Vraag Kan capistrano of fabric worden gebruikt om een ​​server vanuit het niets op te zetten?


Ik hoop dat er een hulpprogramma is met een beperkt gewicht, dat ik zou kunnen gebruiken om een ​​server vanaf nul op te zetten.

Ik hou van python's fabric of ruby's capistrano maar van wat ik aan het lezen was, worden ze meer gebruikt voor implementatiedoeleinden en niet voor het instellen van apache, mysql, update-patches etc.

Ik weet dat er andere tools zijn zoals pop, maar ik wil geen master / slave voor servers etc. opzetten, ik hoopte dat er een lichtere tool voor was.


4
2017-11-14 21:42


oorsprong
antwoorden:


U hoeft geen server / client-infrastructuur in te stellen om marionet te gebruiken, en u hoeft ook geen werkende puppetmaster-daemon te hebben. U kunt Puppetd rechtstreeks naar een reeks manifest-bestanden voor uw server verwijzen en het zal gelukkig de dingen voor u laten configureren.


6
2017-11-14 21:44+1 voor het schrijven van het antwoord dat ik zou hebben. Puppet blinkt hierin uit. - Sam Halicke
dus normaal worden de manifest-bestanden geleverd door een poppenspeler-daemon? - Blankman
Ja, in een server- / clientinstallatie worden de manifesten geleverd door puppetmaster, die op de masterserver draait. - EEAA


Je zou ook kunnen kijken naar het maken van een setup met behulp van kickstart en pxe boots om de voorlopige setup te doen.


4
2018-01-13 16:45Toevoegen schoenlapper naar de mix. - Cristian Ciupitu


Ik gebruik fabric voor provisioning instances from scratch (een voorraad ubuntu-afbeelding) op EC2; het werkt geweldig. Er zijn een paar basisfuncties voor het toevoegen en toevoegen van regels in een bestand die het wijzigen van configuratiebestanden werkbaar maken.


1
2017-11-13 14:55