Vraag Virtuele machinelijst exporteren


Ik ben bezig met het inventariseren van zowel onze fysieke als virtuele machines. Ik wil graag een lijst met virtuele machines exporteren vanuit vCenter in plaats van iedereen in een spreadsheet te typen. Weet iemand van een eenvoudige manier om dit te doen in vCenter 5.5? Ik heb instructies gezien voor eerdere versies van vCenter, maar deze lijken niet van toepassing op 5.5.

Ik gebruik ook de webclient, niet de volledige versie van vSphere.


5
2018-03-03 17:47


oorsprong
antwoorden:


Bewerken: het is nu 2016 en ik heb hier nog steeds mee te maken. Ik denk nu dat cronjobs op de hosts helemaal niet betrouwbaar zijn. De tool die ik nu gebruik om lijsten te krijgen en basistaken uit te voeren, is govc, het officiële open source-project van vmware geschreven in go (cross-platform, single binary): https://github.com/vmware/govmomi/blob/master/govc/README.md


Ik heb een cronjob die dit regelmatig voor mij doet (ESXi wordt geleverd met ESXi-shell die misschien meer vertrouwd is voor Linux-gebruikers).

Het commando is

vim-cmd vmsvc/getallvms | grep -v Vmid | awk "{print \$2}" 

grep hier verwijdert gewoon de header.

Zowel de shell- als de ssh-server moeten zijn ingeschakeld om te kunnen werken.

Ik voer ook dit commando uit voordat het wordt uitgevoerd ghettoVCB zodat ik altijd een back-up van alle machines maak, ongeacht of een van hen recent is gemigreerd of gemaakt.


2
2018-03-03 18:42Houd er rekening mee dat cron-taken tijdens het opnieuw opstarten niet persistent zijn en dat u /etc/rc.local.d/local.sh moet wijzigen om crontab opnieuw te schrijven en elke keer opnieuw te crenden. Daar zijn genoeg gidsen voor. - Roman Grazhdan
Werk niet met multiline annotatie. - MUY Belgium
Ja, en ook spaties. Ik verwijder deze. - Roman Grazhdan


In het Windows VMware vSphere Client-programma -

  1. Selecteer uw Datacenter, cluster of host.

  2. Selecteer het tabblad Virtuele machines.

  3. Klik met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het venster en selecteer "Lijst exporteren".

  4. Typ een bestandsnaam en klik op de knop "Opslaan".

  5. Gedaan.

Merk op dat het standaard bestandstype bij het exporteren van de lijst htm / html is, maar je kunt dit veranderen naar xls of csv (onder andere).


6
2018-03-03 17:59Ik lijkt niet de "Export Lijst" optie in de webclient te hebben. - natediggs
Sorry. Ik had moeten aangeven met de Windows vSphere-client. - joeqwerty
In de nieuwe webclient, die wordt geleverd met vsphere 5.5, kan dit als volgt worden gedaan: selecteer uw hypervisor of cluster, ga naar verwante objecten -> virtuele machines en in de linkerbenedenhoek ziet u een exportknop. Klik erop, kies de gewenste kolommen (u wilt absoluut de kolom 'Host') en klik vervolgens op 'CSV-rapport genereren' en vervolgens op 'Opslaan'. - Roman Grazhdan
@RomanGrazhdan: in mijn webclient stond de knop Exporteren in de rechteronderhoek. - jobin


PowerCLI:

Add-PSSnapin Vim.VMwareAutomation.Core
Connect-VIServer $vCenterServer

Get-VM | Select -Property Name | Set-Content listOfVMs.txt

Iets soortgelijks zou je op weg moeten helpen.


5
2018-03-03 17:55

Rechtsonder in het hoofdscherm van de virtuele machine staat een pictogram om als csv te exporteren. u kunt alle items selecteren of slechts één. Hiermee kunt u ook de verschillende kolommen voor de export selecteren.


2
2018-04-10 13:59Kent u een manier om dit te automatiseren zodat het volgens een schema kan worden uitgevoerd? - Tarzan


We gebruiken RVtools. Het is gratis, snel, betrouwbaar en gemakkelijk te gebruiken.

http://www.robware.net/


1
2018-03-04 00:05

Als u een volledige lijst met VM's in 5.5 wilt exporteren, opent u de webclient. Klik vervolgens op uw datacenter en klik vervolgens op het tabblad Virtuele machines. Selecteer alle VM's en helemaal onderaan rechts van de lijst met VM's ziet u het aantal objecten. CTRl Klik op het pictogram Papier om uw lijst te exporteren. Dit werkt.


0
2018-02-26 17:48

Nu vCenter 6.5 de C # -client niet ondersteunt, dacht ik dat ik dit zou toevoegen. In de vSphere Web-client (Flash) kunt u een lijst met VM's selecteren en op de exportknop onder aan de lijst klikken. Ik zie hier geen manier om dit te doen in de host-HTML5-client (ook bekend als alleen vSphere).


0
2017-10-19 16:50

Deze repository zal u helpen om alle VM's en Snapshots-informatie op vCenter weer te geven, met behulp van AD-referenties of gebruikersnaam / wachtwoord.


0
2017-07-14 14:10