Vraag Waarom zou www.domain en mail.domain moeten worden gebruikt?


Ik zie de standaardhostnaam voor e-mail en webservers worden ingesteld als mail.domain.tld en www.domain.tld respectievelijk. Waarom is dit? Helpt het als u van een enkele server naar meerdere servers gaat?

Ik heb altijd gewoon gebruikt domain.tld voor zowel de mail- als de webserver op een VPS (met een omleidingsregel voor iedereen die "www." probeert).


5
2018-01-08 20:19


oorsprong


Door uw vraag te labelen met 'beste praktijken' heeft u het antwoord al gegeven. Het is een conventie. Het is een goede gewoonte om gangbare conventies te volgen waar het zinvol is. - Rob Moir


antwoorden:


Het is niet alleen conventie. Veel e-mailclients (d.w.z. thunderbird) zullen proberen de juiste en beste IMAP / POP3 / SMTP-instellingen automatisch te ontdekken op basis van de TLD met minimale invoer (gebruiker@domein.tld en wachtwoord). In mijn ervaring proberen ze eerst mail.domain.tld, imap.domain.tld totdat ze een antwoord krijgen van een IMAP / POP3-server. Hetzelfde als SMTP.


5
2018-01-08 20:38

Meerdere serverspanningen zijn een onderdeel van de www-conventie. Een andere veel voorkomende reden is alleen dat, conventie. Sommige mensen zijn gewoon gewend om www te typen voor een url en dus kan het toevoegen van dat subdomein leiden tot verloren verkeer. Beter om het uit te voeren dan het risico lopen om wat verkeer te verliezen.

En hoewel je misschien een omleiding op het www gebruikt, doet het toch geen kwaad om het te hebben.


3
2018-01-08 20:24Bedankt, kunt u meer uitleg geven over meerdere serverspanningen? - Xeoncross
Zeker! Stel je voor dat je een load-balancer voor je hoofdsite hebt om door te sturen op basis van huidige hostbelastingen. De eenvoudigste manier om dit te doen is door server één in te stellen als www.site.com en de tweede server als www1.site.com, let op de '1' in www, voor de tweede site. Hiermee kunt u naar meerdere servers verwijzen. Laat het me weten als dat niet duidelijk was. Het is een nogal vaag onderwerp: D - Publiccert