Vraag Is er een manier om de leden van een Active Directory-groep te bekijken als u geen domeinbeheerder bent en niet kunt inloggen op een domeincontroller?


Is er een manier om de leden van een Active Directory-groep te bekijken als u geen domeinbeheerder bent en niet kunt inloggen op een domeincontroller?


106
2018-06-08 20:44


oorsprong
antwoorden:


Absoluut. Van een computer die lid is van het domein, open een opdrachtprompt en voer een:

NET GROUP "group name" /DOMAIN

Tenzij uw beheerders de voorraadmachtigingen voor het groepsobject hebben gewijzigd, kunt u het lidmaatschap op die manier bekijken.

U kan gebruik AD-gebruikers en computers, ook als u geen beheerder bent, maar dit kan in ieder geval worden gedaan zonder dat u iets installeert.


141
2018-06-08 20:49Door 'geen toegang te hebben' bedoelde ik dat ik niet in de box kon inloggen. Ik heb de vraag gecorrigeerd. - Alan Hecht
Ik hou zo van de "NET xxx" -opdrachten ... glimlach - Evan Anderson
Dit geeft me de volgende foutmelding: "De syntaxis van deze opdracht is:" foutmelding. Niet zeker waarom, het lijkt te passen bij het gegeven voorbeeld. - Cameron
@Cameron - Wat betekent dat net group /domain geef je? - Evan Anderson
Voor degenen die krijgen The option ... is unknown. The syntax of the command is:, zorg ervoor dat je niet bent veranderd /DOMAIN helemaal niet. (niet vervangen door de domeinnaam) - Steven M. Vascellaro


Nou, je hoeft zeker geen domeinbeheerder te zijn om de leden van een groep in AD te bekijken - je kunt het doen vanuit "Mijn netwerklocaties -> Zoek in Active Directory" in XP, of "Netwerk -> Zoek in Active Directory" in Vista / 7.

U kunt echter niet naar deze informatie zoeken als u geen toegang heeft tot een DC. Onder toegang hier bedoel ik een netwerkverbinding - je hoeft niet in te kunnen loggen op een DC om deze informatie te krijgen - omdat je gewoon de hierboven genoemde directoryzoekmachine gebruikt.


26
2018-06-08 20:50Bedankt! Hetzelfde van console of Win + R is Rundll32 dsquery.dll OpenQueryWindow - DarkWalker


U moet nog steeds in staat zijn om Active Directory-gebruikers en computers te gebruiken om groepslidmaatschappen te zien, ervan uitgaande dat uw pc lid is van het domein en dat u bent aangemeld met een domeinaccount. U kunt de genoemde groepslidmaatschappen gewoon niet wijzigen.

Als dat niet het geval is, hebben de domeinbeheerders de beveiliging zo ingesteld dat u de toegang tot de lidmaatschappen niet kunt zien, in welk geval u geen lidmaatschappen kunt zien.

BTW - Wat bedoel je precies met "heb geen toegang tot de domeincontroller"?

BEWERK: Evan Anderson heeft gelijk, dat je de admin-hulpmiddelen moet installeren om AD-gebruikers en computers te krijgen.


4
2018-06-08 20:49