Vraag Wat is het verschil tussen Load Balancer en Reverse Proxy?


Ik ben niet duidelijk over het verschil tussen Load Balancer en Reverse Proxy. Ze hebben allebei hetzelfde gedrag: binnenkomende verzoeken distribueren naar back-endservers.


104
2018-03-28 08:46


oorsprong
antwoorden:


Je verwarring is redelijk - ze zijn vaak hetzelfde. Maar niet altijd. Wanneer u naar een load-balancer verwijst, verwijst u naar een heel specifiek ding - een server of apparaat dat inkomende aanvragen over twee of meer webservers verdeelt om de belasting te spreiden. Een omgekeerde proxy heeft echter meestal een aantal functies:

  1. taakverdeling: zoals hierboven besproken

  2. caching: het kan inhoud van de webserver (s) erachter cachen en daardoor de belasting op de webserver (s) verminderen en wat statische inhoud terugsturen naar de aanvrager zonder de gegevens van de webserver (s) te hoeven ophalen

  3. beveiliging: het kan de webserver (s) beschermen door directe toegang van internet te voorkomen; het kan dit doen op eenvoudige wijze door alleen de webserver (s) te versluieren of het kan wat meer actieve componenten hebben die inkomende verzoeken die op zoek zijn naar kwaadaardige code daadwerkelijk beoordelen

  4. SSL-versnelling: wanneer SSL wordt gebruikt; het kan dienen als een eindpunt voor die SSL-sessies, zodat de werklast van het omgaan met de codering wordt overgebracht van de webserver (s)

Ik denk dat dit het meeste omvat, maar er zijn waarschijnlijk een paar andere functies die ik heb gemist. Het is zeker niet ongebruikelijk om een ​​apparaat of stuk software op de markt te brengen als een load balancer / reverse proxy, omdat de functies zo vaak samen worden gebundeld.


100
2018-03-28 09:04+ poolen van verbindingen (meerdere verzoeken toestaan ​​op één frontend-verbinding wanneer backend het niet goed verwerkt, of hergebruik backend-verbinding voor meerdere frontend-verbindingen) - kubanczyk


Ook is een reverse proxy specifiek voor webservers.

Load-balancers kunnen echter veel andere protocollen aan. Hoewel het web (HTTP) tegenwoordig het grote idee is, kunnen zaken zoals DNS, e-mail (SMTP, IMAP), enz. Ook in balans worden gebracht. Het is gewoon tegenwoordig dat wanneer de meeste mensen denken aan "internet" of "IP-netwerk" zij denken aan internet. Er zijn meer dingen die misschien meer obscuur zijn, of meer een niche.


23
2018-03-28 17:55

Hoewel het nettoresultaat (het verdelen van verzoeken tussen servers) hetzelfde is tussen verschillende load balancers en reverse proxies, ligt het verschil in de methode die wordt gebruikt om de verzoeken te verdelen.

Sommige load balancers balanceren het verkeer met behulp van DNS, waardoor dezelfde naam wordt omgezet naar verschillende IP's in een round robin die verzoeken effectief omleiden. Dit kan vaak handig zijn bij load balancing-aanvragen tussen datacenters of andere fysieke locaties. Dit is een slechte keuze als u een "instant" fail-over nodig hebt, omdat u overgeleverd bent aan de DNS-server van uw client om de door u geleverde TTL te honoreren. Cisco's GSS (Global Site Selector) is een goed voorbeeld van op DNS gebaseerde load balancing.

Andere loadbalancers werken door pakketheaders die bestemd zijn voor een virtueel IP-adres naar het echte IP van een server in een farm te herschrijven. Dit biedt real-time load-balancing en vrijwel directe fail-over. Een voorbeeld hiervan is Cisco's CSM (Content Switching Module)

Merk op dat in beide voorbeelden hierboven, er een TCP-gesprek is tussen de client en de server.

Een omgekeerde proxy werkt door het verzoek namens de webserver te accepteren en vervolgens dat verzoek naar de webserver te echoën en het naar de client terug te sturen, eventueel in de cache van de resultaten moet een vergelijkbaar verzoek volgen.

Merk op dat de cliënt nooit daadwerkelijk een verbinding tot stand brengt met de webserver; integendeel het gesprek is strikt tussen de proxy en de klant.


12
2018-03-28 17:39

Een load-balancer kan verkeer van laag 3 naar boven afstemmen op laag 7, maar een reverse proxy is HTTP-specifiek.


3
2017-11-02 08:49

EEN reverse proxy accepteert een verzoek van een klant, stuurt het door naar een server die het kan uitvoerenen retourneert het antwoord van de server aan de client (wat betekent dat een server achter de Reverse Proxy kan communiceren met enigszins andere functies van een protocol of een ander protocol).

EEN load balancer  distribueert inkomende clientaanvragen tussen een groep servers, waarbij telkens het antwoord van de geselecteerde server wordt teruggestuurd naar de betreffende client.


3
2017-09-23 07:30Dus je bedoelt een load balancer is essentieel een 'reverse proxy' met distributie? - Anthony Kong
Dit is een directe duplicatie van nginx.com/resources/glossary/reverse-proxy-vs-load-balancer of ze hebben je antwoord gestolen of je moet naar je bronnen verwijzen - icc97