Vraag PostgreSQL-databaseservervirtualisatie, ja of nee?


Onze voormalige CTO (nu "consultant") waarschuwde op een gegeven moment zijn vervanger voor het niet virtualiseren van databaseservers, met name onze PgSQL-databaseservers, maar voert ze eerder uit als echte fysieke servers. Het probleem hiermee is dat we snel geen fysieke ruimte meer hebben in onze racks en capaciteit op onze hoofddatabaseserver.

Hij bood weinig meer dan vage overpeinzingen over de I / O-snelheid; en hoewel ik geen specifieke reden heb om zijn oordeel over deze kwestie te wantrouwen, zou het goed zijn om te weten:

Is er een echte reden voor deze aanbeveling (en zo ja, wat?), Of is het slechts bijgeloof van zijn kant?


5
2018-01-19 10:14


oorsprong
antwoorden:


Het virtualiseren van databaseservers is een echte no-no, en hier zijn verschillende redenen waarom

  • De grootste openheid zoals terecht door je CTO uitgedrukt, is het I / O-knelpunt, gevirtualiseerde systemen voegen een overlay van 40% tot 60% toe aan het schrijven van schijven, wat betekent dat ze op zijn minst twee keer zo langzaam naar de schijf schrijven. Gezien het feit dat een van de grootste problemen met een drukke database de mogelijkheid is om zo snel mogelijk naar schijf te schrijven, zou dit uw databasehardware belemmeren en de database onbruikbaar maken onder belasting
  • Het is ook de sleutel voor een database om snel grote pagina's van het geheugen te kunnen benaderen, zodat het de rest van de virtuele machines die op hetzelfde knooppunt zitten uit de opslag zou halen

Dus het slimme ding om te doen is om je databases op het blote metaal te houden terwijl je andere delen virtualiseert die niet zo disk-afhankelijk zijn (bijvoorbeeld webservers)


4
2018-01-19 10:33zou een SAN dit probleem oplossen? - Sirex
Mogelijk is het een interessant experiment om uit te voeren, maar je aantal kilometers kan variƫren! - lynxman


Een beter antwoord op deze vraag is "het hangt ervan af". Afhankelijk van de hardware, configuratie enz. Hangt af van service level agreements, load, goed geschreven code, applicatie-architectuur, de lijst gaat maar door.

Ik run verschillende productiedatabaseservers in PostgreSQL en MS SQL met SAN-opslag, die vrij gelukkig presteren binnen de parameters die de organisatie verwacht (en veel beter dan de hardware-oplossingen die ze hebben vervangen). En ik kan garanderen dat er veel, veel meer DBA's zijn die het daarmee eens zijn.


4
2018-02-02 02:32