Vraag Waarom is RAID geen back-up?


Wanneer iemand RAID vermeldt in een gesprek over back-ups, verklaart iemand altijd dat "RAID geen back-up is".

Zeker, voor striping is dat waar. Maar wat is het verschil tussen redundantie en een back-up?


106
2018-05-02 00:01


oorsprong
antwoorden:


RAID beschermt tegen één soort hardwarefout. Er zijn veel faalmodi waar het niet voor waakt.

  • Bestand corruptie
  • Menselijke fout (bestanden per vergissing verwijderen)
  • Catastrofale schade (iemand dumpt water op de server)
  • Virussen en andere malware
  • Software bugs die gegevens wissen
  • Hardwareproblemen die gegevens wissen of schade aan de hardware veroorzaken (storingen in de controller, firmware-fouten, spanningspieken, ...)

en meer.


126
2018-05-02 00:09Zal een back-up weigeren een corrupt bestand te kopiëren? - jldugger
Afhankelijk van wat "corrupt" betekent, maar normaal hebben back-uptoepassingen hier een instelling voor ... het tweede punt van de back-up is echter om verschillende versies van het bestand in de tijd te houden - niet slechts één versie - om zo het probleem te omzeilen met een nieuw beschadigd bestand overschrijft een nieuwe versie ... - Oskar Duveborn
> Zal een back-up weigeren een beschadigd bestand te kopiëren Ja, als u de blokken van een beschadigd bestand niet kunt lezen, kunt u er geen kopie van maken (back-up) - Dave Cheney
Maar hoe zit het met stille gegevenscorruptie; als een gegevensblok slecht wordt, zullen de meeste bestandssystemen dit niet merken, of wel? - jldugger
Redelijke back-upstrategieën zijn onder meer het bijhouden van een geschiedenis, zodat u kunt teruggaan naar vóór de corruptie. De meest voorkomende omgang met de mogelijkheid van corruptie is om te doen alsof het niet kan gebeuren. Maar als u ertegen wilt beschermen, kunt u proberen het zo snel mogelijk te detecteren, en in verschillende chunkformaten (apparaatblokniveau, databasepaginaniveau, bestandsniveau). Als u gegevenscorruptie snel genoeg detecteert, is het geen "stille" gegevenscorruptie meer en hebt u een kans op herstel. - carlito


Q: Waarom is RAID geen back-up?

EEN: Omdat het hele doel van een RAID is om ervoor te zorgen dat niets ter wereld dat ongeluk kan onderbreken rm -rf / (of DELTREE /X C:\), zelfs niet het power-akkoord in paniek rukken.

Q: Maar wat is het verschil tussen redundantie en een back-up?

EEN: Als je per ongeluk je proefschrift overschrijft met rotzooi, zorgt redundantie ervoor dat je meerdere kopieën van afval hebt, voor het geval dat je slecht wordt. Een back-up zorgt ervoor dat u uw proefschrift kunt herstellen.

(En een archief zorgt ervoor dat u meerdere oudere versies van uw proefschrift kunt terugvinden, en een versiecontrolesysteem vertelt u dat ook waarom je hebt in de eerste plaats een nieuwe versie gemaakt.)


102
2018-05-03 21:22

Redundantie beschermt u tegen het falen van uw hardware. Het beschermt niet tegen gebruikersfouten, noch tegen kwaadwillende activiteiten (zoals crackers die uw systeem binnenkomen).

Zien: Waarom spiegelen geen back-upoplossing is voor een zuurverdiende les.


28
2018-05-02 00:06Noch softwarefouten, die vaker voorkomen dan kwaadwillige activiteit. - jhs
Het is een interessant stukje ironie dat het artikel dat is gelinkt vanaf die Slashdot-pagina nu van internet is verdwenen. Zelfs het internetarchief biedt geen zinvolle kopie; Hoewel ze de pagina kort na de datum van het Slashdot-artikel hebben gecrawld, staat er in hun exemplaar alleen dat de pagina niet is gevonden. - α CVn
Geen geheugenfouten, waardoor u ECC nodig hebt. - inf3rno


De nummer één reden waarom u een back-up wilt is niet omdat de fysieke media zijn overleden (dit is zeldzaam), maar vanwege een fout waardoor de gegevens verloren of beschadigd zijn geraakt.

RAID beschermt u niet tegen het verwijderen van een bestand.

RAID beschermt u niet tegen het overschrijven van een bestand.

RAID beschermt u niet tegen beschadiging van uw systeem en alle gegevens die worden overschreven, verwijderd of beschadigd.

RAID beschermt u niet tegen uw ops-team door per ongeluk een machine te bestraten met belangrijke gegevens erop.

RAID beschermt u niet tegen een dwaze DBA die een drop-opdracht uitvoert op de productieserver (het is een fout voor een testomgeving).

RAID beschermt u niet als het gebouw afbrandt.

Postscriptum http://ma.gnolia.com/. Dit is wat er kan gebeuren als u geen goede back-ups hebt. Uw site is uit het bestaan ​​gedoofd (let op: dit is meestal slecht voor het bedrijfsleven).


19
2018-05-02 01:36Dus je moet een ander gebouw bouwen alleen voor de back-ups. Trolololo. : D - inf3rno
@ inf3rno blijkt dat anderen al veel andere gebouwen hebben gebouwd. - Wedge
Ik denk het niet http://ma.gnolia.com/ is nogal wat je wilde koppelen aan ... - α CVn


Redundantie is geweldig als een van uw schijven faalt. Het is niet zo geweldig als uw computer een virus krijgt, of u per ongeluk een bestand verwijdert, of als u de schijf naar een vorige versie wilt herstellen om een ​​andere reden. Dat is wanneer je een back-up nodig hebt.

RAID helpt u bij het herstellen van fouten, maar met back-ups kunt u teruggaan in de tijd.


10
2018-05-02 00:06

Er moet ook worden vermeld dat een hardwarefout in de RAID-controller de gegevens op alle aangesloten schijven gemakkelijk kan beschadigen. Dus terwijl u het gevaar van schijfdefecten verkleint, voegt u het gevaar van fouten met overvalcontrollers toe.


7
2018-05-02 00:41

RAID kan een goede manier zijn om risico's als gevolg van hardwarefouten te beperken, maar RAID helpt u niet wanneer uw gebruikers (per ongeluk of anderszins) hun gegevens verwijderen. Voor het herstellen van gegevens hebt u enkele archiveringsfaciliteiten nodig, hetzij via lokale snapshots of online / offline back-ups.


6
2018-05-02 00:09