Vraag Wat is het SMBD-proces van Linux op mijn server?


Ik probeer erachter te komen hoe ik mijn server opruim, hoe het zijn processen en herinneringen beter bewaakt en meer. Ik kwam het 'top'-commando tegen en zag verschillende voorbeelden van' smbd 'en' sshd '. Ik neem aan dat de laatste actieve verbindingen / processen toont met behulp van SSH, maar ik ben niet bekend met smbd.

Ik heb de neiging om te denken dat dit 'samba' is (en zelfs als het was, heb ik geen idee wat dat is of wat het doet). Om het even welk advies als het noodzakelijk is of wat het proces eigenlijk doet?

Ik heb een mediatempel (MT) DV 3.5 met CentOS 5.7 als naslagwerk.


4
2017-09-26 20:30


oorsprong
antwoorden:


smbd is de samba server daemon die filesharing- en afdrukservices biedt voor Windows-clients. U kunt het veilig uitschakelen als u geen bestands- / afdrukservices levert aan Windows-clients.

Om de service te stoppen

/sbin/service smb stop

om het uit te schakelen van het starten met uw systeem

/sbin/chkconfig smb off

8
2017-09-26 20:34

smbd is de Samba Daemon. U kunt het veilig uitschakelen als u geen Windows-clients voor uw Linux Server hebt. Jij bent de enige die dat weet.


3bedankt voor je hulp. Voor zover ik weet, doen we dat niet. Is er een goede 'veilige' opdracht om het uit te schakelen wanneer de apache wordt herladen (een die ik later opnieuw kan inschakelen). - JM4
@ JM4 - samba heeft helemaal niets met apache te maken. U zou de opstartconfiguratie van het systeem wijzigen om smbd uit te schakelen (en zijn compliment nmbd). - bot403