Vraag Hoe moet ik een SAS-schijf opschonen die ik heb verwijderd uit een RAID 5-array?


Ik had een schijfervaring als voorspellende fout. Als gevolg hiervan heb ik de schijf verwijderd en vervangen.

Nu ik het station heb verwijderd, wil ik het graag schoonmaken. Wat is de gemakkelijkste manier om dat aan te pakken?

Ik heb een USB naar SATA-converter, maar ik weet niet zeker of dat zou werken. Maar het enige dat ik echt wil doen is het veilige wis commando uitvoeren.


4
2018-05-11 18:22


oorsprong
antwoorden:


Je hebt een host nodig met een SAS-controller of een gum-apparaat dat SAS ondersteunt. Zoals Chris S opmerkt, kun je SATA-schijven gebruiken met SAS-controllers, maar niet andersom.

Voor zover je veilig verwijdert, zal één pas met nullen de amateurs stoppen, als je je zorgen maakt over a TLA, maak het een doorgang met willekeurige gegevens, meer als je paranoïde bent. Waar je echt op moet letten, zijn de opnieuw toegewezen sectoren ... als je die niet kunt wissen en de gegevens voldoende gevoelig zijn, zou je de platters waarschijnlijk fysiek moeten vernietigen zoals Kromey suggereert. Outfits die zich bezighouden met geclassificeerde gegevens hebben meestal speciale afspraken met de fabrikanten, zodat zij alleen het gedeelte van de drivecase met het label retourneren wanneer zij garantie-vervangingen krijgen.

Merk op dat Guttman-patronen werden ontworpen voor MFM / RLL-schijven ... Ik denk dat ik ergens heb gelezen dat hij aanbeveelt om te overschrijven met willekeurige gegevens is het beste wat je kunt doen, maar ik heb op dit moment geen citaat bij de hand.

Merk ook op dat ik aanneem dat je het hebt over een conventionele mechanische aandrijving ... een SSD is een hele andere deal.


8
2018-05-11 18:57

Een USB naar SATA-converter zal niet werk voor het wissen van een SAS-schijf. Ditto verbindt het rechtstreeks met een SATA-machine. U moet een andere SAS-verbinding vinden om de schijf veilig te wissen.

Als alternatief zou je de schotels van de schijf fysiek kunnen vernietigen door middel van een miljoen creatieve (en vaak stressverlichtende) methoden.


7
2018-05-11 18:32Een USB-> SATA-kabel werkt niet op een SAS-schijf. - Chris S
@Chris Oeps, ik heb mijn acroniemen door elkaar gehaald. Zal mijn antwoord op adres bewerken. Dankje voor de correctie. - Kromey
+1 voor fysieke vernietiging / stressverlichting. Haal het uit een baan ... het is de enige manier om zeker te zijn. - ErnieTheGeek
Thermite - het is leuk EN functioneel! - bta
+1 Mijn collega's en ik brengen eindeloze uren door met het bespreken van de voor- en nadelen van verschillende vernietigingstechnieken. Ik heb zelfs een keer thermiet geprobeerd, maar zonder bepaalde chemische toevoegingen, is het niet zo geweldig in het smelten van dingen. - Puddingfox


Tenzij het SUPER belangrijke gegevens zijn, zou ik geneigd zijn om de sanitaire voorzieningen gewoon te vergeten en deze te laten wissen / vernietigen door degene naar wie je het terugstuurt - het maakt deel uit van een R5-array, er is een limiet aan hoe veel gegevens er toch uit kunnen worden gehaald .

Als het IS erg belangrijk dan zou ik het zelf vernietigen en vervangen door een nieuwe tegen kostprijs - het is de enige manier om er zeker van te zijn.


3
2018-05-11 19:00

Dit had een opmerking over Kromey's vraag kunnen zijn, maar ik wilde de voordelen benadrukken van: de drive demonteren.

Ten eerste is het een beetje plezierig om een ​​precisie-apparaat uit elkaar te halen en geen zorgen te hoeven maken of het werkt wanneer het weer samengaat. Het is een goed excuus voor het bedrijf om een ​​goede set Torx-schroevendraaiers te kopen die vaak handig zijn voor andere dingen.

Ten tweede, wanneer u de drive uit elkaar haalt, kunt u de spreekspoelmagneet (en) die in het positioneringsmechanisme van de kop wordt gebruikt, wegvangen. Het zijn krachtige magneten met zeldzame aarde, ongelooflijk handig, zelfs als je alleen maar een superkrachtige koelkastmagneet wilt hebben. Als je eenmaal een aantal spreekspoelmagneten hebt, kun je ze gebruiken om de schotels af te vegen.

Het is een win-win-win, vooral wanneer je de mogelijkheid opneemt om de creditcards van je vrienden af ​​te wissen!


1
2018-05-12 03:41

Omdat het deel uitmaakte van een raid 5-array, heeft het sowieso geen herstelbare gegevens.

Als je nog steeds denkt dat het moet worden vernietigd, probeer dan een voorhamer.


1
2018-05-12 04:32