Vraag Hoe maak je op basis van EBI een nieuwe EC2 AMI?


nadat Amazon de nieuwe op EBS gebaseerde AMI's, Ik vraag me af of het mogelijk is of zal zijn om nieuwe AMI's te maken die niet gebaseerd zijn op de bestaande Fedora / Windows AMI's. De documentatie zegt:

De eenvoudigste methode is om te starten met een bestaande openbare AMI en deze aan te passen aan uw vereisten. Dit is van toepassing op zowel Amazon EBS-backed als Amazon S3-backed AMI's en wordt beschreven in Beginnen met een bestaande AMI.

Een andere benadering is om een ​​nieuwe installatie te bouwen op een stand-alone machine of op een leeg bestandssysteem dat wordt opgezet door loopback. Dit is alleen van toepassing op AMI's ondersteund door Amazon S3 en houdt in dat vanaf het begin een besturingssysteeminstallatie wordt gebouwd.

Dat klinkt alsof alle toekomstige AMI's gebaseerd moeten zijn op bestaande AMI's, maar dat zou heel beperkt zijn. Begrijp ik dit goed of zijn er andere manieren om AMI's te maken die niet gebaseerd zijn op bestaande AMI's? Ik zou geïnteresseerd zijn in het maken van ubuntu AMI's.


6
2017-12-04 09:24


oorsprong
antwoorden:


http://www.elastician.com/2009/12/creating-ebs-backed-ami-from-s3-backed.html


3
2017-12-04 19:49

Voor Ubuntu in het bijzonder zou je deze instructies kunnen proberen http://alestic.com/2010/01/vmbuilder-ebs-boot-ami.


2
2018-01-04 15:59

Hier is een script dat ik gebruik om een ​​Git / gitolite-server AMI te bouwen met behulp van het downloadbare Ubuntu-serverbestandssysteem als basis:

https://github.com/alestic/alestic-git/blob/master/bin/alestic-git-build-ami

Hier is meer informatie over het Alestic Git-serverproject voor EC2:

http://alestic.com/alestic-git/

Het artikel vmbuilder-ebs-boot-ami dat ik op Alestic.com heb geschreven (waarnaar in het antwoord van Bribles wordt verwezen) is nu verouderd.


2
2017-09-07 21:13

AMI's hoeven niet op bestaande te zijn gebaseerd, maar het maken van een vanuit EC2 is ingewikkeld omdat het u een computer met externe toegang en hardwareconfiguratie geeft, maar geen console-invoer.

De truc hier is dat ISO-afbeeldingen kunnen zijn gelaarsd rechtstreeks vanaf de harde schijf als ze een opstartsector bevatten. De installatie van het nieuwe besturingssysteem moet ook volledig worden geautomatiseerd, omdat u niet met de console kunt communiceren wanneer het installatieprogramma wordt uitgevoerd.

U moet drie EBS-schijven gebruiken en schakelen tussen welke aangesloten zijn: ontwikkeling, het installatieprogramma en het eindresultaat.

  1. Start een EC2-instantie met een bestaande AMI.
  2. Bewerk de ISO-afbeelding voor uw nieuwe besturingssysteem om een ​​installatie zonder toezicht uit te voeren (zoals loopback-koppeling, kopiebestanden, bewerken, mkisofs, isohybrid). Voor Ubuntu moet je het preseed-bestand en isolinux.cfg bewerken. De installatie moet naar een nieuwe EBS-schijf schrijven die de nieuwe AMI wordt.
  3. Kopieer de bewerkte ISO-afbeelding naar een derde EBS-schijf en start ermee op.

Ik heb een AMI voor Linux Mint 18.2 gemaakt met deze methode (te beginnen met Amazon AMI Linux) zoals in detail beschreven hier.


1
2017-09-29 09:02