Vraag Windows Server Manager vastgelopen op 'Weergave is voltooid wanneer de servervoorraad is voltooid ...'


Ik heb geen toegang tot opslagpools in Server Manager omdat het lijkt alsof het vastzit op 'Het display is voltooid wanneer de servervoorraad is voltooid ...'. De kleine blauwe balk boven blijft rennen, dus het is waarschijnlijk iets aan het doen. Ik heb geprobeerd te wachten maar er gebeurt niets. Er zijn ook geen event log records gerelateerd aan deze. Ik heb ook geprobeerd een opslagpool te maken met Powershell zonder geluk.

Het scherm ziet er als volgt uit: http://i.imgur.com/cGejRsr.gif

Ik denk dat het de moeite van het vermelden waard is dat de server een Azure VM is en lid is van een failover-cluster.

Is er iemand anders dit tegengekomen? Ik heb wat gerelateerde informatie gevonden maar geen oplossingen hiervoor.


5
2018-05-28 09:12


oorsprong


blijft het hetzelfde na een herstart? - Chopper3
Ja, het blijft hetzelfde. - Andreus
Zie je de vlag Meldingen? Zo ja, wat ziet u wanneer u erop klikt? - joeqwerty
Ja, ik zie het wel. Er zijn geen meldingen bij het klikken erop. - Andreus


antwoorden:


Allereerst, wanneer u via Wizard een knoop aan het cluster toevoegt, verwijdert u het vinkje bij 'Voeg alle geschikte opslag toe aan cluster' in een van de stappen.

Ten tweede schakelt u de instelling "AutomaticClusteringEnabled" uit (waarbij u DbCluster vervangt door uw clusternaam):

Get-StorageSubSystem # shows systems, find cluster one, normally "Clustered Storage Spaces on DbCluster"
Get-StorageSubSystem "clustered storage spaces on DbCluster").AutomaticClusteringEnabled # it was True
Set-StorageSubSystem -FriendlyName "clustered storage spaces on DbCluster" -AutomaticClusteringEnabled $false # change to False 

Eigenlijk maakte dit mijn opslagpool beschikbaar. Maar Server Manager geeft het nog steeds niet weer, ik kan het alleen via PowerShell zien en beheren.

Als uw pool daarna niet meer terug is, probeer dan VM uit het cluster te verwijderen en vervolgens (DataPool en DataDisk te vervangen door uw namen):

Get-StoragePool DataPool | Set-StoragePool -IsReadOnly $false
Set-VirtualDisk DataDisk -IsManualAttach $false
# Connect-VirtualDisk DataDisk # this may be not needed

Het probleem wordt besproken op het MS-forum, eigenlijk wordt voorgesteld om opslagpool toe te voegen nadat het knooppunt aan het cluster is toegevoegd:

https://social.msdn.microsoft.com/Forums/sqlserver/en-US/3b43162b-44e5-43cf-8d4e-f7a0b1165130/file-and-storage-services-display-will-complete-when-the-server- inventaris-is-klaar-cluster? forum = windowsazuredata

Maar "enable" Remote management "in lokale servereigenschappen in Server Manager", daar genoemd, heeft mij niet geholpen.

p.s .: Vergeet niet te dansen met tamboerijn bij het opzetten van dit glitchy MS-cluster, soms is het echt onvoorspelbaar.


1
2017-12-25 13:08

Ja, ik zag dit meerdere keren en na weinig lastig onderzoek, kwam ik terecht bij een MS-artikel waarin er over bekende problemen wordt gesproken. "De Microsoft iSCSI-softwaredoelconfiguratie wordt niet bijgewerkt wanneer u een failover-cluster maakt". Het probleem is voor mij gebeurd sinds ik VHD's aan het spawnen was van een iSCSI-doelwit dat zelf een VHD was. Nu hadden al mijn clusterknooppunten deze bestaande VHD's toegewezen gekregen. DUS, ik denk dat als gevolg van dit bekende probleem, mijn console vastzat. Op het moment dat ik al mijn clusterknooppunten afsluitte en de Server Manager opnieuw opstartte, kon ik al mijn opslag zien zoals verwacht.

https://technet.microsoft.com/en-us/library/gg232597(v=ws.10).aspx


0
2018-02-02 15:10