat je echt sysadmin wilt DOEN, raad ik ten zeerste Tom Limoncelli's Practice of System and Network Admistration aan. Hij geeft uitstekende voorbeelden van hoe een goed geopereerde organisatie kan worden gerund en als u de mogelijkheid krijgt om wijzigingen voor te stellen, is het moeilijk om verkeerd te gaan met zijn aanbevelingen. Boek link naar Amazon: http://amzn.to/sNUmsr 


7
2017-12-09 17:29