Vraag Wat is het verschil tussen authenticatie en autorisatie?


Basisvraag van een beginneling:

Wat is het verschil tussen authenticatie en machtiging?


126
2017-08-21 10:42


oorsprong
antwoorden:


  • authenticatie is het proces om te verifiëren wie je bent. Wanneer u zich aanmeldt op een pc met een gebruikersnaam en wachtwoord die u wilt verifiëren.

  • machtiging is het proces om te verifiëren dat je toegang hebt tot iets. Toegang krijgen tot een bron (bijvoorbeeld map op een harde schijf) omdat de rechten die daarop zijn geconfigureerd u toegang geven, is machtiging.


186
2017-08-21 10:48Lees voor meer informatie over Autorisatie en.wikipedia.org/wiki/AAA_protocol#Authorization zoveel CS gebruikt de AAA-definitie van Autorisatie, wat in feite betekent: Toegangscontrole. - chankster


Authenticatie gaat over wie iemand is.

Autorisatie gaat over wat ze mogen doen.


67
2017-08-21 10:49eenvoudig en bescheiden :) - Habeeb Perwad
volkomen eenvoudig! - Adly


Authenticatie: ik ben een medewerker van het bedrijf. Hier is mijn ID-badge.

Autorisatie: als medewerker van het bedrijf mag ik het gebouw binnengaan.


19
2017-08-25 22:57

authenticatie is het proces om te bepalen of iemand of iets in feite is wie of wat het is verklaard te zijn. In privé- en openbare computernetwerken (inclusief internet), wordt authenticatie vaak gedaan door het gebruik van aanmeldingswachtwoorden.
machtiging is de functie om toegangsrechten tot resources in te stellen, die verband houden met informatiebeveiliging en computerbeveiliging in het algemeen en met toegangscontrole in het bijzonder.
Zie voor meer informatie wikipedia 


5
2017-08-25 23:25

authenticatie

Authenticatie bevestigt wie u bent. U kunt zich bijvoorbeeld aanmelden bij uw Unix-server via de ssh-client of toegang krijgen tot de server met POP3- en SMTP-e-mailclient. Doorgaans wordt PAM (Pluggable Authentication Modules) gebruikt als laag-niveau-authenticatieschema's in een hoog niveau application programming interface (API), waarmee programma's die afhankelijk zijn van authenticatie onafhankelijk van het onderliggende authenticatieschema kunnen worden geschreven.

machtiging

Autorisatie is het proces om te bevestigen wat u bevoegd bent om uit te voeren. U kunt zich bijvoorbeeld aanmelden bij uw Unix-server via de ssh-client, maar u mag geen browser / data2 of andere bestandssystemen gebruiken. Autorisatie vindt plaats nadat de authenticatie succesvol is verlopen. Autorisatie kan worden beheerd op het niveau van het bestandssysteem of gebruik een verscheidenheid aan configuratie-opties, zoals chro-rootniveau op toepassingsniveau. Normaal gesproken moet de verbindingspoging een goede authenticatie en autorisatie door het systeem zijn. U kunt gemakkelijk achterhalen waarom de verbindingspogingen worden geaccepteerd of afgewezen met behulp van twee factoren.


3
2017-07-20 12:52