Vraag Hoe kan ik RDP-toegang tot een Windows 2008R2-server toestaan ​​vanaf één IP?


Ik heb RDP proberen te beveiligen op een nieuwe Windows 2008R2-server (met behulp van Windows Firewall) door RDP-verkeer alleen toe te staan ​​vanaf één IP-adres.

Op het tabblad 'Computers' lijkt het erop dat ik alleen gebruikers- of computerverificatie mag toestaan ​​wanneer de server zo is ingesteld dat alleen beveiligde verbindingen worden toegestaan.

Dus ga ik naar het tabblad "Algemeen" en onder "Actie" stel ik in op "de verbinding toestaan ​​als deze beveiligd is". Dat is wanneer ik buitengesloten word, niet opnieuw kan verbinden via RDP en opnieuw moet worden opgebouwd (dit is een Rackspace-cloudserver die zo gemakkelijk is te maken).

Waar ga ik fout? Ik heb niets gedaan aan mijn lokale werkstation (wat ik veronderstel dat ik dat moet doen) omdat ik niets in de RDP-client kan vinden om te veranderen met betrekking tot het versleutelen van de verbinding.


4
2017-08-02 11:01


oorsprong
antwoorden:


U probeert deze regel in te stellen op de RDP-configuratiepagina. U moet deze regel instellen op de configuratiepagina van de firewall.

Kortom, u moet klikken op start, zoeken naar Windows Firewall en volg de schermafbeeldingen die ik hieronder heb verstrekt. U voegt een Remote IP Allow-regel toe aan de vooraf gedefinieerde RDP-IN-regel die al is ingeschakeld.

Bewerken: toegevoegde screenshots

Stap 1: Open de Windows Firewall met geavanceerde configuratie

Firewall in Start Menu

Stap 2: Zoek de Remote Desktop-regel die momenteel is ingeschakeld en bewerk deze.

Inbound Rules

Stap 3: In de Scope tab, wijzigt u het toegestane veld Externe IP's naar wat u maar wilt. Dit is het bronadres dat u wilt beperken.

Remote Source IP


10
2017-08-02 11:41Werkte perfect. Bedankt - Piers Karsenbarg